Jim Postma

Nieuwe politieke partij: Het verzet (5)

Volgens de vette openingskop van De Telegraaf, afgelopen zaterdag 17 januari: ‘Rookverbod werkt’. Rotterdam Vandaag & Morgen van heden: ‘Rookverbod werkt niet!’.
Het is bij de meeste kranten het zelfde stramien. Klakkeloos de cijfers overnemen van de Bende van Klink en de NSB-ers (No Smoking Business) plus de SS-ers (Stop Smoking) van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). Vooral niet zelf op onderzoek uit gaan.

Maar van de minstens 15.000 kroegen in ons land worden zeker in 5.000 daarvan hardnekkig doorgerookt. Vaak in de avonduren als de NSB-ers en de SS-ers bij moeders pappot zitten.
De Bende van Klink en de VWA-ers proberen door zware intimidatie Het Verzet te breken. Dat gaat ze nooit lukken, mits de kleine horeca solidair blijft. Wat nu ontbreekt is een landelijk platform, mogelijk een nieuwe politieke partij die Het Verzet gaat leiden. Zo wel organisatorisch als coördinerend. Want daar is grote behoefte aan. Via allerlei horecakanalen en vanuit politiek geïnteresseerden is mij gevraagd een plan de campagne te maken. Dat wil ik graag, mits er voldoende steun en raakvlakken komen.

‘De Rokerspartij’ is een naam die voor de hand ligt. Toch wil ik aan alle betrokkenen, zeker ook de horecaklanten, vragen hier in mee te denken. De Partij moet een breder draagvlak krijgen dan alleen tegen het rookverbod te zijn. ‘Tegen betutteling en tegen regeltjesgeving moeten de hoofdmoten worden van ons nieuwe platform.
Als het aan de Christen Unie en de SGP ligt mogen we straks niet meer roken in onze auto’s en in onze huizen. Die proefballon is reeds op gelaten, naar puur Amerikaans model. Elke keer een stukje verder in deze salamipolitiek. Reden genoeg voor een oorlogsverklaring: ‘Tot hier en niet verder’.

Recent zijn de VWA-ers op een laffe wijze met ploegen van acht tot tien man op inspectie geweest. Kroegen in Rotterdam als ‘Het Stoplicht’, De Ooievaar, De Oude Sluis, Floor Beijen, café De Klaver en in Den Haag café De Spui kregen de overvalteams op hun nek. Naast een enkele waarschuwing, zijn wederom forse boetes uitgedeeld aan deze reeds noodlijdende horecazaken. Niet betalen, allemaal laten voorkomen bij de rechtbank!

Het wordt nu de hoogste tijd dat met name ‘De Kleine Horeca’ in de tegenaanval gaat, immers de beste verdediging. De tijd van het defensief is voor goed voorbij, anders sneuvelen er duizenden bruine kroegen.
Er moeten acties komen bij de achtertuin van Klink! Op het moment dat hij daar weer stiekem zijn sigaartje wil op steken, moeten zo’n duizend asbakken hem worden toegeworpen bij wijze van horecaserviceverlening…
Bij het kantoor van de VWA in Den Haag/Rijswijk moet constant gepost worden. Elke VWA-er fotograferen en op internet worden gezet bij ‘Opsporing verzocht’.
In steden, dorpen en buurtwijken moeten kroegen elkaar systeemmatig gaan bellen als er in hun buurt VWA-ers zijn gesignaleerd.
Er moeten ‘klik-Klinklijnen’ worden geopend met dagelijks honderden telefoontjes naar het VWA dat er ‘in die en die kroeg’ wordt gerookt. Vooral ook kroegen opgeven die niet solidair zijn en het rookverbod als ‘watjes’ op volgen.

Namens ‘Het Verzet’ en de nieuwe politieke partij op komst horen wij graag creatieve ideeën en suggesties tegen de betutteling en regelgeving.
Bij deze is de oorlog aan de Bende van Klink verklaard! Lees verder

Gaza met oliebollen

Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE [...]

Scenario Supercrisis 2009

Wat brengt het komende jaar voor ons allen? Je hoeft geen helderziende te zijn voor de komende toekomstvisie. Wereldwi[...]

Bush en het schoenencomplot

Of het wereldnieuws was, hoe president George W. Bush een schoen naar zijn kop kreeg gegooid. Meer dan de helft van de [...]

Boterletter

Het is december 1944, midden in de ‘Hongerwinter’. Over normen en waarden had niemand het in Rotterdam. Het was ied[...]

Het Verzet (4)

Gewapend met spandoeken en al afgelopen zaterdag met een bus vol demonstranten naar het Haagse Malieveld gereden. Niet[...]

Het Verzet (3)

Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE [...]

Vogelnestje

Ik zit in het stadhuis, schuin achter een ‘vogelnestje’. Een dame met een raar hoedje op, constant keuvelend, gesti[...]

Het Verzet (2)

Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE [...]

Social media

KOPSTOOT

Huis van Erasmus wil ster naar Erasmus vernoemd zien


Op 18 september heeft het bestuur van Huis van Erasmus bij het Nationaal Comité voor de naamgeving van de verre ster HAT-P6 en haar planeet HAT-P-6b de namen ervoor voorgesteld. Ons bestuur heeft allereerst het gevraagde thema waaronder deze naamgeving zou moeten passen, vastgesteld, zodat in een later stadium de namen voor nieuwe planeten in hetzelfde stramien kunnen passen. Ons thema luidt: kosmopolitisme.

Desiderius Erasmus geldt als de grootste Nederlander aller tijden. In het Europa van zijn tijd stond Erasmus ‘wereldwijd’ bekend en was “Heel de wereld is mijn vaderland” zijn lijfspreuk. Erasmus was een sterk pleiter van de vorming van wereldburgers die uitgaan van de vrije dialoog, het kritische denken, tolerantie, respect en verantwoordelijkheid. Universele idealen die het nog steeds waard zijn om uit en over te dragen. Erasmus’ kosmopolitisch denken stond bij hem hoog in het vaandel. Zijn kosmopolitisme is een begrip dat nog steeds waard is om wijdverbreid bekend en verspreid te worden. “Heel het heelal is mijn ruimte”.

Vandaar dat ons bestuur de volgende namen heeft voorgesteld:

Voor de ster HAT-P-6: Erasmus
Voor de planeet HAT-P-6b: Cosmopolitan (kosmopoliet)

Na 30 september 2019 gaat het Nationaal Comité alle inzendingen beoordelen en maakt een selectie. Die zal vervolgens aan de Internationale Astronomische Unie (IAU) worden overgedragen. Gaat ook de IAU met het voorstel akkoord, dan volgt in oktober ronde twee. Tijdens deze ronde mag het Nederlandse publiek gaan stemmen. In december zal de IAU bekend maken met welke namen HAT-P-6 en HAT-P-6b door het leven zullen gaan.

Namens Huis van Erasmus, www.huisvanerasmus.nl

Rein Heijne, bestuurslid

Foto HAT-P-6 – de grote ster in het midden: aladin.u-strasbg.f

  • Nieuw

  • Reacties