Stop de omvolking van Rotterdam!

8265-stop-de-omvolking-van-rotterdam (Door Han van der Horst)


De bewoners van de Tweebosbuurt hebben het geding tegen de met de sloopkogel zwaaiende woningbouwcorporatie Vestia verloren. Nu zullen ze desnoods met de sterke arm worden verdreven zodat er een dure wijk kan worden gebouwd voor de ten stadhuize zo beminde en afgelebberde middengroepen, die de redding van de stad zouden zijn.

Het komt erop neer dat Rotterdammers die afhankelijk zijn van goedkope woningen uit de gemeente worden verdreven.


Deze 'omvolking' komt uit de koker van Leefbaar Rotterdam dat het idee wist door te drijven om 20.000 sociale woningen af te breken. Deze gedachte is door het huidige college overgenomen. De uitdrijving van Rotterdammers uit de laagste inkomensgroepen gaat dus gewoon door. Inmiddels is de wachttijd voor een sociale huurwoning minstens zo lang als in de gebombardeerde stad van de eerste jaren na 1945.

Het strekt zowat de hele Rotterdamse politiek – van links tot rechts – tot schande dat ze dit laat gebeuren. Niet alleen Leefbaar Rotterdam, de VVD en het CDA zijn verantwoordelijk voor de onverminderd voortgaande omvolking, maar ook de PvdA, D66, en Groen Links. Iemand met hart voor de stad kan bij gemeenteraadsverkiezingen niet meer op een van deze partijen stemmen. Het getuigt op zijn gunstigst van een diepe geestelijke armoede als je denkt sociale problemen te kunnen oplossen door armen over de gemeentegrens te exporteren.

De social engineers met hun omvolkingsideeën op het stadhuis lijken echter één ding te vergeten: als je voor laagbetaalde functies in de zorg, bij de handhaving en in het onderwijs voldoende gekwalificeerde krachten aan wilt trekken, zul je toch voor betaalbare huisvesting moeten zorgen. Anders halen gegadigden hun neus op voor Rotterdam. Aan het woningbeleid kun je immers zien dat mensen met een kleine beurs langs de Maas niet langer welkom zijn. De gevolgen daarvan treden nu al aan het licht.

Conclusie: er wordt niet alleen gebouwd aan woningen voor de middenklassen maar ook aan een Onleefbaar Rotterdam. Stop de omvolking en haar verdedigers.

Jan Tak :
Mooi zo Edwin, SP-voorzitter Ron Meyer gaf zijn discipelen opdracht tot meer actie voeren in arme buurten.
Ze begonnen in de wijk Wielewaal met actie voeren tegen sloopplannen van de gemeente, maar helaas werden de bewoners er niet beter van.de wijk heeft nu last van vreemd volk en krakers die nu in de leegstaande woningen zitten en nu overlast veroorzaken.Van de regen in de drup noemen we dat.

Ach de SP bedoeld het goed maar hebben geen idee hoe iets slim aan te pakken, daar heb je alleen last van.
Als er'hier een politieke standpunten ingenomen had moeten worden dan had dit jaren geleden moeten gebeuren nu zijn ze te laat en is iedere inmenging slechts voor de bühne.

maandag 16 sep 2019

Jeroen Waardenburg :
SP knokt al vanaf het begin zij aan zij met de bewoners tegen de sloop CITAAT.

Neen daar moeten ze het van hebben,van een stelletje stalinisten,daar zitten die mensen echt niet op te wachten nul coma nul.

Dat soort politieke bemoeienis komen deze mensen nog dieper in het moeras.


maandag 16 sep 2019

Edwin de Voigt :
SP knokt al vanaf het begin zij aan zij met de bewoners tegen de sloop

maandag 16 sep 2019

Jan Tak :
'weg jagen en bedreigen" is natuurlijk nooit goed, Jeroen maar dat lijkt mij zwaar aangezet, ik zie hiervoor weinig bewijs. (en de schrijver van dit stuk is natuurlijk niet echt neutraal)

