SP: Mogelijke negatieve gevolgen voor lokaal beleid Rotterdam door handelsverdrag CETA

8334-sp-mogelijke-negatieve-gevolgen-voor-lokaal-beleid-rotterdam-door-handelsverdrag-ceta


(van de redactie)

In recente berichtgeving is te lezen dat Milieudefensie, FNV en Handel Anders waarschuwen voor het handelsverdrag tussen de Europese Unie en Canada (CETA). Met de invoering van het handelsverdrag kunnen Amerikaanse en Canadese investeerders een schadevergoeding claimen voor verlies van (toekomstige) winsten. Dit kan een negatief effect hebben voor lokaal beleid als bijvoorbeeld de gemeente Rotterdam maatregelen neemt om woningen betaalbaar te houden of zorg weer zelf te gaan organiseren.


''Het gevaar van CETA is dat bedrijven zich van de rechtstaat onttrekken. Ze hebben hun eigen geschillencommissies. Daarmee schakelen ze de democratie en rechtspraak uit. Nog meer macht naar de multinationals,'' zegt fractievoorzitter Aart van Zevenbergen.

De Rotterdamse SP fractie maakt zich zorgen om de invoering van het handelsverdrag en de negatieve gevolgen hiervan voor Rotterdams beleid. Daarom hebben wij aan de wethouder gevraagd de mogelijke gevolgen voor ons lokaal bestuur te onderzoeken en hierover alarm te slaan bij de minister in Den Haag. Zie de bijlage voor de schriftelijke vragen.

Foto: rotterdam.sp.nl

Jan Tak :
Geen zorgen SP dat is reeds geregeld door uw oude vriend Pechtold tegen "betaling" van zijn "wip-zolder" aan de Scheveningse Boulevard.
Politici onder elkaar zo gezegd.

vrijdag 04 okt 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Stad en platteland

Het verhaal is van Annie Proulx. Het staat in 'Heart Stories'. Het gaat over Lime, een jongeman met rood haar en een soort innerlijk vuur dat erop lijkt 'of hij snel van binnen op aan het branden is'.

Een vuur dat sommige vrouwen aantrekkelijk vinden. Lime is met zijn vriendin Charlotte buiten de stad gaan wonen. Ze droomden dat ze daar een handeltje in Peruviaanse poncho's op konden zetten. Dat plan mislukt, maar dankzij het geld van de ouders van Charlotte overleven ze. Lime heeft in de heuvels een groep verlopen eenzelvige landbouwers gevonden die op woensdagavond fantastische zelf geschreven muziek maken. Hillbillymuziek, origineel en ontroerend goed gespeeld. De muzikanten zijn stug en weinig spraakzaam, maar ze staan hem toe dat hij meespeelt. Hij ontdekt dat de zangeres, een goed in het vet zittende, maar mooie jongedame, de schrijfster van de songs is. Haar vader speelt ook mee. De enige keer dat hij overdag langs komt, is zij alleen. Hij verleidt haar. Als haar huisgenoten waaronder haar vader, thuiskomen van het werk op het land en hen ontdekken, roept hij dat hij van haar houdt. Op dat moment ontdekt hij dat de man waarvan hij dacht dat het haar vader was, haar echtgenoot is. Hij rent voor zijn leven en keert er nooit meer terug.

  • Nieuw

  • Reacties