Hoe halen ze het in hun openbare hoofd?

7947-hoe-halen-ze-het-in-hun-openbare-hoofd (Door Ronald Sörensen)

Als net afgestudeerd protestant christelijk onderwijzer solliciteerde ik in 1969 bij een p.c. huishoudschool aan de Capelse weg. Ik werd vriendelijk ontvangen en vrijwel direct aangenomen door de enthousiaste directeur. Ik temperde zijn enthousiasme door te zeggen dat ik nog een sollicitatie bij de Wolfert van Borselen had lopen. Hij keek me aan en zei: “Dat is toch openbaar ?” Na mijn bevestiging vertelde hij me stroef, dat als ik bij het openbaar onderwijs solliciteerde, hij me liever direct zag vertrekken. Een maand later werd ik lid van de vereniging voor openbaar onderwijs!

Dat lidmaatschap heb ik een jaar of twintig geleden opgezegd, toen het bestuur voorstelde om in scholen gebedsruimtes voor moslims in te richten. Een voorstel dat te vergelijken is met het serveren van speklapjes op een Iftar maaltijd Uiteindelijk werd het voorstel door de leden afgeschoten, maar alleen het feit dat het bestuur er mee kwam, was voor mij voldoende om het lidmaatschap op te zeggen.

Het was overigens niet de eerste keer dat ik geconfronteerd werd met die merkwaardige en volstrekt irrationele kongsi tussen mensen die zichzelf kritisch en links noemen en de islam. Mijn opmerking: “Ga de Koran lezen” werd op mijn school door hen schouderophalend afgedaan met een “het zal zo’n vaart niet lopen, geef ze de tijd” Ondertussen zijn we 30 jaar verder.

De verdraagzaamheid binnen die kring bleek, toen ik openlijk voor Fortuyn koos. De collega’s die het met me eens waren, fluisterden me - schichtig om zich heen kijkend - in de oren: “Goed zo Sör”, maar ze protesteerden niet toen me beperkingen werden opgelegd in verband met die keuze. Openbaar onderwijs zo bleek, is voor alle gezindten, behalve voor mensen met mijn politieke voorkeur.

Ik was dan ook uiterst verwonderd, toen mij – in Den Haag nota bene – gevraagd werd te solliciteren naar een plek in de raad van toezicht van het Bureau Openbaar Onderwijs Rotterdam (bleek later raad van bestuur)

Het verzoek om te solliciteren zal wel op een misverstand hebben berust, want toen ik aan tafel ging zitten om me te presenteren kon ik de haat van de gezichten aflezen. Het werd dus niets en de man die me gevraagd had, (geen Rotterdammer) verontschuldigde zich later bij me, omdat hij de gevoelens jegens mij en mijn partij – verreweg de grootste in de stad - bij zijn geestverwanten had onderschat.

Toen ik mijn woede ventileerde bij mijn oudste zoon glimlachte hij en zei dat het heel goed was dat dit me overkwam: “Wat heb je daar te zoeken Pa ? Geeft je alleen maar ergernis”

Hij kreeg gelijk, toen bleek dat in die raad van bestuur naast een vriendin ook Farid Azarkan was benoemd (tegenwoordig kamerlid voor Denk en verdediger van de Haga college in Amsterdam) Hij had geen enkele binding met Rotterdam, geen ervaring in het onderwijs en was – zien we nu - voorvechter van islamitisch onderwijs. Hij werd benoemd, maar iemand met 32 jaar ervaring in vrijwel alle vormen van onderwijs, meerdere bevoegdheden en oud kaderlid van de FNV onderwijsbond werd afgewezen i.v.m. zijn politieke voorkeur. Ik moest het afleggen tegen een – bleek later – dogmatische islamist.

Nu mag je verwachten dat de sollicitatiecommissie haar les geleerd heeft, nadat Azarkan uit de salafistische kast gekomen is, maar niets is minder waar. Het is waarschijnlijk dezelfde hardleerse club, die nu weer een islamist in de raad van bestuur benoemd wil zien. De door hen voorgedragen kandidaat Acharki heeft als bestuurder van een moskee een spreker uitgenodigd, die de aanslagen op Charlie Hebdo heeft verheerlijkt. Het Utrechtse gemeentebestuur – toch niet erg behoudend - heeft daar ooit volkomen terecht een stokje voor gestoken. Het verheerlijken van geweld is in ons land strafbaar!