Wat zich hier afspeelt is al eens eerder gebeurd, denk aan Crooswijk. De bedoeling is om de hechte, sociaal zwakkere groepen uit elkaar te halen en zo, onder het mom van renovatie, ook een sociale upgrade uit te voeren.
Die Tweeboschstraat had in onze jeugd al faam als "no-go" gebied met veel sociale achterstand, wil je daar wat aandoen dan moet je flink roeren in de sociale soep.
Of dat werkt? In Crooswijk hebben ze dat al eens geprobeerd en uit een gesprek daar met een bewoner bleek het niet geworden wat men voor ogen had. Twee "minder sociale bewoners" in één flat geeft al problemen.
Daarom zet men op Zuid nu een tandje bij door met nieuwbouw de straat te upgraden en zo deels onbetaalbaar te gaan maken. Of dit gaat werken? Ik denk (weet wel zeker) dat het straks uitdraait op het verplaatsen van de problemen

vrijdag 13 sep 2019

Jeroen Waardenburg :
Het gehele linker deel van diezelfde Rotterdammers keek toe en vonden het, als ze maar van hun vrouw afbleven, wel OK. Onder het zingen van "proletariërs aller landen" hielden ze de bek dicht, pasten zich aan of vertrokken naar Pendrecht, Hoogvliet of de Alexanderpolder.CITAAT.

Gelijk heb je, maar dat vergeet Han van der Horst er bij te vertellen.
Maar wat er in de Tweebosbuurt plaatsvindt is niet goed te praten mensen weg jagen en bedreigen zoals de politiek en Vestia dat doet;kortom maffia praktijken.

donderdag 12 sep 2019

van de uitgever :
WORD DONATEUR VAN RV&M. Maak een vaste bijdrage per maand (vanaf €2,-) of een eenmalige bijdrage naar keuze over naar NL55INGB 0009 2593 29 t.n.v. Stichting Third Road o.v.v. Support V&M

Afzender: RV&M
emailadres: contact@vandaagenmorgen.nl

woensdag 11 sep 2019

Jan Tak :
Stop de omvolking van Rotterdam, moehaha, sorry nu moet ik even grinneken:-)

Dat zelfde zeiden wij al in de jaren '70/80 toen de werkgevers, met steun van de linkse partijen, die van Han incluis, de kerken en bovenal de eigen van een internationale arbeidersklasse dromende vakbonden, goedkope "tijdelijke"arbeiders uit Zuid-Europa en Noord Afrika binnen haalden.

Het gehele linker deel van diezelfde Rotterdammers keek toe en vonden het, als ze maar van hun vrouw afbleven, wel OK. Onder het zingen van "proletariërs aller landen" hielden ze de bek dicht, pasten zich aan of vertrokken naar Pendrecht, Hoogvliet of de Alexanderpolder.
Tja en dan kom je in het huidige Rotterdam, met zijn zg. "linkse" burgemeester, natuurlijk ooit zelf aan de beurt.
Iets van boontje en loontje wellicht?woensdag 11 sep 2019

Jeroen Waardenburg :
Het strekt zowat de hele Rotterdamse politiek – van links tot rechts – tot schande dat ze dit laat gebeuren.CITAAT.


Inderdaad.

Politieke partijen zouden niet moeten bestaan ,een dodelijke ziekte voor de samenleving.

woensdag 11 sep 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Stad en platteland

Het verhaal is van Annie Proulx. Het staat in 'Heart Stories'. Het gaat over Lime, een jongeman met rood haar en een soort innerlijk vuur dat erop lijkt 'of hij snel van binnen op aan het branden is'.

Een vuur dat sommige vrouwen aantrekkelijk vinden. Lime is met zijn vriendin Charlotte buiten de stad gaan wonen. Ze droomden dat ze daar een handeltje in Peruviaanse poncho's op konden zetten. Dat plan mislukt, maar dankzij het geld van de ouders van Charlotte overleven ze. Lime heeft in de heuvels een groep verlopen eenzelvige landbouwers gevonden die op woensdagavond fantastische zelf geschreven muziek maken. Hillbillymuziek, origineel en ontroerend goed gespeeld. De muzikanten zijn stug en weinig spraakzaam, maar ze staan hem toe dat hij meespeelt. Hij ontdekt dat de zangeres, een goed in het vet zittende, maar mooie jongedame, de schrijfster van de songs is. Haar vader speelt ook mee. De enige keer dat hij overdag langs komt, is zij alleen. Hij verleidt haar. Als haar huisgenoten waaronder haar vader, thuiskomen van het werk op het land en hen ontdekken, roept hij dat hij van haar houdt. Op dat moment ontdekt hij dat de man waarvan hij dacht dat het haar vader was, haar echtgenoot is. Hij rent voor zijn leven en keert er nooit meer terug.

  • Nieuw

  • Reacties