FNV-actie voor verhoging minimumloon naar € 14 per uur

8123-fnv-actie-voor-verhoging-minimumloon-naar-14-per-uur


(van onze redactie)

Het FNV organiseert op woensdag 17 juli een feestelijke start van ‘Campagne voor 14’. Deze campagne beoogt het bruto minimumuurloon voor volwassenen op € 14 per uur te brengen. Dat is nu – bij een werkweek van 40 uur - € 9,44 per uur. De FNV eist dus een haast draconische verhoging. Het lijkt op dit moment moeilijk voorstelbaar dat de actie succes zal hebben. (Kopfoto: @socialealliantie.nl)


Links: Selma Deinum (@deinumselma – Twitter)

Volgens actievoerster Selma Deinum groeien 40.000 kinderen in Rotterdam op in armoede. Dit terwijl Nederland ‘gigantisch’ rijk is. Voor veel Rotterdammers zijn de boodschappen te duur en hun inkomen te laag. Daarom wil zij er samen met anderen voor zorgen dat de rijkdom eerlijker verdeeld wordt. Dat kan volgens de FNV met een eerlijk minimumloon van 14 euro per uur. Campagne Voor 14 (FNV) organiseert daarom op woensdag 17 juli samen met ROSA, de Islamitische Voedselbank en Speeltuinvereniging Afrikaanderplein een buurtactie met kinderactiviteiten en een podiumprogramma. De bijeenkomst start om 13.30 uur in de speeltuin op het Afrikaanderplein.

Hier het overzicht van https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/minimumloon/bedragen-minimumloon/bedragen-minimumloon-2019

Per 1 juli 2019

Per 1 juli 2019 verlaagt de overheid de leeftijd waarop werknemers het volledige minimumloon krijgen naar 21 jaar. 21-jarigen hebben dan recht op een volledig wettelijk minimumloon. De bedragen van het wettelijk minimumloon gelden voor een volledige werkweek. Meestal is dat 36, 38 of 40 uur per week. Dit hangt af van de sector waarin u werkt en de mogelijke cao-afspraken die voor die sector gelden. In die cao-afspraken staat hoe lang een normale werkweek duurt. In supermarkten bijvoorbeeld is een volledige werkweek 40 uur. In de horeca en de glastuinbouw is dat 38 uur per week.

Schrijf uw reactie








Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Nolet Distillery als bezoekersattractie

(door Kees Versteeg)

Nolet is een familiebedrijf met een rijke historie. Het bedrijf bestaat al sinds 1691 en ondertussen is de elfde generatie aan zet.

Nolet is meer dan de beroemde kolengestookte distilleerketel nummer 1. Fraai aan het bedrijf is niet alleen het bewaren van het ambachtelijk erfgoed, maar ook de ultramoderne logistiek. Vanuit de bottelhal loopt onder de Buitenhaven een tunnel naar o.a. een volledig geautomatiseerd magazijn. Nolet oogt zoals heel Schiedam zou moeten ogen: historische enerzijds, hypermodern anderzijds.

In bijgaande video leidt Bob Nolet, zoon van Carel Nolet, ons rond in de Schiedamse distilleerderij.

PS: onthoud ook het prachtige woord ‘engelendeel’: het deel jenever dat verdampt in het eikenhouten fust. Dat deel moet vastgesteld worden teneinde er geen accijns over te hoeven betalen.

https://www.youtube.com/watch?v=bpAMenG0cUA


Nolet is elke werkdag op afspraak te bezoeken voor een rondleiding.

Zie https://www.noletdistillery.com/nl/welkom

Foto 1: noletdistillery.com

Foto 2: tunnel onder de haven - boele.nl

  • Nieuw

  • Reacties