Nachtmerrie van de Staatsloterij!

De stamgasten aan de bar in buurtcafé Walenburg dromen hardop van de spectaculaire grote prijs in de Staatsloterij aanstaande maandag 30 april op Koninginnendag. En die valt gegarandeerd. Liefst 30 jaar lang keert de loterij dan 10.000 euro per maand uit. ,,Ik doe meteen mijn zaak van de hand,’’ roept uitbater Sandra. ,,En ik ga voor de rest van mijn leven wereldreizen maken,’’ schreeuwt stamgast Theo er enthousiast overheen. Hij is reeds enige jaren met pensioen…

,,Maar wat gebeurt er met je mooie prijs als je tussentijds komt te overlijden?’’ vraagt Ed nuchter aan de bar. Sandra: ,,Dan ben je die prijs vast en zeker kwijt.’’

Iedereen was daar vast van overtuigd.


Ikzelf als ‘oudgediende’ van het café zou voor geen goud deze droomprijs willen winnen. Dat verklaar ik zo meteen.

Voor mij persoonlijk was namelijk de hamvraag van Ed aanleiding de loterij te bellen.

Via een telefonische omweg krijg ik de officiële perswoordvoerder van de Staatsloterij, David Selier, aan de lijn.

Hij verklaart: ,,Deze vraag is nog niet eerder aan ons gesteld. Maar om de verwarring voorgoed te ontzenuwen: deze hoofdprijs is wel degelijk overdraagbaar! Komt de winnaar dus voor het einde van die 30 jaar te overlijden dan blijven wij doorbetalen aan de erfgenamen. Dat kunnen bijvoorbeeld de kinderen zijn of andere nabestaanden.

De prijs kan ook in een keer in zijn geheel worden opgenomen. Dat wordt dan ietsje minder in verband met de anders lopende rente. De hele prijs blijft in beide gevallen belastingvrij. Wel moet je er elk jaar vermogensbelasting over betalen, zo’n anderhalf tot twee procent.


En oh ja, naast de hoofdprijs van 30 jaar maal 10.000 euro per maand, kan tijdens de trekking op Koninginnendag ook nog de jackpot vallen van 10,1 miljoen euro,’’ aldus perswoordvoerder Selier.


Waarom ik dan voor geen goud deze ‘droomprijs’ wil winnen? Ik zou er niet meer van kunnen slapen. Een terugkerende dagelijkse nachtmerrie.

Hoezo?

Denk eens aan al die gifbekers van je erfgenamen!Renee :
Met een gekocht lot in de winkel, is het dan mogelijk om het op 2 namen te krijgen? Beiden de helft?

(Misschien is dit een vraag voor onze man 'Rechten & Plichten? Red.)

maandag 29 jun 2015

Heleen Janssen :
Hallo Ls
Droomprijs, je zelfstandigheid kunnen behouden, naar een heftig leven van verdriet en tegenslagen. Die prijs zal ik willen winnen.

Mvg Heleen

vrijdag 15 feb 2013

Webcare team Staatsloterij :
Beste Luciano,

In het geval van overlijden van de prijswinnaar, wordt de maandelijkse uitbetaling stopgezet. De erfgenamen van de prijswinnaar hebben gedurende 1 jaar na het overlijden van de winnaar de mogelijkheid het dan nog resterende tegoed op te nemen.

Indien u nog vragen heeft kunt u bellen naar de klantenservice via 0800 - 023 13 03 (gratis). U kunt ook een e-mail sturen naar klantenservice@staatsloterij.nl

Met vriendelijke groet,

Edwin
Webcare team Staatsloterij

donderdag 03 mei 2012

luciano :
wat dacht je hiervan krijg je het bedrag ineens en kom je plots te overlijden dan kunnen je naaste erven,maar stel je wint deze prijs en je overlijd plots valt er voor je naaste dan wat te erven????het lijkt mij dat de staatsloterij er dan goedkoop vanaf komt(een soort van sigaar uit eigen doos).het lijkt mij dat de staatsloterij de groote winnaar is en dat dubbel en dwars ik vind dat dat dat niet moet kunnen.

zaterdag 28 apr 2012

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Rotterdam, USAOns Rotterdam is niet het enige Rotterdam. Ook Amerika heeft zijn Rotterdam: een stadje in Schenectady County in de staat New York. Amerikanen kennen het verschil tussen ‘cities’ en de kleinere ‘towns’. Rotterdam is een town van zo’n 30.000 inwoners, op zo’n drie uur rijden van de stad New York.

The Daily Gazette is het lokale medium. Een onafhankelijk dagblad, in eigen beheer uitgegeven sinds 1884. Respect dus.

Wat gebeurde er afgelopen maand zoal in Rotterdam, USA? Niet veel, om eerlijk te zijn. Er woedde een brand waarbij twee brandweerlieden gewond raakten. Een wandelaar raakte met zijn hond te water in de Mohawk River. Een energieneutraal appartementencomplex werd geopend. Een man die zijn computer liet repareren werd ontmaskerd als verzamelaar van kinderporno. Nee, Rotterdam (USA) zou zo maar een rustige buitenwijk van Rotterdam (The Netherlands) kunnen zijn.

Maar je weet: het is Amerika, dus er moet iets zijn. Something bigger.

De achtertuinen dus. Die noemen ze daar de ‘rear yard’. Het incidentele bericht in onze lokale media dat er een vos is gesignaleerd in een Hillegersbergse tuin, heeft een Amerikaanse tegenhanger. De Daily Gazette meldt dat er een zwarte beer werd gesignaleerd in een boom in de rear yard van 1325 Lawn Avenue. De ‘fire brigade’ en de ‘state police’ gingen er meteen op af. De beer werd verdoofd en toen hij na enkele minuten stoned de boom uitgleed werd hij gevangen. Het bleek een vrouwtje van ruim 20 jaar oud en ze woog 175 pounds - 80 kilo. Ze raakte niet gewond en werd weer uitgezet in het wild. Zoals het hoort dus, heel beschaafd. De conclusie is duidelijk: Rotterdam, USA is een soort Hillegersberg. Maar dan bigger. Ofte wel: Hillegersberg, USA.

(door Kees Versteeg)

Met dank aan:
https://dailygazette.com/

Foto: ©wikipedia.org


  • Nieuw

  • Reacties