'Lang leve onze stadswachten'

5706-lang-leve-onze-stadswachten (Door Jim Postma)
In buurtcafé Walenburg bespreken de stamgasten de dagelijkse beslommeringen. Deze keer worden wij getrakteerd op ‘een rondje stadswachten.’ An steekt van wal met: ,,Ik liet mijn hond uit in het Vroesenpark in een gebied waar je wel of niet aangelijnd je hond mocht uitlaten. Daarover kreeg ik het aan de stok met een stadswacht. Die deelde mij een bekeuring uit, ondanks de onduidelijke situatie. Ik ging over de ‘rooie’. Heb toen de zaak laten voorkomen bij de rechter. Die veroordeelde mij wel, maar ik hoefde geen boete te betalen.''

Dirk doet zijn duit in het zakje. Hij vertelt: ,,Ik woon in de buurt vlak achter het Centraal Station. Daar had ik een bewonersvergunning om mijn wagen te parkeren. Nooit een probleem mee gehad. Maar nu ging ik voor drie weken op vakantie naar India. Bij mijn terugkomst hier op het Centraal Station, bruingebrand en wel en met mijn koffers nog in de hand, lagen er drie bekeuringen onder mijn ruitenwissers.


Wat bleek? Enkele dagen voor mijn retour in de Provenierswijk plaatsten ze op mijn parkeerplek een invalidenpaal. Het zand er omheen lag nog op straat. Ik keek in eerste instantie verdwaasd in het rond, denkende dat ik slachtoffer was van ‘Bananasplit’. Je weet wel dat tv-programma waarmee ze mensen in de maling nemen.

En ja hoor, daar kwamen ineens drie stadswachten op mij af. Ik dacht, mij neem je niet in de maling. Als eerste vroeg ik naar hun identificatie voordat zij nog naar de mijne konden vragen.
Het bleken echter wel degelijk echte stadswachten te zijn. En pas nu schoot ik in de lach door deze hele belachelijke situatie. Ik legde het de heren en dames stadswachten uitvoerig uit. De mannen toonden daarop enig begrip.''

Maar de stadswachtdame bleef maar herhalen: ,,En toch mag u die wagen hier niet parkeren!'' Ik werd toen hels. Toch probeerde ik mij nog netje te beheersen met: ,,Mevrouw, ik heb het nu drie keer uitgelegd. Uw collega’s snappen het kennelijk wel. Als u het niet erg vindt ga ik dit gesprek verder met hen voeren. Gelukkig hield zij nu eindelijk haar mond, anders was ik zeker uit mijn bol gegaan.

Nadat ik, ook op advies van deze redelijke stadswachten bezwaar had ingediend, werden de drie bekeuringen nietig verklaard!''

Hierop gaf Dirk nog maar gul een rondje ‘goudgele rakkers.’ Waarop wij allen, met opgeheven glazen, in koor riepen: ,,Lange leve onze stadswachten!''

roberto timero :
Hahaaaaa..... schitterend. Peet de parkeerwachter... :-)

donderdag 24 sep 2015

Johannes :
Peet de parkeerwachter het zijn net mensen :-)
Knip en plak
https://www.youtube.com/watch?v=KiIW6k6U5XY

donderdag 24 sep 2015

jim peter postma :
Roberto Timero and consorts:

'Hear, hear. Order! Order!'(Vrij naar het Engelse parlement).

donderdag 24 sep 2015

roberto timero :
Blij dat er eindelijk ook eens mensen met een ietwat genuanceerder mening over de Rotterdamse stadswachten reageren.
Straks denken onze lezers dat wij een anti-stadswachten site zijn.

Als de stadswachten zelf nou ook een beetje redelijker gaan opereren zonder de echte wantoestanden te laten lopen (waar ze echt belangrijk werk doen), dan moet het ooit (liefst zeer binnenkort) klikken tussen de Rotterdammers en haar zeer noodzakelijke stadswachten!

woensdag 23 sep 2015

Francis H. :
'Stadswachten Rotterdam blijven geluid meten op gehoor'.
Dit is de kop van een artikel op de site van huis-aan-huisblad Dichtbij!

