KOPSTOOT

‘Rotterdamwiet, geheel vrijgeven’

In het nieuw op te richten Kalifaat Rotterdam zal het gebruik en de productie van ‘Rotterdamwiet, betere bestaat er niet!’ geheel worden vrijgegeven. Dit zegt de zojuist aangestelde sjeik SJim SalaBim (alias Ben Arie Kanarie). Niet alleen voor medicinale doeleinden, maar zeer zeker ook voor de gemiddelde ‘wietroker’, is geen onruststoker’.

Integendeel: ‘Vrede zij met u!’ Oftewel: ‘Salaam Aleikum’.

De sjeik is vierkant gekeerd tegen het huidige ‘kleinknullige kruideniersbeleid’ van de gemeente Rotterdam inzake het totale wietbeleid in de stad en in de regio. Hij zegt daarover in zijn dagelijkse ‘KalifaatNieuws’: ‘Het blijft dweilen met de kraan open. Niet alleen hier, maar eveneens in de rest van het land. Daar moet zo snel mogelijk een einde aan komen. Door de huidige wietkwekerijen niet meer met veel mankracht nutteloos op te laten ruimen, maar om deze met rust te laten. En zelfs aanzienlijk uit te breiden.

Hij motiveert hierbij dat dit aanzienlijk meer lucht gaat geven aan het reeds flink onderbezette politiekorps. Met daarbij het reeds onder flinke hoog spanning staande justitiedepartement. In zijn ogen grote onnodige verspilling. Van energie, manschappen en kapitaalvernietiging. Daarnaast als grote voordeel een flinke inzakking in de huidige coffeeshops van de wietprijzen. Bij een gezonde grotere aanpak in de kwekerijen wordt een grote werkgelegenheid gecreëerd als extra bonuspunten.

Noodlijdende boeren
Als eerste wil hij noodlijdende boeren (hoogste zelfmoordcijfers in ons land) en dito glastuinbouwbeheerders in het Westland in de gelegenheid stellen om te gaan schakelen. In de eerste plaats voor medische doeleinden. Goede en zuivere natuurproducten als wiet zijn uitstekende plaatsvervangers voor dure medicijnen in apotheken en ziekenhuizen. Vooral als het gaat om de vaak verslavende chemische pijnstillers en gelijksoortige pillen tegen stress en slapeloosheid. In deze constructie zal het overdadige en slopende alcoholgebruik mede gaan afnemen.

De sjeik wil met het reeds bestaande bekende landelijke ‘Nederwiet’ deze nieuwe Rotterdamse regiomaatregel verder gaan doorvoeren in het hele land. Met als bijkomstige grote pluspunt dat regionaal en landelijk gezien honderden thans noodlijdende boeren ermee zullen worden geholpen. Het ‘Kalifaatmes’ snijdt zodoende aan meerdere kanten.

Exportproduct
‘Het kan verder’, zo betoogt de sjeik, ‘een van de grootste exportproducten van ons land gaan worden. Met miljarden aan extra inkomsten. Ontzettend veel geld dat nu in de verkeerde zakken terecht komt. En de reeds bestaande rijken in de huidige verkoop en productie steeds rijker maakt.

Ik pleit ervoor dat in de toekomst deze extra miljarden aan inkomsten en belastingen worden ondergebracht bij de Zorgtoeslag. Met als uiteindelijke resultaat dat niemand meer in dit land een eigen risico hoeft te betalen in de Zorg.’

Hij wijst er verder op dat dit nog verdere extra inkomsten gaat opleveren uit groeiend toerisme uit de EU. En uit de rest van de wereld. ‘Zoals thans’, legt hij uit, ‘ de Arabische olieproducerende landen bekend staan als de grootste exporteur in olie. Zo zal Nederland in de rest van de wereld met de eer gaan strijken als de ‘grootste wietproducent’.

Gratis voor ouderen
Tenslotte is de sjeik een groot voorstander van een uitgebreide productie van wietolie op medicinale basis. Met als extra geste dat alle bewoners in verzorgingstehuizen recht krijgen op gratis wiet (ook goed voor in de thee).

