Vintage Shop 'past' verdienmodel voor kledingbank Rotterdam

8021-vintage-shop-past-verdienmodel-voor-kledingbank-rotterdam (Door Janny Kok)


Wat is er mooier om betaalbare kleding te kopen en daarmee het goede doel van de Stichting Kledingbank-Rotterdam te steunen! Dat kan bij de Vintage shop PAST in Delfshaven, die donderdag 9 mei om 16.00 uur feestelijk is geopend door de Rotterdamse wethouder Michel Grauss en Kledingbank-Rotterdam ambassadeur Sander de Kramer. De plaats van handeling was aan de Oostkousdijk 13, 3024 CK Rotterdam.


De grootste klus voor de opening was om van een min of meer verwaarloosde winkelruimte een aantrekkelijke topwinkel in Delfshaven te maken. Dat is wel nodig ook; allereerst om de commerciële huurprijs van de winkelruimte te kunnen betalen en meteen om de doelstelling van de Stichting Kledingbank-Rotterdam te verwezenlijken. Deze is om goede herbruikbare kleding in te zamelen om deze gratis aan mensen te verstrekken die (tijdelijk) het geld niet hebben om voor zichzelf en/of hun kinderen kleding te kopen. De achterliggende gedachte van de Kledingbank Rotterdam daarbij is hergebruik van textiel te stimuleren . Zo levert de stichting meteen een bijdrage aan het tegengaan van verspilling.


Hiermee is Kledingbank-Rotterdam bij uitstek een organisatie die waarde creëert op basis van het evenwicht tussen people, planet & profit. Stichting Kledingbank-Rotterdam is een vrijwilligersorganisatie met ANBI status die op particulier initiatief werd opgericht op 6 oktober 2006. De stichting krijgt geen overheidssubsidie.

Voor het geschikt maken van de grotere winkelruimte kreeg de Kledingbank-Rotterdam gelukkig wel financiële hulp van Stichting Neyenburgh, Sint Laurens fonds en Oranjefonds. Daardoor kon een creatief centrum annex reparatie naaiatelier ontstaan waar naaldkunstenaars van afgekeurde kleding, gebruiksartikelen kunnen maken, zoals tassen en dergelijke. Kledingbank-Rotterdam voorziet in het kledingaanbod voor alle leeftijden: van babykleding maat 50 t/m kinderkleding maat 180 en dames- en herenkleding van maat XS t/m XXXL

Het is duidelijk dat financiële steun nodig blijft om het vrijwilligerswerk van de Kledingbank-Rotterdam te laten bestaan en de doelstelling waar te blijven maken. Stichting Kledingbank-Rotterdam voorzitter Mary Olman zegt over het vrijwilligerscorps: “Onze vrijwilligers zetten zich volledig en met veel liefde en toewijding in. De vrijwilligersgroep bestaat uit stagiaires maatschappelijke studies, personen met een taakstraf (via de Reclassering), mensen via Vluchtelingenwerk, Pameijer en anderen Wij begeleiden en leren mensen om te gaan met cliënten, telefoon beantwoorden en meer van dat soort zaken. Zo kunnen ze hopelijk een kans krijgen op een plaats in de maatschappij.”

De Kledingbank-Rotterdam werkt samen met meer dan 100 professionele zorg- en dienstverlenende organisaties in en om Rotterdam. Enkele voorbeelden daarvan zijn: het Leger des Heils, Stichting “Uw Thuis”, Maatschappelijk werk Gemeente Rotterdam, en de Voedselbank. Zij fungeren als doorverwijzers. Medewerkers van deze organisaties beoordelen op grond van iemands financiële omstandigheden of hij/zij (met het gezin) in aanmerking komt voor de ontvangst van (een) gratis kledingpakket.