Stadswachten teisteren ook de horeca.Met hun(Akai) oren verrichten ze geluidsmetingen, en is restaurant Cappadocia hiervan slachtoffer geworden. Tot 3x toe werd door de stadswachten, op gehoor, dus zonder decibelmeter,geconstateerd dat uit dit etablissement te veel geluid kwam.
Het restaurant werd tijdelijk gesloten.
De raadsleden Jos Verveen(D66) en Anton Molenaar(Leefbaar Rotterdam) uitten kritiek op deze manier van geluidsmeting, omdat deze subjectief zou zijn. Wethouder/Loco-burgemeester Joost Eerdmans echter ontkent dit in zijn brief, en pleit voor deze wijze van geluid meten.Dus, wie tot de galerij van stadswachten wil toetreden moet echt wel heel scherpe oortjes bezitten, en afgesteld op meer dan 70 decibel.
Het afschaffen van de 'oortjes' zou de horeca 1.500 tot 2.500 euro moeten gaan kosten als de verplichting tot het laten verrichten van een akoestisch onderzoek daar is.

woensdag 23 sep 2015

Marcella :
Wie had dat gedacht?
Niet aan de bak kunnen komen dan maar stadswacht?
Wellicht gedwongen,
of weliswaar met veel plezier!
Zijn die wachten wel eens uberhaupt bezongen?

Voor sommige betekend het "Maya de bij" pak een soort van gezag,
anders zitten ze maar op de bank en mogen nu naar buiten met hun goed gedrag.
Zijn wij er blij mee, niet echt.
Maar ze doen iets voor hun geld!
Of ze het goed doen?, dat blijft een gevecht.

woensdag 23 sep 2015

Wim :
Waarde @Johannes,ten eerst haat is ons vreemd daar zouden wij alleen ons zelf maar mee hebben en dat doen wij niet.

Als je wel is in de binnenstad loopt en je zit zo,n piccolo met het verstand van een slak bezig en je hoort wat stem verheffing is het weer raak en de burger die ze dan aan spreken brengen ze wanhoop dat zo,n man /vrouw dingen gaat doen die hij/zij beter niet kunnen doen.

In een openbare gezag functie moet men met mensen om kunnen gaan en de zaak als er een zaak is zo oplossen dat het niet uit de hand loopt. En bij deze piccolo,s loopt het altijd uit de hand,wat wil je ook mensen die te dom zijn om een vak te leren.

Nog maar een keer;als de politie is gewoon zijn werk zou doen hadden we die stadswachten helemaal niet nodig.Het verwijt is dan de politie te maken.

OPHEFFEN die bende die zich zogenaamd stadswachten noemt;eerder een gemeentelijke terreurbende.

Tel uit je winst.

woensdag 23 sep 2015

Johannes :
Vraag ik mij toch af waar de "haat" van duo Jim en Wim richting onze stadswachten vandaan komt?

Okee, waarschijnlijk nemen ze niet elke dag de juiste beslissing. maar anderzijds ontmoeten ze ook veel agressie soms gewoon om het feit dat ze onze overheid vertegenwoordigen.

Voor mij zijn ze ook maar gewone Rotterdammers die als vertegenwoordigers der gemeente in een raar pakkie zijn gehesen.
Vergeet ook niet wie deze functies heeft uitgevonden, onze PvdA "vriend Melkert".

Uhhhh "Melkertbanen" nou begin ik het een beetje te begrijpen maar toch, deze mensen hadden ook net als zovelen op dit moment met een Schultenbräu op de bank kunnen liggen.
Kom op Jim, deze stadswachters lopen daar als "de ogen van de politie" terwijl ze daarvoor slecht zijn opgeleid en wellicht matig gescreend.

Zelf heb ik nimmer een aanvaring met ze gehad maar ik ben dan ook een "modelburger" Haha

Uhhhhh het duo Jim en Wim dat houden we er in :-)


woensdag 23 sep 2015

jim peter postma :
Quizvraag: 'Hoe heet iemand die nooit uit de Bijstand komt?!'

Juist!

'Een Stads Wachter!'