Voor de aanbevelingscommissie van het BOOR is dat geen enkel beletsel om hem voor te stellen als nieuwe bestuurder.

Een ezel stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen. De kortzichtige en volgzame kamelen in die commissie zo te merken wel!

Ook gepubliceerd op Dagblad 010.

Arie Torcque :
Hier komt m'n geliefde Senega om de hoek kijken, "het enige wat ik weet is dat ik niets weet" een mens is nooit te oud om te leren (je tip ga ik nalezen, Jan bedankt)

woensdag 03 apr 2019

Jan Tak :
Laat mij je dan even voorlichten Arie, met Indië als kolonie was Nederland eind 19e eeuw het grootste moslimrijk ter wereld.
De Arabist Christiaan Snouck Hurgronje bestudeerde in die periode jarenlang de ‘geleefde Islam’ in Indië en vestigde in Leiden een van de belangrijkste expertisecentra op dit gebied.
Lees dit boek;
https://www.geschiedenis.nl/nieuws/artikel/3805/pelgrim-leven-en-reizen-van-christiaan-snouck-hurgronje

dinsdag 02 apr 2019

Arie Torcque :
Ja Jan, maar toen wist nog niemand wie of wat Moslims waren of betekende.

dinsdag 02 apr 2019

Jan Tak :
Quote: "wat ik wel weet is dat het bij Wilhelmina niet gebeurd zou zijn...."

Meen je dit nu?? Volgens mij kon Willemien niet eens "haar eigen Hendrik" in de hand houden, dat werd uitbesteed aan ons "Hoofd Rivierpolitie" Frans van't Sant die er een dikke boterham en een Haagse villa aan overhield.


dinsdag 02 apr 2019

Arie Torcque :
Tja,.. Jan, we kunnen de koning niet overal de schuld van geven, wat ik wel weet is dat het bij Wilhelmina niet gebeurd zou zijn....
Of moet ik denken aan de mensen die de poort open hebben gezet...

maandag 01 apr 2019

Jan Tak :
Quote Arie; "Ik vraag me af of de "Rechters" welke de benoemde terrorist hebben vrij gelaten niet mede veroordeeld moeten worden, tenslotte zijn deze mede verantwoordelijk voor 3 moorden op onschuldige landgenoten"

Goeie vraag, natuurlijk is er een verantwoordelijke aan te wijzen voor de gevolgen van een foutieve dan wel niet juist omschreven uitspraak en daarop kan je altijd beroep doen. Echter met één maar :
De uitspraak is altijd in naam van de koning als vertegenwoordiger van de staat.(zie de Wet rechtspositie rechterlijke ambtenaren)

Voor de gevolgen van een foutieve uitspraak zal je dus de staat aansprakelijk moeten stellen, ga er maar aanstaan :-)

maandag 01 apr 2019

Jeroen Waardenburg. :
Toen ik mijn woede ventileerde bij mijn oudste zoon glimlachte hij en zei dat het heel goed was dat dit me overkwam: “Wat heb je daar te zoeken Pa ? Geeft je alleen maar ergernis”CITAAT.

Zoon heeft dat goed gezien,de gekken zijn onze land genoten zelf,vorm van hoogverraad derhalve.

donderdag 21 maart 2019

Arie Torcque :
Frank Drion vroeg het zich al af, wie is schuldig? De benoemde moslims of de benoemers,... zo hebben we nu sind 19 - 04 de moorden in Utrecht.
Ik vraag me af of de "Rechters" welke de benoemde terrorist hebben vrij gelaten niet mede veroordeeld moeten worden, tenslotte zijn deze mede verantwoordelijk voor 3 moorden op onschuldige landgenoten.

donderdag 21 maart 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Ziel

“Op het einde van zijn leven, kon mijn vader niet meer communiceren, maar hij kende wel hele stukken poëzie uit het hoofd die hij opzegde terwijl we ze hem voorlazen. Je zag hem dan even weer oplichten. Anderen hebben dat met muziek of schilderkunst. Ik heb het talloze keren zien gebeuren en iedere keer was het diep ontroerend.”

Nicci Gerrard in een interview met Marnix Verplancke.

https://bazarow.com/

(van de redactie)


  • Nieuw

  • Reacties