Waterstand

5615-waterstand (Door Corry Gryn)
Een week of wat geleden de watermeterstand opgenomen. Dat is een hele bedoening in mijn kleine huisje. De meter zit namelijk in de kruipruimte. En daar kom je door een luik bij de voordeur op te tillen en kop voorover te kijken wat de meter aangeeft.
Zat het al een paar uur uit te stellen, maar gaf mezelf om een uur of half vier een figuurlijke schop onder de kont: Oprijzen, Gryn, aan het werk!


Aldus geschiedde; eerst de stofzuiger gepakt, pen en papier en een zaklantaarn. Kreunend door de knieën gezakt (die kraakten als een oude vloer) en de mat weggehaald. Luik opgetild en daar ging ik. Ondertussen aan Snoes de poes geroepen dat ze in de kamer moest blijven, want dat gebakkie is zo nieuwsgierig als de pieten! Zag haar al in het gat springen: die kwam in uren niet meer terug!
Zodra dat gevaar geweken was de zaklantaarn aangesticht. Moest drie keer kijken, want echt duidelijk zijn die cijfertjes niet. En ik ben als de dood dat er ineens een enorme spin tevoorschijn komt. Vandaar de stofzuiger…

Gelukkig geen spinnen. Wél een paar enorme stofraggen ! Ook dáárvoor kwam de stofzuiger goed van pas. En ik vraag me elke keer weer af waarom er in vredesnaam zo’n berg schelpen ligt; of je op het Noordzeestrand bent bij eb. Schelpen zoeken is geen hobby meer; je duikt gewoon in je kruipruimte! Maar het zal wel te maken hebben met het feit dat er vroeger overal ‘wellen’ zaten hier. Mijn huis staat op een plaats waar in mijn jeugd veel slootjes waren. Moet ik tóch nog eens onderzoeken!

Afijn, uiteindelijk kunnen ontcijferen wat er stond, opgeschreven, luik dicht, mat erover en al kreunend weer in de benen gekomen. Verdikkeme, je kunt beter de hele dag in de winkel staan en lopen!
Maar goed, ik was die middag vrij en de andere dag ook dus wat kon het schelen! Na de mat, de hal, de kamer en keuken gestofzuigd te hebben eerst eens een fikse neut ingetuit; die had ik verdiend vond ik zelf!
Vond het ook slimmer om dat ná het aflezen te doen; voor je het weet schrijf je een paar cijfers dubbel… Staat binnen no-time een arrestatieteam van de antidrugsbrigade op de stoep, want ,,u gebruikt ineens wel erg veel water, mevrouw Gryn!’’ Het zal je maar gebeuren!

De enige plant hier in huis is een Dracena en de tuin staat vol met campanula’s, varens en hortensia’s. En die kun je volgens mij niet roken…
Toen de stand doorgegeven, digitaal! Jaja ook ik doe dat via internet tegenwoordig! Scheelt zó tien piek en geen geëmmer om een brievenbus te vinden.
Het zal mij benieuwen of ik bij moet betalen; vorig jaar kreeg ik zelfs een tientje terug! Ben ik direct een goeie rooie voor wezen halen, haha! En nooit klachten gehad dat ik stonk….
Maar alle gekheid op een stokje; het kan heus geen kwaad om een beetje bewust met energie en water om te gaan. Wat dat betreft ben ik net het Zeeuwse meisje: ‘Geen druppel te veel, hoor!’

Inmiddels heb ik de jaarrekening binnen. Wat denkt u? Ik krijg € 15,60 teruggestort! Há, ga ik een fles geestrijk vocht van kopen. (Tezamen met het bedrag van mijn energieleverancier, ruim € 170,= terug, wordt dat waarschijnlijk een goeie whisky, joechei!!!)
Twee kuub minder water verbruikt vorig jaar. En toch elke dag minimaal één keer gedoucht! Dat gaat razendsnel: kraan aanzetten, wachten tot er lauw water uit komt, inzepen en afspoelen, klaar! Als je langer dan 5 minuten onder die straal staat krijg je zo’n rimpelig kippenvelletje. Niet om aan te zien! Moet je weer gaan smeren met allerlei strakmakende lotions, nee dank u!

