Groen-wit-groen (5)

Na de enthousiaste steunbetuiging van Twan Nijssen op mijn idee om in de Rotterdamse Parkhaven enkele voor de sloop bestemde marineschepen voor het nageslacht te bewaren (zie groen-wit-groen 4) is het oorverdovend stil gebleven.


Nijssen wees ook op de ophanden zijnde verkoop van het legendarische Britse vliegdekschip H.M.S. Ark Royal, dat nog een belangrijke rol heeft gespeeld in de herovering van de Falkland-eilanden.

Nu de Britten zelf niet op het idee komen dat schip als museum te bewaren (Chatham zou een mooie locatie zijn) kunnen wij Rotterdammers toeslaan.

Uit de Mail on Sunday van vandaag, 14 augustus, begrijp ik dat het schip op een veiling ongeveer drie miljoen pond sterling zal moeten opbrengen. Dat is natuurlijk een kleinigheid in vergelijking tot de ongeveer honderd miljoen euro die het opknappen en gereedmaken van de oude SS Rotterdam heeft gekost.

Als het moet kan ook nog een fregat voor ongeveer 300.000 pond worden aangeschaft, of een torpedojager voor ongeveer een miljoen en een mijnenvegertje voor het koopje van 100.000 pond.

Kom op Rotterdam. Er is toch wel een woningbouwcorporatie, de Stichting Volkskracht of gewoon Robeco die hier de schouders onder gaat zetten?

En misschien zelfs de beleggingsmaatschappij Holland Amerika Lijn.


twan nijssen :
Hear, hear!!
Misschien kunnen we Joep van den N. en Willem K. wel zo ver krijgen, gezien hun overvloed aan vrije tijd, voor dit project een solide ondernemingsplan te schrijven....als een soort Wiedergutmachung.

maandag 22 aug 2011

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

The funny side of the moon

Neil deGrasse Tyson @neiltyson

Turns out, there never was a Man on the Moon, only a Woman in the Moon. And her name is Wilma.
  • Nieuw

  • Reacties