Laurenskerk: 50 jaar wederopbouw

7475-laurenskerk-50-jaar-wederopbouw

De Laurenskerk viert feest: een #verjaardagsvlog voor 50 jaar wederopbouw

Op 29 september, tijdens de 40e editie van de Rotterdamse dag, gaat de feestelijke periode van de Laurenskerk van start. In de maanden september tot en met december 2018 viert de Laurenskerk namelijk haar vijftigjarige wederopbouw jubileum. In het kader van dit feestelijke jubileum organiseert de Laurenkerk in samenwerking met OPEN Rotterdam een #verjaardagsvlogwedstrijd.

Rotterdammers tussen de 8 en 18 jaar worden uitgenodigd om tot en met 31 oktober gratis naar de Laurenskerk te komen om daar een verjaardagsvlog op te nemen voor de jarige Laurenskerk. De beste verjaardagsvlogs worden beloond met bijzondere prijzen, waaronder een kijkje-achter-de-schermen bij OPEN Rotterdam, een spannende 010fotosafari bij de Cultuurschool of een privé torenbeklimming met gids naar het mooiste uitzicht van Rotterdam.


De vlogs kunnen tot en met 31 oktober ingestuurd worden naar 50jaar@laurenskerkrotterdam.nl. Op 1 november zullen alle ingezonden vlogs verschijnen op het YouTube-kanaal van de Laurenskerk, waar tot 16 november gestemd kan worden op de beste verjaardagsvlogs. Op 18 november tijdens Burendag zal de driekoppige jury bestaande uit Natasja Morales (Chicks and the City RTV-Rijnmond), Frank Migchielsen (Directeur Laurenskerk) en Thijs Bos (OPEN-vlogger) de prijzen uitreiken aan de beste verjaardagsvloggers. Daarnaast wint de verjaardagsvlog met de meeste likes op YouTube de felbegeerde publieksprijs.

Meer informatie over deze toffe verjaardagsvlogwedstrijd vind je op www.laurenskerkrotterdam.nl/50jaar

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Kopstoot 1

Foto: Kajan Liu,


‘Ontdekking van de eeuw’

Tijdens mijn bezoek in aangenaam gezelschap afgelopen zondag aan museum Boijmans met een topdrukte hebben wij ‘de ontdekking van de eeuw’ gedaan. Als hele redactie van www.vandaagenmorgen.nl

Bij het doorlopen van de zeer succesvolle expositie ‘Puur Rubens’ troffen wij een olieverfdoek aan met de beeltenis van een jongeman.

Daarnaast stond als opschrift: ‘Rubens, 1632, jongen’. (Zie ook elders op deze pagina).

Wie hier echter heel intensief naar gaat kijken ziet in dit naamloze gezicht ineens zeer goede bekende. Maar van waar ook al weer?

Juist! Van het wereldwijde witte doek en televisie van de overbekende langdurige serie ‘In de ban van de Ring’. Opgenomen in deze 20e eeuw. Met maar een conclusie (check het zelf maar).

Dit is dus de afbeelding van ‘Mister Frodo.’ Van nota bene reeds eeuwen geleden. Hoe is het mogelijk?!

Het is aan deze Peter Paul Rubens (1577-1640), de schilderskoning van de Vlaamse Barok te danken dat hij als allereerste deze ‘Mister Frodo ‘ te voorschijn heeft getoverd. Niet uit de kast of uit het schilderij.

Maar zeker wel ‘Uit de ban van de Ring.’

Jim Postma


Kopstoot 2

DISCUSSIE WILDERS EN RUTTE

Zojuist gehoord op de Radio 2 bij het nieuws heden om 14.00 uur. Een discussie tussen twee kemphanen.

Over de vernielingen tijdens het Nieuwjaar aangericht
door raddraaïers riep Mark Rutte recentelijk:

‘Het liefst zou ik hen persoonlijk in elkaar slaan.’

Daarop antwoordde Wilders:

‘Waarmee Rutte?

Met je handtasje?!’

Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties