Nogmaals Vuilnisbelt 010

8171-nogmaals-vuilnisbelt-010 (Door Han van der Horst)

Zondagmiddag was op het grote plein tussen de Bloemstraat en de Zijdewindestraat niet zo ver van de West Kruiskade een aandachtspuntje te zien voor wethouder Bert Wijbenga (VVD), die verantwoordelijk is voor het schone straatbeeld. Rond de containers daar lag vuilnis van uiteenlopende aard hoog opgetast. Dat kwam niet omdat de inwoners van die straten asociale smeerpijpen zijn die alles zomaar neersmijten maar omdat de containers overvol waren. De vuilniszakken en het oud papier puilden er uit.

Het antwoord op deze vraag is niet meer handhavers waar de wethouder op inzet maar een regelmatiger ophalen van het huisvuil. Een woordvoerster van de stad, Brigitte Moralis, verklaarde tegenover Hart van Nederland dat voortaan in Delfhaven een extra rond gereden wordt in het weekend. Dat is ook elders in de stad broodnodig.

Het wordt tijd dat de volgende vraag wordt beantwoord: levert de Roteb wanprestatie of wordt dit gemeentebedrijf door de politiek aan een te kort lijntje gehouden zodat het noodgedwongen op de toppen van zijn kunnen functioneert?

Bijgevoegde ‘fotostillevens’ zijn gemaakt op 28 juli rond 17.00 uur.

Jeroen Waardenburg :
De Rotterdamse burger betaald heel wat de zogenaamde rechten afval en opruimen van huisvuil enz enz .

Maar op de Roteb weer zwart te maken terwijl ze hun uiterste best doen om de straten schoon te houden en zorgen dat de rotzooi weg wordt gehaald wat door asocialen maar op straat geworpen wordt.

Ach ja meneer vd Horst zit schijnbaar ergens mee dus een ander heeft het gedaan in dit geval de Roteb.

vrijdag 09 aug 2019

Jan Tak :
Citaat H. van der Horst:
"Het wordt tijd dat de volgende vraag wordt beantwoord, levert de Roteb wanprestatie...."

Als we nu toch vragen gaan stellen, kan deze aanvulling er dan ook bij?
"of maken de bewoners op hun beurt er een zooitje van"

Zeg het maar hr. van der Horst. Op de foto's zien we smerige matrassen, een pallet en verf-resten op het inzamelpunt.
We kunnen het snel eens zijn dat de gemeente niet 's nachts daar door de straten rijdt en rommel neergegooid maar dat een asociale smeerlap, één die gewoon schijt heeft aan de kwaliteit van zijn leefomgevingH die rommel daar heeft neer gegooid
Fijn ook voor zijn buren en totaal onnodig want één telefoontje naar de Roteb -14010- is voldoende om het grotere afval gratis te laten afhalen.

Nee van der Horst er zijn in deze buurten bewoners die uit onverschilligheid bewust hun buurt vervuilen. Het zou u sieren dit ook eens te vermelden ipv. de gemeente in kwaad daglicht te stellen en daarmee de vervuilers een alibi te verschaffen.
Het maakt u mede schuldig

dinsdag 30 jul 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Dichter Peggy Verzett ontvangt de eerste Jana Beranováprijs

De eerste Jana Beranováprijs, vernoemd naar een levende Rotterdamse dichter, is toegekend aan Peggy Verzett voor haar baanbrekende en eigenzinnige poëzie. Verzett (1958) debuteerde in 2005 bij Van Oorschot met de bundel Prijken die buik. Bij Querido verschenen sindsdien Vissing (2010) en Haar vliegstro (2016). Stichting Woordnacht reikt de prijs met ingang van 2019 jaarlijks uit aan een auteur uit het Nederlandse taalgebied voor wie de artistieke vrijheid en integriteit vooropstaan; zonder te hechten aan waardering op basis van conventionele, modieuze en morele criteria. Aan de prijs is een bedrag verbonden van 3500 euro.

De Jana Beranováprijs 2019 wordt op zaterdag 26 oktober om 14.00 uur uitgereikt in Boekhandel Donner in aanwezigheid van Jana Beranová en de jury, bestaande uit Hugo Bongers, Thomas Möllmann, Wilma Scheffers en Dean Bowen. De gehele middag is gratis toegankelijk voor bezoekers van Woordnacht en Donner.

(van de redactie)

  • Nieuw

  • Reacties