Krokodillentranen van voorzitter Lilianne Ploumen

De Fransen noemen het zeer vrij vertaald ‘de moed na de uitgang’. Zelf heb ik het ook meermalen meegemaakt. Hoofdredacteuren die na hun terugtreden klagen over de labbekakkerigheid van hun redacties, leidinggevenden die pas bij de uitgang met veel verve naar buiten brachten wat allemaal niet deugde in hun organisaties.


Dat zelfde zien we nu bij de terugtredende voorzitster van de PvdA Lilianne Ploumen. In de Volkskrant opende zij een zware aanval op Job Cohen als partijleider. Hij reageerde daar opnieuw beschaafd op.

Maar in een persoonlijke mededeling aan alle leden van de PvdA gebruikt deze hypocriete tante geheel andere bewoordingen.


Ik citeer: ,,Met veel plezier heb ik mogen samenwerken met twee partijleiders. Allereerst met Wouter Bos, die met zijn doortastende optreden ons land als minister door een ongekende bankencrisis leidde. En met Job Cohen, die de moed had het burgemeesterschap op te geven om de partijleiding over te nemen. Wouter en Job zijn authentieke, gedreven sociaaldemocraten die doen denken aan Willem Drees, Joop den Uyl en Wim Kok.’’

Hoe krijg je het uit je strot nadat je Cohen in de Volkskrant tot op de grond hebt afgebrand?


Zes regionale PvdA- afdelingen zijn al bezig om te proberen deze partij weer uit het moeras te trekken. Mijn advies is: Begin met mevrouw Ploumen onmiddellijk te schorsen en niet te wachten tot het PvdA congres in januari, wat zij zelf graag wilt. Een ieder ander is beter dan deze flutmadam.


Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

The funny side of the moon

Neil deGrasse Tyson @neiltyson

Turns out, there never was a Man on the Moon, only a Woman in the Moon. And her name is Wilma.
  • Nieuw

  • Reacties