Met eenmaal per week de bekende ‘Cake op de week’ met gratis wiet- of overheerlijke hashcakes. ‘Waarvan zij allen weer vrolijk gaan zingen en lachen. Het plezier in dit leven van onze oudere medemens zal aanzienlijk toenemen’, aldus een vorstelijke lachende sjeik SJim SalaBim.

Sjeik SJim SalaBim: ‘Rotterdamwiet, betere bestaat er niet!’


Fotoredactie: Mishu Westerveld/Rinus Vuik

Jim Postma

Lees verder

Kalifaat Rotterdam

In het nog nieuw op te richten Kalifaat Rotterdam zijn Inmiddels twee sjeiks benoemd in vol ornaat en glorie. Als [...]

Militairen ‘blauw ‘ op straat

Gratis ochtendkrant Metro kopte gisteren: ‘Politie zal straks ‘nee’ moeten zeggen’. En: De werkdruk bij de [...]

‘Een late herfstroos, wit, als vroeg

Deze dichtregel van Jana Beranová staat geschreven op de houten schutting van John en Annette Wouda. V[...]

Triomf Trump

Oftewel: De opkomst en ondergang van het Groot Amerikaanse Rijk: (van 1763 tot en met 2020). Zie: Historie V[...]

‘Feyenoord, steek eens een lichtje op

In plaats van bij PSV ‘De Lampjes’ uit en de Arena als ‘The Temple of Doom’. Zakt De Kuip in diepe, diep[...]

Ajax staat te koop: ‘Doe eens een bod

Volgens het AD van afgelopen woensdag staat de hele selectie van Ajax te koop. Een hele pagina vol als etalage. T[...]

Matchfixing

KNVB-Bekervoetbal PSV-RKC -2-3 (na verlenging) De nummer 15 van de Eerste Divisie verslaat de landskampioen v[...]

Legionairs: ‘The Day After’

Na de Feynoordkater altijd weer boven water. Avé! Jim Postma . [...]

Gratis thuisbezorgde bompakketten

De laatste gelukkige nu was filmacteur Robert de Niro. Wie voor de aanstaande verkiezingen in de VS geen geheel[...]

Leven in een Flipperkast

Vroeger had elk huisje zijn of haar kruisje. Later volgde het leven als een pijp kaneel. Een ieder kreeg zijn [...]

Social media

KOPSTOOT

De sloopkogels van de Internationale

(door Kees Versteeg)


De brand in de Notre-Dame deed me ineens terugdenken aan de Koninginnekerk. Gesloopt in 1971. Hij stond aan de Boezemsingel in Crooswijk. In de verkiezing Mooiste Gesloopte Kerk kwam de Koninginnekerk als winnaar uit de bus.


D
e brand in de Notre-Dame is een ongeluk. Binnen een dag is 700 miljoen euro verzameld voor de wederopbouw. De sloop van de Koninginnekerk was daarentegen een geplande politieke misdaad.

De toenmalige PvdA-burgemeester Thomassen was een warm voorstander van de sloop. Er moest op die plek een niet-confessioneel bejaardenhuis komen. De sloop van de kerk riep in 1971 veel verzet op. Tegenstanders zeiden: ‘Wat de nazi’s lieten staan, dat gaat er nu wel aan.’

De linkse raad won. De sloop werd doorgezet. Er hangt een portret van Thomassen en zijn vrouw An in het Rijksmuseum. Misschien is de tijd nu rijp om er een bordje bij te zetten.

Met de tekst: ‘In de tijd dat Thomassen burgemeester was van Rotterdam, ontwikkelde de stad zich tot wereldhaven nummer één. Daarnaast was Thomassen ook een kopstuk in de politieke misdaad. Op de plaats waar ooit de Koninginnekerk stond, verhief hij Judas tot bouwmeester en noemde dat verheffing van het volk.’
  • Nieuw

  • Reacties