Ook u mag nu door naar de volgende rond. Gefeliciteerd!

dinsdag 22 sep 2015

Fraqncis H. :
Deze keer ben ik het helemaal eens met Wim: Stoppen met met deze 'burgervriendelijke' pseudo politie!!!!

dinsdag 22 sep 2015

Wim :
Lange leve onze stadswachten!'Met het verstand van een garnaal.
OPHEFFEN die bende.

dinsdag 22 sep 2015

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

Over de schrijver

Jim Postma

Jim Postma (Rotterdam, 29-02-1948) is samen met Geert-Jan Laan in 2008 de papieren weekkrant Rotterdam Vandaag & Morgen begonnen, later gevolgd door deze elektronische krant.

Beide initiatiefnemers werkten daarvoor jarenlang als onderzoeksjournalisten bij de toenmalige dagkrant Het Vrije Volk.

Jim Postma werd in die tijd ook bekend van zijn dagelijkse rubriek ‘Stukgoed’, over de kleine dingen in het leven, die voor velen toch bijzonder belangrijk zijn. Zoals ‘normen en waarden’.

In dit kader onderscheidt hij zich de laatste paar jaar in weekkranten als columnist en recensent in het Rotterdamse kunstwereldje.

Ooit begon hij in 1965 als jong journalist bij de dagkrant De Rotterdammer en vertrok daarna voor zeven jaar naar Afrika als correspondent, onder meer voor Radio 1 en 2.

In de negentiger jaren, na het verlaten van het gefuseerde Het Vrije Volk begon Jim Postma met het maken van televisiedocumentaires. Een hele bekende, die hij samen maakte met fotograaf/filmer Paul Stolk, werd ‘Een rustige Jaarwisseling’ voor de NOS/NOB. (Waarderingscijfer 8.2 en met 2.4 miljoen kijkers).

Hieruit volgde de campagne voor jonge vuurwerkslachtoffers, ‘Je bent een rund als je met vuurwerk stunt’. Dit leidde in die tijd tot aanzienlijk minder slachtoffers.

Andere televisiedocumentaires van Jim Postma, onder meer gemaakt in Afrika en in Mongolië, werden uitgezonden via de VARA, EO, AVRO/TROS, de BRT en CNN.

KOPSTOOT

Huis van Erasmus wil ster naar Erasmus vernoemd zien


Op 18 september heeft het bestuur van Huis van Erasmus bij het Nationaal Comité voor de naamgeving van de verre ster HAT-P6 en haar planeet HAT-P-6b de namen ervoor voorgesteld. Ons bestuur heeft allereerst het gevraagde thema waaronder deze naamgeving zou moeten passen, vastgesteld, zodat in een later stadium de namen voor nieuwe planeten in hetzelfde stramien kunnen passen. Ons thema luidt: kosmopolitisme.

Desiderius Erasmus geldt als de grootste Nederlander aller tijden. In het Europa van zijn tijd stond Erasmus ‘wereldwijd’ bekend en was “Heel de wereld is mijn vaderland” zijn lijfspreuk. Erasmus was een sterk pleiter van de vorming van wereldburgers die uitgaan van de vrije dialoog, het kritische denken, tolerantie, respect en verantwoordelijkheid. Universele idealen die het nog steeds waard zijn om uit en over te dragen. Erasmus’ kosmopolitisch denken stond bij hem hoog in het vaandel. Zijn kosmopolitisme is een begrip dat nog steeds waard is om wijdverbreid bekend en verspreid te worden. “Heel het heelal is mijn ruimte”.

Vandaar dat ons bestuur de volgende namen heeft voorgesteld:

Voor de ster HAT-P-6: Erasmus
Voor de planeet HAT-P-6b: Cosmopolitan (kosmopoliet)

Na 30 september 2019 gaat het Nationaal Comité alle inzendingen beoordelen en maakt een selectie. Die zal vervolgens aan de Internationale Astronomische Unie (IAU) worden overgedragen. Gaat ook de IAU met het voorstel akkoord, dan volgt in oktober ronde twee. Tijdens deze ronde mag het Nederlandse publiek gaan stemmen. In december zal de IAU bekend maken met welke namen HAT-P-6 en HAT-P-6b door het leven zullen gaan.

Namens Huis van Erasmus, www.huisvanerasmus.nl

Rein Heijne, bestuurslid

Foto HAT-P-6 – de grote ster in het midden: aladin.u-strasbg.f

  • Nieuw

  • Reacties