Het orakel heeft gesproken

8274-het-orakel-heeft-gesproken (Door Frank Drion)


De oud-minister van financiën in twee kabinetten Lubbers, Onno Ruding, heeft commentaar op het kabinet Rutte. Omdat het volgens hem te royaal omspringt met de financiële overschotten. Hij ziet het liefst dat de staatsschuld verder wordt verlaagd. Terwijl deze schuld nog nooit zo laag is geweest. En juist nu dringend iets gedaan zou moeten worden tegen het verlagen van de pensioenen en aan het ‘opkrikken’ van de lage inkomens.

De nationale goochelshow is weer in aantocht
In de jaren 1982-1989 heeft Onno Ruding hoogstpersoonlijk als minister van financiën in twee kabinetten Lubbers een flinke greep gedaan uit de pensioenpotten. Het zou goed zijn als deze fout hersteld werd en eerst de pensioenen op een behoorlijk peil worden gebracht.Vraag maar geen advies aan Ruding. Hedendaagse collega’s moeten iets creatiefs verzinnen.Wouter Koolmees moet Wopke Hoekstra maar snel overtuigen van de noodzaak van een ingrijpend pensioenherstel. Als dit kabinet niet uit de pensioenpuzzel komt met zoveel overschotten, dan weet ik het niet meer. Tot op de dag van vandaag is in ieder geval het met veel bombarie gepresenteerde ‘Pensioenakkoord’ nog een mislukking. Een goocheltruck, waarbij het konijn dood uit de hoed is gekomen. En Rutte maar blijven roepen dat we meer kunnen en moeten besteden, die gepensioneerden kijken wel uit zeg. Straks gaat er weer van alles omhoog en de beloofde voordeeltjes blijven uit. Zorg eerst maar eens dat de energieopslag geheel wordt teruggedraaid. De BTW weer op een normaal, dus lager, niveau is gebracht en de energietransitie behapbaar is voor iedereen. Wij zien met grote belangstelling en even grote bezorgdheid de Miljoenennota tegemoet. Het zou me niet verbazen als de Miljoenennota alle goochelshows van Las Vegas zou evenaren. De pensioenbestuurders zorgen wel voor hun eigen verrassing.Overigens blijf ik van mening dat de dijken versterkt moeten worden.

van de uitgever :
WORD DONATEUR VAN RV&M. Maak een vaste bijdrage per maand (vanaf €2,-) of een eenmalige bijdrage naar keuze over naar NL55INGB 0009 2593 29 t.n.v. Stichting Third Road o.v.v. Support V&M

Afzender: RV&M
emailadres: contact@vandaagenmorgen.nl

vrijdag 13 sep 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Stad en platteland

Het verhaal is van Annie Proulx. Het staat in 'Heart Stories'. Het gaat over Lime, een jongeman met rood haar en een soort innerlijk vuur dat erop lijkt 'of hij snel van binnen op aan het branden is'.

Een vuur dat sommige vrouwen aantrekkelijk vinden. Lime is met zijn vriendin Charlotte buiten de stad gaan wonen. Ze droomden dat ze daar een handeltje in Peruviaanse poncho's op konden zetten. Dat plan mislukt, maar dankzij het geld van de ouders van Charlotte overleven ze. Lime heeft in de heuvels een groep verlopen eenzelvige landbouwers gevonden die op woensdagavond fantastische zelf geschreven muziek maken. Hillbillymuziek, origineel en ontroerend goed gespeeld. De muzikanten zijn stug en weinig spraakzaam, maar ze staan hem toe dat hij meespeelt. Hij ontdekt dat de zangeres, een goed in het vet zittende, maar mooie jongedame, de schrijfster van de songs is. Haar vader speelt ook mee. De enige keer dat hij overdag langs komt, is zij alleen. Hij verleidt haar. Als haar huisgenoten waaronder haar vader, thuiskomen van het werk op het land en hen ontdekken, roept hij dat hij van haar houdt. Op dat moment ontdekt hij dat de man waarvan hij dacht dat het haar vader was, haar echtgenoot is. Hij rent voor zijn leven en keert er nooit meer terug.

  • Nieuw

  • Reacties