FBI (2, HillaryLeaks)

Big Sister

WE ARE

Watching you

JP.

Rob Timmer :
De eerste regel is hier wel zichtbaar...

donderdag 10 nov 2016

Rob Timmer :
Las vanmorgen 10/11 een column van Nynke in het AD. De man die Trump gaat opvolgen als Trump op een of andere manier niet meer in staat is president te zijn... is Pence. Dat is de man die elektroshocks wil invoeren waardoor homo's en lesbiennes in eens weer hetero worden. Nooit abortus en geen vrouwen in het leger! Een echte Amerikaanse christen.

donderdag 10 nov 2016

Rob Timmer :
Het lijkt de periode te worden voor leugenachtige demagogen om de leiding in de westerse wereld over te nemen.
We zullen zien wat daar van komt.
Poetin ziet het wel zitten dat president Trump van Amerika heeft aangekondigd zich met de huidige militaire steun uit Europa terug te trekken.
Eens zien hoelang het duurt voordat Poetin in Oost-Europa gaat lopen klooien.

woensdag 09 nov 2016

Rob Timmer Timmer :
Het lijkt de periode te worden voor leugenachtige demagogen om de leiding in de westerse wereld over te nemen.
We zullen zien wat daar van komt.
Poetin ziet het wel zitten dat president Trump van Amerika heeft aangekondigd zich met de huidige militaire steun uit Europa terug te trekken.
Eens zien hoelang het duurt voordat Poetin in Oost-Europa gaat lopen klooien.

woensdag 09 nov 2016

Johannes :
Hoe dan ook hebben we een nieuwe wereldleider eentje die allereerst voor zal zorgen er zelf beter van te worden, tweedens zijn maatjes niet zal vergeten, ten derde zal trachten de USA als wereldmacht weer op de kaart te krijgen, ten vierde niets moet hebben van booslims uit het midden-oosten,ten vijfde zowel aan de EU als aan Poetin zal laten weten dat ze er samen moeten uitkomen en bovenal zal profiteren van de kontenlikkerspolitiek welke al een jaar of tien binnen de EU gaande is.
Ons werelddeel is vanochtend opgestaan met koppijn dat is zeker.

woensdag 09 nov 2016

Johannes :
@RT "Maar dit is kennelijk wat Jan, Kees, Truus en Coba willen"

Welnee wij lagen nog lekker op één oor toch?
Wie wel wakker lag en zich bepaald niet lekker voelt lijkt mij onze MP Mark die tot vandaag dacht om middels het Oekraïneverdrag zich van een plaats in Brussel te verzekeren. Het kon immers niet fout gaan met een NAVO lidmaatschap als back-up.
Maar nu krijgt hij het lid op de neus, wij mogen (moeten van Trump)terecht straks weer zelf voor de defensie van Europa zorg dragen en dat gaat voor de EU vele jaren en de bijbehorende miljarden duren. Daarin past geen defensieakkoord met de Oekraïne.
Kan niet wachten op de verkiezingen in eigen land.

woensdag 09 nov 2016

Rob Timmer :
Wat dit voor Jan en Kees (en Truus en Coba) gaat betekenen is niet zo moeilijk te voorspellen.
Ten eerste wordt hun Euro minder waard (Trump heeft al drie enorme bedrijven om zeep geholpen). Ten tweede gaat een groot deel van hen de zojuist ontsprongen werkloosheid in (minder duidelijke handelsverdragen met de US is minder werkgelegenheid). Ten derde zullen hun kinderen de dreiging van een koude of misschien wel hete oorlog gaan ervaren als Poetin in Oost-Europa gaat lopen klooien (misbruik gaat maken van de onervarenheid van Trump).
Maar dit is kennelijk wat Jan, Kees, Truus en Coba willen.

Dat is mijn eerste reactie. Ik ben bang dat de effecten nog groter zullen zijn.

woensdag 09 nov 2016

Johannes :
Goede morgen Linkse Rakkers

Dat is schrikken voor links Rotterdam worden jullie wakker met het nieuws dat Donald momenteel ruim voorstaat in de "race to the White House"
Waarom hij voorstaat kunnen de "kenners' nog lang discussiëren maar duidelijk is dat juist de "JanKees" genoeg hebben van de doortrapte Clintons.

Wat gaat dit voor Jan en Kees in Holland betekenen ??

woensdag 09 nov 2016

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Aforismen 4 (en slot): Desiderius Erasmus (circa 1466-1536)


(Door Kees Versteeg)

Frans Timmermans en Mark Rutte zijn de winnaars van de Europese verkiezingen. Je zou hun triomf een lichte comeback van de ‘floor managers’ kunnen noemen. Floor managers zijn bestuurders die macht hebben in de vorm van bevoegdheden en budgetten, en die in een gezond politiek systeem in hoofdlijnen aangestuurd worden door ‘cloud managers’, schrijvers en filosofen, die verantwoording dragen voor het uitdenken van De Ideeën – het geestelijk geraamte van een samenleving. Een volwaardig systeem kent denkers en doeners. Denkers en doeners horen bij elkaar als scheten en bruine bonen.

Maar ons politiek systeem is niet gezond. Sinds de ineenstorting van de Sovjet-Unie in 1989 en de verschijning van het essay ‘Het einde van de geschiedenis’ van Francis Fukuyama, stuiten de denkers op de hoon van de uitvoerende macht. Ze zouden niet meer nodig zijn. Een Amerikaans type burgerlijk liberalisme zou de wereldgeschiedenis hebben gewonnen. ‘Wie een visie heeft, moet op zoek naar een oogarts’, smaalde Mark Rutte herhaaldelijk. Als de kat van huis is, dansen de muizen op tafel.

Ook Thierry Baudet, een beginnende cloud manager, beginnend want nog zonder serieuze oplossingen maar wel met begrip van de diepe crisis waarin Europa zich bevindt, leed een nederlaag, zij het een lichte. Terecht. We moeten de Europese Unie hervormen, niet verwerpen.

We zijn nog steeds in het voorspel. De roep om cloud managers zal steeds luider gaan klinken. Want dit Europa lijkt nog het meest op de Herald of Free Enterprise, de veerboot die wegvoer van de kade met de boegdeuren nog wijd open. De Britse premier Theresa May, die vandaag haar aftreden bekend maakte, kan erover meepraten. Ook de Tories lijken een zinkend schip, net als Labour trouwens.

Een andere cloud manager die ooit werd afgetroefd door de gevestigde macht, was Erasmus. De katholieke kerk – Het Kartel van de Middeleeuwen – stond hem in de weg. Maar hij deed een lovenswaardige poging om de kerk humaner te maken, en dat in schitterende taal.

De Heilige Geest is neergedaald in de gedaante van een duif, niet als een adelaar of havik.

Niets is goedkoper dan om zich van de ernstigste levensvragen met een dooddoener af te maken.

Men moet het huwelijk eerbiedigen, zolang het nog maar een vagevuur is, maar het ontbinden als het een hel wordt.

Wat een plompe geest! Ik vermoed dat het een Hollander was.

  • Nieuw

  • Reacties