Roland Vonk presenteert boek ‘De Muzikale Voddenman’ in Kantine Walhalla, met als gast Mike Boddé

8391-roland-vonk-presenteert-boek-de-muzikale-voddenman-in-kantine-walhalla-met-als-gast-mike-bodd

(van de redactie)

Radiomaker Roland Vonk en pianist Mike Boddé brengen op dinsdag 5 november een gratis toegankelijk programma in Kantine Walhalla rond de presentatie van het tweede boek van Vonk. Een uur lang zal het gaan over Rotterdamse muziek, over verzamelen, en over verzamelaars die een rol spelen in het boek dat wordt gepresenteerd, ‘De Muzikale Voddenman’.


Roland Vonk (1959) werkt al ruim dertig jaar af en aan voor Radio Rijnmond en de laatste 21 jaar heeft hij zich voor het programma Archief Rijnmond gestort op muziek uit Rotterdam en omgeving. Het speuren naar die muziek heeft veel verhalen opgeleverd en een aantal daarvan heeft Vonk nu opgeschreven. Zoals over de oorsprong van de liedjes Ketelbinkie, Goocheme Sally en Hand in hand, kameraden. Ook gaat het over wat verzamelaars – zoals hijzelf – bezielt.

Het motto voorin het boek luidt: ‘Wie fanatiek verzamelt, verzamelt vroeg of laat vooral tijdgebrek.’

In Kantine Walhalla zal Vonk meerdere van zijn speurtochten belichten, ondersteund door filmpjes, en muzikaal begeleid door bevriend pianist Mike Boddé (Mike & Thomas Show, Podium Witteman). Na het programma is er de mogelijkheid een exemplaar van ‘De Muzikale Voddenman’ te laten signeren. Het boek, geïllustreerd met tekeningen van Herman Schouwenburg, kost € 24,50.

Kantine Walhalla, Veerlaan 11, Rotterdam. Dinsdag 5 november, 20-21 uur, zaal open 19.30 uur. Entree gratis. Wel even reserveren via rolandvonk@telfort.nl

Wiebe Van der Mei :
Hallo Ronald, ik heb een singeltje van Dankers Rotterdams cabaret. Het jaartal kan ik niet ontdekken. Als je belangstelling hebt mag je het hebben. Mei freonlike groetnis Wiebe

zondag 10 nov 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Ziel

“Op het einde van zijn leven, kon mijn vader niet meer communiceren, maar hij kende wel hele stukken poëzie uit het hoofd die hij opzegde terwijl we ze hem voorlazen. Je zag hem dan even weer oplichten. Anderen hebben dat met muziek of schilderkunst. Ik heb het talloze keren zien gebeuren en iedere keer was het diep ontroerend.”

Nicci Gerrard in een interview met Marnix Verplancke.

https://bazarow.com/

(van de redactie)


  • Nieuw

  • Reacties