Groen-wit-groen (4)

‘De Karel Doorman’ aan de Parkhaven?

Vlak bij de pier aan de Zuidkant van Manhattan waar tegenwoordig de schepen van de Holland America Line afmeren bevindt zich een uniek museum ook aan het water. De grootste blikvanger is het voormalige vliegkampschip U.S.S. ‘Intrepid’ (‘Onverschrokken’). Er staat ook nog een echte Concorde en er ligt een bijbehorende duikboot.


Er zijn maar weinig mensen die nog weten dat er in 1974 plannen zijn geweest de oude SS Nieuw Amsterdam een laatste rustplaats te geven aan de Parkhaven in Rotterdam, onder de schaduw van de Euromast. Er is zelfs nog over gedacht om – met de ontruiming van de hoerenbuurt Katendrecht – in die tijd de Nieuw Amsterdam een functie als drijvend bordeel op die plek te geven. Dat is niet doorgegaan. En iedereen die als passagier of bemanningslid op dat prachtige schip heeft gevaren zal het daar mee eens zijn geweest.

Maar er natuurlijk niets tegen om enkele huidige marineschepen die nu meestal nog aan derde wereld landen worden verpatst op die plek te leggen. Er kunnen ook wel een paar kleine Fokkertjes bij. Maar stel je voor dat destijds ons laatste vliegkampschip ‘De Karel Doorman’. Of een van onze laatste kruisers De ‘De Ruyter’ of ‘De Zeven Provinciën’ daar nu nog zouden liggen.En wat te denken van de Nederlandse lichte kruiser ‘De Tromp’ die in de Tweede Wereldoorlog vanuit Australische havens talrijke Japanse schepen en vliegtuigen heeft vernietigd.

Ik zou zeggen, ga eens kijken op het adres Westside 43rd Street in New York.

Je kunt beter een goed idee jatten dan met veel gezeur en gezever een nieuw geschiedenis-museum opzetten, waar waarschijnlijk toch geen hond komt kijken.
Jan van der Doe :
Niet aan beginnnen. Misschien wel een mooi idee, maar laat de KM maar in Den Helder.
Zo zoetjes aan liggen alle havens aan de Waterweg vol met oude schepen, wat alleen maar handen vol geld kost want gemeentes of regering geeft er geen geld voor uit. En vrijwilligers, dat zijn over het algemeen mensen die iets met de schepen te maken hebben gehad en die leven ook niet eeuwig.

dinsdag 16 aug 2011

twan nijssen :
Je oproep kan niet op een beter moment, onderstaand dingetje staat al een tijdje te koop. http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/defence/8411201/HMS-Ark-Royal-put-up-for-sale-on-military-eBay.html

Zou ook een mooie voortzetting van een traditie zijn dat wij de tweede handjes uit de UK overnemen (zie Karel Doorman).

Er zal toch nog wel een woningcorporatie te vinden zijn die hier een opleidingsschip van wil maken.
gezien het succes van de SS Rotterdam op zuid.

Misschien kunnen oude tijden helemaal herleven met een nieuwe heliport op deze schoonheid in de Parkhaven

Rotterdam-rechter-maasoever steunt de Karel Doorman II.

dinsdag 09 aug 2011

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Wie komisch!

Arthur van Amerongen‏ @DonArturito

Frenske lacht om het eerste kantoorgrapje van zijn nieuwe baasje.

© Twitter

  • Nieuw

  • Reacties