Zoals ik al zei: nooit klachten gehad dat ik riekte. En dat kan niet van iedereen gezegd worden….

Johannes :
Er was eens een man uit de Randstad,
die van de limerick geen jota verstand had.
Maar op een terras in Maastricht,
schreef hij dit gedicht.
Tot dat hij helaas aan zijn tax zat.
Ober!!

zaterdag 18 jul 2015

roberto timero :
... en maar klagen... :-)

vrijdag 17 jul 2015

Johannes :
Ik drink graag Limburgs water, maar wel uit de Gulpener brouwerij☺
Overigens hoor ik ieder jaar weer dezelfde "geld terug" juich verhalen. Potverdrie het zijn onze eigen centen waar vooral de energiereuzen mooi weer mee spelen. Bovendien incasseert men nu al reeds het volle pond terwijl het stookseizoen pas over vijf maanden begint.
Wordt het niet tijd voor een vergoeding?
Nog steeds op het terras.
Groeten

vrijdag 17 jul 2015

Jim P. Postma :
Beste Corry,

Beste Corry!
Voor 15,60 euro terug, plus die 170 euro van je energieleverancier, wil ik toch graag als de wat oudere kriticaster, een malt whisky met je drinken! Afspraakje via deze reacties of liever per mail (j.postma@vandaagenmorgen.nl). Dat wordt dus pas écht genieten..

En beste Johannes, neem jij nog maar een échte Limburgse waterke uit Spake!
Ieder zijn deel, hoe rechtvaardig toch!

donderdag 16 jul 2015

Johannes :
Boffert, 39 eurocenten krijg ik terug, die ik overigen nog wel met de vrouw mag delen. Het wordt voor mij dus geen whisky maar water.
Ons verbruik was bijna 75 kuub je schrikt er wel van.
Groeten uit Limburg

woensdag 15 jul 2015

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Rotterdam, USAOns Rotterdam is niet het enige Rotterdam. Ook Amerika heeft zijn Rotterdam: een stadje in Schenectady County in de staat New York. Amerikanen kennen het verschil tussen ‘cities’ en de kleinere ‘towns’. Rotterdam is een town van zo’n 30.000 inwoners, op zo’n drie uur rijden van de stad New York.

The Daily Gazette is het lokale medium. Een onafhankelijk dagblad, in eigen beheer uitgegeven sinds 1884. Respect dus.

Wat gebeurde er afgelopen maand zoal in Rotterdam, USA? Niet veel, om eerlijk te zijn. Er woedde een brand waarbij twee brandweerlieden gewond raakten. Een wandelaar raakte met zijn hond te water in de Mohawk River. Een energieneutraal appartementencomplex werd geopend. Een man die zijn computer liet repareren werd ontmaskerd als verzamelaar van kinderporno. Nee, Rotterdam (USA) zou zo maar een rustige buitenwijk van Rotterdam (The Netherlands) kunnen zijn.

Maar je weet: het is Amerika, dus er moet iets zijn. Something bigger.

De achtertuinen dus. Die noemen ze daar de ‘rear yard’. Het incidentele bericht in onze lokale media dat er een vos is gesignaleerd in een Hillegersbergse tuin, heeft een Amerikaanse tegenhanger. De Daily Gazette meldt dat er een zwarte beer werd gesignaleerd in een boom in de rear yard van 1325 Lawn Avenue. De ‘fire brigade’ en de ‘state police’ gingen er meteen op af. De beer werd verdoofd en toen hij na enkele minuten stoned de boom uitgleed werd hij gevangen. Het bleek een vrouwtje van ruim 20 jaar oud en ze woog 175 pounds - 80 kilo. Ze raakte niet gewond en werd weer uitgezet in het wild. Zoals het hoort dus, heel beschaafd. De conclusie is duidelijk: Rotterdam, USA is een soort Hillegersberg. Maar dan bigger. Ofte wel: Hillegersberg, USA.

(door Kees Versteeg)

Met dank aan:
https://dailygazette.com/

Foto: ©wikipedia.org


  • Nieuw

  • Reacties