Bittere pil

7973-bittere-pil (Door Frank Drion)

De euthanasiediscussie is weer op volle toeren gekomen door een recente mededeling van het OM, dat weer een arts wordt vervolgd voor een gepleegde euthanasie. Dan denk je als leek: “ik heb een wilsverklaring ingevuld, dat ik bij volledige dementie uit het leven wil stappen”. Dan heb je het mooi mis, je moet dat later nog kunnen bevestigen. En dat kan je niet, want je bent niet meer bij zinnen. Dan mag je je leven, met alle ellende voor je naasten en voor jezelf, uitdienen in een verpleeghuis.

Het OM heeft toch wel wat beters te doen

De ‘Coöperatie Laatste Wil’ kwam met een oplossing, een kleine hoeveelheid poeder in een kluisje, waar je zelf het beheer over hebt. En waar je naar behoefte gebruik van kunt maken. De naam van het poeder werd zorgvuldig geheim gehouden en zou in kleine besloten inkoopgroepen te verkrijgen zijn. Deze ontwikkeling werd meteen als misdadig afgedaan door het OM. Dat er grote behoefte is aan een zelfhulpmiddel blijkt wel uit de enorme groei van de coöperatie. Het ledental steeg met vele duizenden.Het wordt hoog tijd, dat we de ontwikkelingen zelf in de hand gaan nemen, want met de wet komen we er niet uit. Een kleine handreiking van de wetgever inzake de omgang met een eens gegeven wilsverklaring lijkt me wenselijk. Ondanks het tegensputteren van behoudende partijen zal de wet duidelijker moeten aangeven, hoe met euthanasie om te gaan. Als we zo met een wilsverklaring kunnen sollen, verschillend kunnen uitleggen, komt het nooit tot een waardig einde. En dat is waar de artsen en hun scan-collega’s voor staan. De pil van opperrechter Huib Drion, was zo gek nog niet. Wij zien kans om overal een groter, onoplosbaar probleem van te maken. En mensen waar het om gaat, patiënten en artsen zijn er de dupe van. Het OM heeft wel wat beters te doen, zeg. Overigens blijf ik van mening dat de dijken versterkt moeten worden.

frank@drion.info

Arie Torcque :
Helemaal eens met Jan Tak, zou het niet veel beter zijn om zo hier en daar de naam van het wonder poeder per ongeluk openbaar te maken. Ik denk (maar wie ben ik) dat ze er een heleboel mensen gelukkig mee zouden maken, en iemand gelukkig maken is niet verboden bij de wet.

donderdag 11 apr 2019

Jeroen Waardenburg :
Geen enkel einde is waardig daar de dood een onnatuurlijk gegeven is.
En ook niet doen of zelfdoding zo normaal is, niet dus.

dinsdag 09 apr 2019

Jan Tak :
Sorry Frank maar zo'n ingrijpend onderwerp verdient wel meer uitleg dan in deze paar regels is te lezen en dan bedoel ik zowel procedureel alsook het wettelijk kader.
Onlangs is het OM wederom een strafrechtelijk onderzoek begonnen en werd de "Coöp Laatste Wil" verzocht om het verspreiding van een zelfdodingsmiddel, het geven van instructies alsmede het bijeen brengen van kopers per direct te stoppen.
Kijk dat schiet niet op natuurlijk, niemand ook de artsen niet, weet exact waar we aan toe zijn, een belachelijke schijnvertoning

Kom op Frank waarschijnlijk weet je meer en juist jij bent het wel haast aan je naam verplicht dit dan met anderen te delen.
Dat van de dijken weten we nu wel, daarmee is overigens weinig mis kan ik je vertellen.

dinsdag 09 apr 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

The funny side of the moon

Neil deGrasse Tyson @neiltyson

Turns out, there never was a Man on the Moon, only a Woman in the Moon. And her name is Wilma.
  • Nieuw

  • Reacties