FNV-actie voor verhoging minimumloon naar € 14 per uur

8123-fnv-actie-voor-verhoging-minimumloon-naar-14-per-uur


(van onze redactie)

Het FNV organiseert op woensdag 17 juli een feestelijke start van ‘Campagne voor 14’. Deze campagne beoogt het bruto minimumuurloon voor volwassenen op € 14 per uur te brengen. Dat is nu – bij een werkweek van 40 uur - € 9,44 per uur. De FNV eist dus een haast draconische verhoging. Het lijkt op dit moment moeilijk voorstelbaar dat de actie succes zal hebben. (Kopfoto: @socialealliantie.nl)


Links: Selma Deinum (@deinumselma – Twitter)

Volgens actievoerster Selma Deinum groeien 40.000 kinderen in Rotterdam op in armoede. Dit terwijl Nederland ‘gigantisch’ rijk is. Voor veel Rotterdammers zijn de boodschappen te duur en hun inkomen te laag. Daarom wil zij er samen met anderen voor zorgen dat de rijkdom eerlijker verdeeld wordt. Dat kan volgens de FNV met een eerlijk minimumloon van 14 euro per uur. Campagne Voor 14 (FNV) organiseert daarom op woensdag 17 juli samen met ROSA, de Islamitische Voedselbank en Speeltuinvereniging Afrikaanderplein een buurtactie met kinderactiviteiten en een podiumprogramma. De bijeenkomst start om 13.30 uur in de speeltuin op het Afrikaanderplein.

Hier het overzicht van https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/minimumloon/bedragen-minimumloon/bedragen-minimumloon-2019

Per 1 juli 2019

Per 1 juli 2019 verlaagt de overheid de leeftijd waarop werknemers het volledige minimumloon krijgen naar 21 jaar. 21-jarigen hebben dan recht op een volledig wettelijk minimumloon. De bedragen van het wettelijk minimumloon gelden voor een volledige werkweek. Meestal is dat 36, 38 of 40 uur per week. Dit hangt af van de sector waarin u werkt en de mogelijke cao-afspraken die voor die sector gelden. In die cao-afspraken staat hoe lang een normale werkweek duurt. In supermarkten bijvoorbeeld is een volledige werkweek 40 uur. In de horeca en de glastuinbouw is dat 38 uur per week.

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Stad en platteland

Het verhaal is van Annie Proulx. Het staat in 'Heart Stories'. Het gaat over Lime, een jongeman met rood haar en een soort innerlijk vuur dat erop lijkt 'of hij snel van binnen op aan het branden is'.

Een vuur dat sommige vrouwen aantrekkelijk vinden. Lime is met zijn vriendin Charlotte buiten de stad gaan wonen. Ze droomden dat ze daar een handeltje in Peruviaanse poncho's op konden zetten. Dat plan mislukt, maar dankzij het geld van de ouders van Charlotte overleven ze. Lime heeft in de heuvels een groep verlopen eenzelvige landbouwers gevonden die op woensdagavond fantastische zelf geschreven muziek maken. Hillbillymuziek, origineel en ontroerend goed gespeeld. De muzikanten zijn stug en weinig spraakzaam, maar ze staan hem toe dat hij meespeelt. Hij ontdekt dat de zangeres, een goed in het vet zittende, maar mooie jongedame, de schrijfster van de songs is. Haar vader speelt ook mee. De enige keer dat hij overdag langs komt, is zij alleen. Hij verleidt haar. Als haar huisgenoten waaronder haar vader, thuiskomen van het werk op het land en hen ontdekken, roept hij dat hij van haar houdt. Op dat moment ontdekt hij dat de man waarvan hij dacht dat het haar vader was, haar echtgenoot is. Hij rent voor zijn leven en keert er nooit meer terug.

  • Nieuw

  • Reacties