Wordt wakker de halve maan komt op!

8283-wordt-wakker-de-halve-maan-komt-op (Door Ronald Sørensen)


‘Kinderen en dronken mensen spreken de waarheid.’ Een oud Rotterdams gezegde dat nog niets aan waarheid heeft ingeboet.

De opvattingen over onze samenleving, die ik van mijn islamitische brugklassers zo’n dertig jaar geleden te horen kreeg, logen er niet om: Er klopte weinig van. Alle verkeerde zaken, zoals sportief geklede meisjes en ‘fliekkers’ moesten – liefst hardhandig – worden aangepakt. Uiteraard neem je kinderen niets kwalijk, maar ze vertellen wel precies wat ze thuis en in hun omgeving horen. Naarmate ze ouder werden leerden ze hun mond te houden. Toch meende een oudere leerling me eens te moeten zeggen, dat de slechtste moslim nog altijd beter was dan de beste christen. Toen ik reflecteerde en vroeg: ‘Een terrorist is dus beter dan een chirurg die je het leven redt ?’ haalde hij zijn schouders op en liep weg. Ja dus!!! Dat was al decennia geleden! Toen waren er al internaten en koran-scholen en sommige kregen nog subsidie ook!


Nieuwsuur en de NRC hebben het na al die jaren ook ontdekt. Kinderen die worden opgezet tegen onze Westerse samenleving, waarvan ze wel mogen profiteren, maar waar ze geen deel van uit kunnen maken. Sterker nog, die ze moeten verwerpen en verachten.

Omdat de linkse elite nimmer zal toegeven een verkeerde beoordeling te hebben gemaakt, worden nu snel moslims ten tonele gevoerd, die ook tegen deze salafistische opvattingen zouden zijn. Merkwaardig, dat die gematigde moslims ons dan niet eerder hebben gewaarschuwd voor dat rotte plekje in hun appel? Dat ze zich er nu pas van distantiëren en niet veel eerder. Daarbij, ik ken een ‘gematigd’ moslim, die meent dat alle moslims een beetje salafist zijn omdat ze op Mohamed willen lijken.

Een van de grote problemen van de islamitische wereld wordt ook in die vergiftige kinderboekjes geïllustreerd. Afvalligen moeten worden gedood; liefst met een zwaard. Kritisch zijn t.o.v. je geloof wordt in die kringen al als afvalligheid beoordeeld en is dus levensgevaarlijk. Sjiieten vinden Soennieten afvallig en vise versa. Een conflict dat gaat over de benoeming van een kalief in de achtste eeuw na Christus. Er vallen nu nog dagelijks slachtoffers.

Ook je familie wordt aangekeken op afvalligheid. Vandaar dat ook ‘moslims’ die allang van hun geloof zijn gevallen daar zelden open van getuigen: Ze kijken wel uit: De imam hört mit! Veiligheidshalve zeggen ze – al zijn het zeer kritische columnisten – altijd moslim te blijven.

Een van die ‘gematigde’ moslima’s vertelde me ooit in vertrouwen, op het veilige kantoor van Leefbaar Rotterdam, het liefst helemaal te stoppen met haar geloof. Ze zei het niet om mij naar de mond te praten, maar uit pure overtuiging. De gevolgen voor haar en vooral haar familie deden haar van haar voornemen afzien. Dan maar liever de schijn ophouden.

Vroeger zongen we op school ‘wordt wakker, het zonnetje komt al op, de bloempjes kruipen uit hun knop.’ Nu schijnt zelfs een deel van de linkse elite wakker te zijn geworden, want de ‘bloempjes’ kruipen uit de moskeeën en de madrassa’s. Helaas zijn ze giftig en ze ruiken naar zwavel.

Toch is er zelfs in deze duisternis licht. Op sommige koranscholen gaan ze zover dat ze jongeren adviseren om dit land van ongelovigen te verlaten en naar een islamitisch land te gaan! Lijkt me een goed idee, alleen nemen die landen nooit vluchtelingen op.

van de uitgever :
WORD DONATEUR VAN RV&M. Maak een vaste bijdrage per maand (vanaf €2,-) of een eenmalige bijdrage naar keuze over naar NL55INGB 0009 2593 29 t.n.v. Stichting Third Road o.v.v. Support V&M

Afzender: RV&M
emailadres: contact@vandaagenmorgen.nl

dinsdag 17 sep 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Stad en platteland

Het verhaal is van Annie Proulx. Het staat in 'Heart Stories'. Het gaat over Lime, een jongeman met rood haar en een soort innerlijk vuur dat erop lijkt 'of hij snel van binnen op aan het branden is'.

Een vuur dat sommige vrouwen aantrekkelijk vinden. Lime is met zijn vriendin Charlotte buiten de stad gaan wonen. Ze droomden dat ze daar een handeltje in Peruviaanse poncho's op konden zetten. Dat plan mislukt, maar dankzij het geld van de ouders van Charlotte overleven ze. Lime heeft in de heuvels een groep verlopen eenzelvige landbouwers gevonden die op woensdagavond fantastische zelf geschreven muziek maken. Hillbillymuziek, origineel en ontroerend goed gespeeld. De muzikanten zijn stug en weinig spraakzaam, maar ze staan hem toe dat hij meespeelt. Hij ontdekt dat de zangeres, een goed in het vet zittende, maar mooie jongedame, de schrijfster van de songs is. Haar vader speelt ook mee. De enige keer dat hij overdag langs komt, is zij alleen. Hij verleidt haar. Als haar huisgenoten waaronder haar vader, thuiskomen van het werk op het land en hen ontdekken, roept hij dat hij van haar houdt. Op dat moment ontdekt hij dat de man waarvan hij dacht dat het haar vader was, haar echtgenoot is. Hij rent voor zijn leven en keert er nooit meer terug.

  • Nieuw

  • Reacties