Gevallen

5620-gevallen (Door Corry Gryn)
Heeft u dat nu ook wel eens; zo’n dag waarop u schijnbaar niks vast kan houden? En alles, maar dan ook letterlijk alles uit uw handen glipt?

Een poosje geleden was het weer eens zover. ’s Morgens met douchen begon het al; de fles shampoo, de fles douchegel én de fles conditioner: alle drie met een klap op de vloer van de douche. Drie keer bukken, drie keer de nodige verwensingen de onschuldige morgenstond in slingeren en drie keer de bijbehorende pijnscheuten in de rug ondergaan!

Onder het motto ‘Begin de dag met een lach’ op de tanden gebeten en fluitend aangekleed. Tijdens het aanbrengen van de oorlogskleuren (make-up) kletterden achteréénvolgens de blusher, de oogschaduw én de matterende poeder in de wasbak. Sakkerdesakker! De wasbak was één groot kleurenpalet. Lang leve de ‘sanitair-spray’.
Zonder al te veel oponthoud ontbeten en op het werk gearriveerd. En het geëmmer duurde voort….
Bij het pakken van een doosje paracetamol vielen met donderend geraas wel twintig doosjes uit het schap; het mooiste was dat ik ze zelf bijgevuld had en het schap goed vol had gestouwd. Had gelukkig de tegenwoordigheid van geest om de klant te vragen; ,,Hoeveel doosjes wilde u ook al weer?”

Hoe vaak mijn leesbril niet gevallen is die dag weet ik niet meer; het is maar goed dat het er één van Deense makelij is; een Taiwan-bril had de eerste klap op de grond niet overleefd.
’s Avonds thuisgekomen de prak genuttigd zonder ongelukken. Maar daarna wilde ik het eten voor de andere dag bereiden. Aspergeschotel met ham, kaas en eieren.
En die eieren werkten niet mee. Of mijn handen….

Wilde de eitjes in de eierkoker zetten. Maar de handjes waren glad. Poefpoefpoef. Daar gingen de eitjes! Op het zeil in de keuken. En ik droeg mijn Spaanse sloffen…
Als u eens wilt schaatsen zonder ijs én u heeft toevallig zeil in de keuken: gooi een aantal eieren op de grond. Trek een paar Spaanse sloffen aan en voilà; u kunt schaatsen.
Al slippend met uitschietende benen en me aan beide kanten angstvallig vastgrijpend aan werkplank en keukentafel naar het aanrecht geschaatst. Daar aangekomen een vel of zes keukenrolpapier gepakt, op de grond gegooid en het hele zaakje struif in de GFT-emmer gemieterd!

Snoes de poes zat het hele circus ondertussen met verbazing te bekijken op de punt van de keukentafel. En gaf (uiteraard) commentaar… ,,Miaaauuw?” oftewel: ,,Wat ben je aan het doen.’’
,,’t Vrouwtje is aan ’t sporten, Snoes! Kijk jij nu maar uit.” En Snoes schudde haar kopje, of ze zeggen wou: ,,Geef het nu maar op, dat wordt niks meer!”
Maar ik was die dag in een opstandige bui: ik wilde aspergeschotel en dat zou er komen!
Dus weer een paar eieren uit de doos gepakt en die, als waren het kunstschatten, héél voorzichtig in de eierkoker geplaatst. Joechei! Het was me gelukt.

’s Anderendaags genoten van de maaltijd. Zonder vork of mes te laten vallen…

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Rotterdam, USAOns Rotterdam is niet het enige Rotterdam. Ook Amerika heeft zijn Rotterdam: een stadje in Schenectady County in de staat New York. Amerikanen kennen het verschil tussen ‘cities’ en de kleinere ‘towns’. Rotterdam is een town van zo’n 30.000 inwoners, op zo’n drie uur rijden van de stad New York.

The Daily Gazette is het lokale medium. Een onafhankelijk dagblad, in eigen beheer uitgegeven sinds 1884. Respect dus.

Wat gebeurde er afgelopen maand zoal in Rotterdam, USA? Niet veel, om eerlijk te zijn. Er woedde een brand waarbij twee brandweerlieden gewond raakten. Een wandelaar raakte met zijn hond te water in de Mohawk River. Een energieneutraal appartementencomplex werd geopend. Een man die zijn computer liet repareren werd ontmaskerd als verzamelaar van kinderporno. Nee, Rotterdam (USA) zou zo maar een rustige buitenwijk van Rotterdam (The Netherlands) kunnen zijn.

Maar je weet: het is Amerika, dus er moet iets zijn. Something bigger.

De achtertuinen dus. Die noemen ze daar de ‘rear yard’. Het incidentele bericht in onze lokale media dat er een vos is gesignaleerd in een Hillegersbergse tuin, heeft een Amerikaanse tegenhanger. De Daily Gazette meldt dat er een zwarte beer werd gesignaleerd in een boom in de rear yard van 1325 Lawn Avenue. De ‘fire brigade’ en de ‘state police’ gingen er meteen op af. De beer werd verdoofd en toen hij na enkele minuten stoned de boom uitgleed werd hij gevangen. Het bleek een vrouwtje van ruim 20 jaar oud en ze woog 175 pounds - 80 kilo. Ze raakte niet gewond en werd weer uitgezet in het wild. Zoals het hoort dus, heel beschaafd. De conclusie is duidelijk: Rotterdam, USA is een soort Hillegersberg. Maar dan bigger. Ofte wel: Hillegersberg, USA.

(door Kees Versteeg)

Met dank aan:
https://dailygazette.com/

Foto: ©wikipedia.org


  • Nieuw

  • Reacties