Laurenskerk: 50 jaar wederopbouw

7475-laurenskerk-50-jaar-wederopbouw

De Laurenskerk viert feest: een #verjaardagsvlog voor 50 jaar wederopbouw

Op 29 september, tijdens de 40e editie van de Rotterdamse dag, gaat de feestelijke periode van de Laurenskerk van start. In de maanden september tot en met december 2018 viert de Laurenskerk namelijk haar vijftigjarige wederopbouw jubileum. In het kader van dit feestelijke jubileum organiseert de Laurenkerk in samenwerking met OPEN Rotterdam een #verjaardagsvlogwedstrijd.

Rotterdammers tussen de 8 en 18 jaar worden uitgenodigd om tot en met 31 oktober gratis naar de Laurenskerk te komen om daar een verjaardagsvlog op te nemen voor de jarige Laurenskerk. De beste verjaardagsvlogs worden beloond met bijzondere prijzen, waaronder een kijkje-achter-de-schermen bij OPEN Rotterdam, een spannende 010fotosafari bij de Cultuurschool of een privé torenbeklimming met gids naar het mooiste uitzicht van Rotterdam.


De vlogs kunnen tot en met 31 oktober ingestuurd worden naar 50jaar@laurenskerkrotterdam.nl. Op 1 november zullen alle ingezonden vlogs verschijnen op het YouTube-kanaal van de Laurenskerk, waar tot 16 november gestemd kan worden op de beste verjaardagsvlogs. Op 18 november tijdens Burendag zal de driekoppige jury bestaande uit Natasja Morales (Chicks and the City RTV-Rijnmond), Frank Migchielsen (Directeur Laurenskerk) en Thijs Bos (OPEN-vlogger) de prijzen uitreiken aan de beste verjaardagsvloggers. Daarnaast wint de verjaardagsvlog met de meeste likes op YouTube de felbegeerde publieksprijs.

Meer informatie over deze toffe verjaardagsvlogwedstrijd vind je op www.laurenskerkrotterdam.nl/50jaar

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Aforismen 2: Oscar Wilde (1854 – 1900)


(Door Kees Versteeg)

Oscar Wilde was een schrijver van Ierse afkomst, die aan het eind van de negentiende eeuw de leider werd van een esthetische cultus; zijn credo luidde l'art pour l'art – kunst om de kunst. In zijn werk wemelt het van de aforismen. Voordat hij als toneelschrijver doorbrak strooide hij al met geestige aforismen op bijeenkomsten van de Londense society. Na een succesvolle reis naar Amerika in 1882 werd hij volgens sommigen de eerste popster uit de wereldgeschiedenis. Maar de geaffecteerde dandy riep ook veel weerstand op. Na een beroemd geworden proces in 1895 werd hij gevangen gezet voor het in de praktijk brengen van zijn homoseksualiteit. In 1900 stierf hij totaal verarmd in Parijs. Hij ligt naast tal van andere beroemdheden begraven op het Cimetière du Père-Lachaise, de grootste begraafplaats van Parijs.

Men moet altijd een tikje onwaarschijnlijk zijn.

De prettigste mensen zijn mannen met een toekomst en vrouwen met een verleden.

Het is monsterachtig hoe mensen tegenwoordig allerlei dingen achter iemands rug zeggen die volkomen waar zijn.

Een cynicus is iemand die overal de prijs, en nergens de waarde van kent.

  • Nieuw

  • Reacties