Ben je betoeterd…

Een van de ziektes van deze tijd is dat mensen, die zelf vaak niet schuwen veel geluid te maken, klagen over het geluid van anderen.

Zo schijnt het ook zo te zijn dat enkele inwoners van Rotterdam en omstreken hebben geklaagd over het toeteren van het schip MS Rotterdam dat op zondagavond 3 juli een herdenkingstocht inzette langs de Nieuwe Waterweg omdat het precies veertig jaar geleden was dat de oude SS Rotterdam van de HAL de laatste overtocht van Rotterdam naar New York maakte.


Ik was daarbij als passagier op het schip. Niet alleen kapitein Krombeen had zijn hand aan de scheepstoeter. Vanuit Rotterdam, Delftshaven, Schiedam, Vlaardingen, Maarsluis en uiteindelijk Hoek van Holland zwaaiden en toeterden honderden mensen en auto’s om deze historische overtocht uitgeleide te doen. Niet alleen de aanwezige oud-personeelsleden van de HAL, maar ook de Amerikaanse passagiers waren diep ontroerd.

Nu begrijp ik dat het Gemeentelijk Havenbedrijf van Rotterdam al een stortvloed aan protesten heeft gekregen toen zij onlangs ‘een toeterverbod’ op grond van die klachten hadden uitgevaardigd en ook ijlings dat verbod weer hadden ingetrokken.

De nu in Amerikaanse handen zijnde Holland America Line heeft er juist voor gekozen, vanwege de historische banden een aantal schepen, waaronder het vlaggenschip MS Rotterdam, Rotterdam opnieuw als thuishaven te kiezen.

Dus er moet worden getoeterd wanneer zo’n schip majestueus op weg naar zee gaat.

Het doet me denken aan de opmerking van een oudere Rotterdammer die op een vergadering van de Vereniging van Eigenaren van een wooncomplex aan de Leuvenhaven een wat bekakte dame die klaagde over de ‘overlast’ van de daar nog steeds afgemeerde binnenschepen in niet mis te verstane woorden zei: ,,Die schepen liggen daar al honderden jaren. Als je er niet tegen kan, tieft dan lekker terug naar Wassenaar.”


Peter Miedema :
Prachtig slot van het verhaal. Zo is het en iet anders. Bij ons op Terschelling hebben we een soortgelijke discussie. Alleen gaat het daar om de eerste veerboot die 7 uur vertrekt. Kijk maar even op [url]http://wp.me/p1zDUu-od[/url]

donderdag 20 okt 2011

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Ziel

“Op het einde van zijn leven, kon mijn vader niet meer communiceren, maar hij kende wel hele stukken poëzie uit het hoofd die hij opzegde terwijl we ze hem voorlazen. Je zag hem dan even weer oplichten. Anderen hebben dat met muziek of schilderkunst. Ik heb het talloze keren zien gebeuren en iedere keer was het diep ontroerend.”

Nicci Gerrard in een interview met Marnix Verplancke.

https://bazarow.com/

(van de redactie)


  • Nieuw

  • Reacties