‘jONG010’, feestelijke krant… op papier

4721-jong010-feestelijke-krant-op-papier (Door Door Geert-Jan Laan)

Bij alle gezeur en gemekker, vooral in de ’oude media’, over ontlezing en een jeugd die te besodemieterd zou zijn om nog een boek open te slaan, is een maandelijkse krant in Rotterdam een groot succes.


Dat is de gratis papieren krant jONG010, die gericht op scholieren tussen de 8 en 12 jaar, nu al enige tijd in een oplage van 30.000 verspreid wordt op 200 basisscholen in de deelgemeenten Overschie, Kralingen-Crooswijk, Rotterdam-Noord, Delfshaven, Feijenoord, Charlois en sinds kort ook in Prins Alexander.

Scholen
Onder de bezielende leiding van hoofdredacteur/uitgever Angelique van Tilburg wordt de krant ook verspreid op scholen voor speciaal- en praktijkonderwijs en onder de kinderen die zijn opgenomen in het Sophia Kinderziekenhuis.

Twee pagina's uit de laatste (digitale) editie van 'jONG010' voor Kralingen-Crooswijk.

De krant kan gedefinieerd worden als een toegankelijke tabloid geheel op maat geredigeerd voor de doelgroep. Via www.jong010.nl zijn de pagina’s te bekijken. En dat is een feest.

Vorige maand heeft de redactie uit handen van prinses Laurentien de Nationale Alfabetiseringsprijs 2013 mogen ontvangen. Voor adverteerders en communicatiemensen kan via het gelieerde bedrijf kindermedia een speciaal stappenplan worden ontworpen hoe deze doelgroep te benaderen.

Ik zou zeggen: ,,Met stip. De Rotterdamse Persprijs!”

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Roken is dodelijk…


Wonen in Rotterdam staat gelijk aan het roken van zeven sigaretten per dag.

Dat meldt Milieudefensie over de luchtkwaliteit in de havenstad.

Fijnstof is onder meer de dooddoener.


Advies van Milieudefensie:

‘Pik nog even lekker een dubbele whisky op een ROOKVRIJ terrasje mee!’

JP


Bron: Van Gogh Museum


  • Nieuw

  • Reacties