Nieuwbouwdag Schiedam op 2 november in de foyer van Theater aan de Schie

8256-nieuwbouwdag-schiedam-op-2-november-in-de-foyer-van-theater-aan-de-schie

(van de redactie)

De komende jaren worden 7.000 nieuwe woningen gebouwd in Schiedam, voornamelijk voor gezinnen en middeninkomens. Op de Nieuwbouwdag Schiedam 2019 tonen projectontwikkelaars en makelaars op zaterdag 2 november van 12.00 tot 16.00 uur in de foyer van Theater aan de Schie de woningen die op korte termijn beschikbaar komen en nieuwbouw die al te koop staat. De gemeente Schiedam geeft tijdens de Nieuwbouwdag een breed beeld van alle plannen die de komende jaren op stapel staan en wethouder Fahid Minhas geeft antwoord op woningbouwvragen.*


Schiedam is ‘booming’ want het is een leuke stad om te wonen, werken, winkelen en recreëren. En de stad ligt centraal: goed te bereiken per trein, metro, bus en tram en met alle voorzieningen binnen handbereik. Niet alleen Schiedammers zelf zoeken een woning en willen ‘doorgroeien’, ook veel mensen uit de omliggende gemeenten zijn hun ‘buurstad’ aan het ontdekken.

Bustours naar bouwlocaties
Op de Nieuwbouwdag rijdt er van 12.00 uur tot en met 15.30 uur elk half uur een touringbus vanaf de parkeerplaats bij de Liduinabasiliek aan het Stadserf naar tal van plekken in de stad waar nu of binnenkort wordt gebouwd. Locaties zijn o.a.: Dirkzwager, Schieveste, Onder de Maasdijk (Gusto), Toernooiveld en Park Harga. In de bus legt een medewerker van de gemeente de plannen daarvoor uit en kan iedereen vragen stellen. De route duurt ongeveer 45 minuten. Wie wil deelnemen kan zich met naam, aantal personen en favoriete tijd aanmelden via info@nieuwbouwdagschiedam.nl <mailto:info@nieuwbouwdagschiedam.nl>.

Schuif aan bij de wethouder
Wethouder Fahid Minhas van o.a. Wonen ontvangt in zijn koffiehoek in de foyer geïnteresseerden in de woningbouwplannen van de gemeente Schiedam. Hij vertelt over de uiteenlopende typen woningen en woonvormen die in Schiedam verrijzen. En hij gaat in op thema’s als hoogbouw in Schiedam en duurzaam bouwen.

Films, kids en drankjes
In de filmhoek worden doorlopend interessante filmpjes over Schiedam getoond. Voor kinderen zijn er leuke activiteiten onder leiding van twee professionals, waardoor ouders even hun handen vrij hebben. Aan de bar in de foyer zijn drankjes te koop. In de zithoeken kan iedereen rustig de projectinformatie bekijken en een drankje nuttigen.

Ruimte voor een beeld van de stad
In 2018 bezochten meer dan 2.100 geïnteresseerden de Nieuwbouwdag Schiedam. In Theater aan de Schie presenteren makelaars en projectontwikkelaars hun plannen. Hypotheekverstrekkers en financieel adviseurs gaan in op de laatste ontwikkelingen en kunnen met mogelijke kopers afspraken maken. Diverse organisaties laten zien hoe je in Schiedam kunt werken, winkelen en recreëren. Deelnemers worden vermeld op http://nieuwbouwdagschiedam.nl/ en via http://facebook.com/nieuwbouwdagschiedam.

Voor meer info:

Janet van Huisstede
06 2297 9032

www.nieuwbouwdagschiedam.nl

info@nieuwbouwdagschiedam.nl

zaterdag 2 november 2019
12.00 - 16.00 uur

Foyer Theater aan de Schie, Stadserf 1

van de redactie :
WORD DONATEUR VAN RV&M. Maak een vaste bijdrage per maand (vanaf €2,-) of een eenmalige bijdrage naar keuze over naar NL55INGB 0009 2593 29 t.n.v. Stichting Third Road o.v.v. Support V&M

Afzender: RV&M
emailadres: contact@vandaagenmorgen.nl

vrijdag 06 sep 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Joost Swarte in de Kunsthal & Meijer Wery op de Oude Binnenweg


Fotograaf Wim de Boek stuurde ons ter gelegenheid van de expositie van tekenaar Joost Swarte in de Kunsthal - zie elders in deze krant - een foto toe van de muurschildering van jazzsaxofonist Meijer Wery, die aan de Oude Binnenweg hangt. De muurschildering werd onthuld in 2017 en is gemaakt door Joost Swarte. Sinds 2013 verschijnen op en rond de Oude Binnenweg regelmatig portretten van overleden Rotterdamse jazzmuzikanten. Samen vormen ze een ‘jazzy’ route over de meest Rotterdamse straat van Rotterdam.

In de jaren dertig was Meijer Wery was saxofoondocent aan de Muziekscholen Maatschappij ter Bevordering der Toonkunst (directeur Willem Feltzer). Het muzieklyceum van Willem Feltzer startte in april 1929 als eerste in Nederland een jazzopleiding met o.m. Meijer Wery en trompettist Eddy Meenk als jazzdocenten.

In het begin van de jaren dertig maakte Meijer Wery deel uit van The Famous Band van de slagwerker en accordeonist Philip Willebrandts. Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde Meijer Wery basklarinet in het Joods Symfonieorkest en wist hij te ontsnappen uit de Hollandsche Schouwburg waar de joden werden bijeengebracht om op transport gesteld te worden naar de vernietigingskampen. Nadat het hem gelukt was zich als ‘half jood’ te laten registreren, kon hij gaan werken bij het Goois Symfonieorkest. Meijer Wery overleed 14 oktober 1978 op 86-jarige leeftijd in Rotterdam.

Zie ook: http://www.r-jam.nl/portfolio/meijer-wery-door-joost-swarte/ en www.kunsthal.nl

Foto van de muurschildering is van Wim de Boek.

(van de redactie)

  • Nieuw

  • Reacties