Meer weten? E-mail naar info@kledingbank-rotterdam.nl

Foto hierboven: Wethouder Michiel Grauss van armoedebestrijding, schuldenaanpak en informele zorg heeft de klus geklaard: De kledingbank is door hem geopend. Links Kledingbank voorzitter Mary Olman. (Bron foto: Frans Dammers)

Foto hierboven: Ambassadeur van De Kledingbank, de inmiddels BN-‘er Sander de Kramer interviewt Mary Olman. Rechts Jolita Meuldijk. De dames vormen mede het bestuur van De Kledingbank. (Bron foto: Frans Dammers)

Foto hierboven: Een heuse modeshow op ‘Catwalk Oostkousdijk’ onderdeel van het openingsfeest. We zien Sonja Hovenga met haar neefje Milan. Rechts tegen de pui kunstenaar Cor Kraat . Cor werkt aan een kunstwerk voor de winkel dat uiting geeft aan de duurzame relatie tussen de Kledingbank en Delfshaven. Binnenkort ziet men op nummer 13c een goed geklede Piet Hein (Pietje Precies) die toeziet hoe dansende kledingstukken zich een weg banen naar hun nieuwe eigenaren. (Bron foto: Frans Dammers)

Foto hierboven: Een deel van het interieur van ‘Vintage Past BY KLEDINGBANK ROTTERDAM’, waar eigenzinnige dameskleding gratis wordt verstrekt, maar tevens voor vintageprijzen wordt verkocht. (Bron foto: Frans Dammers)

Foto hierboven: Een deel van de in grote getale aanwezige bezoekers aan de Oostkousdijk 13 c. (Bron foto: Frans Dammers)

Foto hierboven: Dubbelopname van Wethouder Michiel Grauss met Mary Olman. (Bron foto: Frans Dammers)

Zie ook: www.kledingbank-rotterdam.nl


wim de boek :
Ook ik heb aan de bank-kleding geschonken, gaf me best 'n goed gevoel....

maandag 13 mei 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Aforismen 4 (en slot): Desiderius Erasmus (circa 1466-1536)


(Door Kees Versteeg)

Frans Timmermans en Mark Rutte zijn de winnaars van de Europese verkiezingen. Je zou hun triomf een lichte comeback van de ‘floor managers’ kunnen noemen. Floor managers zijn bestuurders die macht hebben in de vorm van bevoegdheden en budgetten, en die in een gezond politiek systeem in hoofdlijnen aangestuurd worden door ‘cloud managers’, schrijvers en filosofen, die verantwoording dragen voor het uitdenken van De Ideeën – het geestelijk geraamte van een samenleving. Een volwaardig systeem kent denkers en doeners. Denkers en doeners horen bij elkaar als scheten en bruine bonen.

Maar ons politiek systeem is niet gezond. Sinds de ineenstorting van de Sovjet-Unie in 1989 en de verschijning van het essay ‘Het einde van de geschiedenis’ van Francis Fukuyama, stuiten de denkers op de hoon van de uitvoerende macht. Ze zouden niet meer nodig zijn. Een Amerikaans type burgerlijk liberalisme zou de wereldgeschiedenis hebben gewonnen. ‘Wie een visie heeft, moet op zoek naar een oogarts’, smaalde Mark Rutte herhaaldelijk. Als de kat van huis is, dansen de muizen op tafel.

Ook Thierry Baudet, een beginnende cloud manager, beginnend want nog zonder serieuze oplossingen maar wel met begrip van de diepe crisis waarin Europa zich bevindt, leed een nederlaag, zij het een lichte. Terecht. We moeten de Europese Unie hervormen, niet verwerpen.

We zijn nog steeds in het voorspel. De roep om cloud managers zal steeds luider gaan klinken. Want dit Europa lijkt nog het meest op de Herald of Free Enterprise, de veerboot die wegvoer van de kade met de boegdeuren nog wijd open. De Britse premier Theresa May, die vandaag haar aftreden bekend maakte, kan erover meepraten. Ook de Tories lijken een zinkend schip, net als Labour trouwens.

Een andere cloud manager die ooit werd afgetroefd door de gevestigde macht, was Erasmus. De katholieke kerk – Het Kartel van de Middeleeuwen – stond hem in de weg. Maar hij deed een lovenswaardige poging om de kerk humaner te maken, en dat in schitterende taal.

De Heilige Geest is neergedaald in de gedaante van een duif, niet als een adelaar of havik.

Niets is goedkoper dan om zich van de ernstigste levensvragen met een dooddoener af te maken.

Men moet het huwelijk eerbiedigen, zolang het nog maar een vagevuur is, maar het ontbinden als het een hel wordt.

Wat een plompe geest! Ik vermoed dat het een Hollander was.

  • Nieuw

  • Reacties