Jim Postma

Nieuwe politieke partij: Het verzet (5)

Volgens de vette openingskop van De Telegraaf, afgelopen zaterdag 17 januari: ‘Rookverbod werkt’. Rotterdam Vandaag & Morgen van heden: ‘Rookverbod werkt niet!’.
Het is bij de meeste kranten het zelfde stramien. Klakkeloos de cijfers overnemen van de Bende van Klink en de NSB-ers (No Smoking Business) plus de SS-ers (Stop Smoking) van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). Vooral niet zelf op onderzoek uit gaan.

Maar van de minstens 15.000 kroegen in ons land worden zeker in 5.000 daarvan hardnekkig doorgerookt. Vaak in de avonduren als de NSB-ers en de SS-ers bij moeders pappot zitten.
De Bende van Klink en de VWA-ers proberen door zware intimidatie Het Verzet te breken. Dat gaat ze nooit lukken, mits de kleine horeca solidair blijft. Wat nu ontbreekt is een landelijk platform, mogelijk een nieuwe politieke partij die Het Verzet gaat leiden. Zo wel organisatorisch als coördinerend. Want daar is grote behoefte aan. Via allerlei horecakanalen en vanuit politiek geïnteresseerden is mij gevraagd een plan de campagne te maken. Dat wil ik graag, mits er voldoende steun en raakvlakken komen.

‘De Rokerspartij’ is een naam die voor de hand ligt. Toch wil ik aan alle betrokkenen, zeker ook de horecaklanten, vragen hier in mee te denken. De Partij moet een breder draagvlak krijgen dan alleen tegen het rookverbod te zijn. ‘Tegen betutteling en tegen regeltjesgeving moeten de hoofdmoten worden van ons nieuwe platform.
Als het aan de Christen Unie en de SGP ligt mogen we straks niet meer roken in onze auto’s en in onze huizen. Die proefballon is reeds op gelaten, naar puur Amerikaans model. Elke keer een stukje verder in deze salamipolitiek. Reden genoeg voor een oorlogsverklaring: ‘Tot hier en niet verder’.

Recent zijn de VWA-ers op een laffe wijze met ploegen van acht tot tien man op inspectie geweest. Kroegen in Rotterdam als ‘Het Stoplicht’, De Ooievaar, De Oude Sluis, Floor Beijen, café De Klaver en in Den Haag café De Spui kregen de overvalteams op hun nek. Naast een enkele waarschuwing, zijn wederom forse boetes uitgedeeld aan deze reeds noodlijdende horecazaken. Niet betalen, allemaal laten voorkomen bij de rechtbank!

Het wordt nu de hoogste tijd dat met name ‘De Kleine Horeca’ in de tegenaanval gaat, immers de beste verdediging. De tijd van het defensief is voor goed voorbij, anders sneuvelen er duizenden bruine kroegen.
Er moeten acties komen bij de achtertuin van Klink! Op het moment dat hij daar weer stiekem zijn sigaartje wil op steken, moeten zo’n duizend asbakken hem worden toegeworpen bij wijze van horecaserviceverlening…
Bij het kantoor van de VWA in Den Haag/Rijswijk moet constant gepost worden. Elke VWA-er fotograferen en op internet worden gezet bij ‘Opsporing verzocht’.
In steden, dorpen en buurtwijken moeten kroegen elkaar systeemmatig gaan bellen als er in hun buurt VWA-ers zijn gesignaleerd.
Er moeten ‘klik-Klinklijnen’ worden geopend met dagelijks honderden telefoontjes naar het VWA dat er ‘in die en die kroeg’ wordt gerookt. Vooral ook kroegen opgeven die niet solidair zijn en het rookverbod als ‘watjes’ op volgen.

Namens ‘Het Verzet’ en de nieuwe politieke partij op komst horen wij graag creatieve ideeën en suggesties tegen de betutteling en regelgeving.
Bij deze is de oorlog aan de Bende van Klink verklaard! Lees verder

Gaza met oliebollen

Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE [...]

Scenario Supercrisis 2009

Wat brengt het komende jaar voor ons allen? Je hoeft geen helderziende te zijn voor de komende toekomstvisie. Wereldwi[...]

Bush en het schoenencomplot

Of het wereldnieuws was, hoe president George W. Bush een schoen naar zijn kop kreeg gegooid. Meer dan de helft van de [...]

Boterletter

Het is december 1944, midden in de ‘Hongerwinter’. Over normen en waarden had niemand het in Rotterdam. Het was ied[...]

Het Verzet (4)

Gewapend met spandoeken en al afgelopen zaterdag met een bus vol demonstranten naar het Haagse Malieveld gereden. Niet[...]

Het Verzet (3)

Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE [...]

Vogelnestje

Ik zit in het stadhuis, schuin achter een ‘vogelnestje’. Een dame met een raar hoedje op, constant keuvelend, gesti[...]

Het Verzet (2)

Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE [...]

Social media

KOPSTOOT

Rotterdam, USAOns Rotterdam is niet het enige Rotterdam. Ook Amerika heeft zijn Rotterdam: een stadje in Schenectady County in de staat New York. Amerikanen kennen het verschil tussen ‘cities’ en de kleinere ‘towns’. Rotterdam is een town van zo’n 30.000 inwoners, op zo’n drie uur rijden van de stad New York.

The Daily Gazette is het lokale medium. Een onafhankelijk dagblad, in eigen beheer uitgegeven sinds 1884. Respect dus.

Wat gebeurde er afgelopen maand zoal in Rotterdam, USA? Niet veel, om eerlijk te zijn. Er woedde een brand waarbij twee brandweerlieden gewond raakten. Een wandelaar raakte met zijn hond te water in de Mohawk River. Een energieneutraal appartementencomplex werd geopend. Een man die zijn computer liet repareren werd ontmaskerd als verzamelaar van kinderporno. Nee, Rotterdam (USA) zou zo maar een rustige buitenwijk van Rotterdam (The Netherlands) kunnen zijn.

Maar je weet: het is Amerika, dus er moet iets zijn. Something bigger.

De achtertuinen dus. Die noemen ze daar de ‘rear yard’. Het incidentele bericht in onze lokale media dat er een vos is gesignaleerd in een Hillegersbergse tuin, heeft een Amerikaanse tegenhanger. De Daily Gazette meldt dat er een zwarte beer werd gesignaleerd in een boom in de rear yard van 1325 Lawn Avenue. De ‘fire brigade’ en de ‘state police’ gingen er meteen op af. De beer werd verdoofd en toen hij na enkele minuten stoned de boom uitgleed werd hij gevangen. Het bleek een vrouwtje van ruim 20 jaar oud en ze woog 175 pounds - 80 kilo. Ze raakte niet gewond en werd weer uitgezet in het wild. Zoals het hoort dus, heel beschaafd. De conclusie is duidelijk: Rotterdam, USA is een soort Hillegersberg. Maar dan bigger. Ofte wel: Hillegersberg, USA.

(door Kees Versteeg)

Met dank aan:
https://dailygazette.com/

Foto: ©wikipedia.org


  • Nieuw

  • Reacties