Nogmaals Vuilnisbelt 010

8171-nogmaals-vuilnisbelt-010 (Door Han van der Horst)

Zondagmiddag was op het grote plein tussen de Bloemstraat en de Zijdewindestraat niet zo ver van de West Kruiskade een aandachtspuntje te zien voor wethouder Bert Wijbenga (VVD), die verantwoordelijk is voor het schone straatbeeld. Rond de containers daar lag vuilnis van uiteenlopende aard hoog opgetast. Dat kwam niet omdat de inwoners van die straten asociale smeerpijpen zijn die alles zomaar neersmijten maar omdat de containers overvol waren. De vuilniszakken en het oud papier puilden er uit.

Het antwoord op deze vraag is niet meer handhavers waar de wethouder op inzet maar een regelmatiger ophalen van het huisvuil. Een woordvoerster van de stad, Brigitte Moralis, verklaarde tegenover Hart van Nederland dat voortaan in Delfhaven een extra rond gereden wordt in het weekend. Dat is ook elders in de stad broodnodig.

Het wordt tijd dat de volgende vraag wordt beantwoord: levert de Roteb wanprestatie of wordt dit gemeentebedrijf door de politiek aan een te kort lijntje gehouden zodat het noodgedwongen op de toppen van zijn kunnen functioneert?

Bijgevoegde ‘fotostillevens’ zijn gemaakt op 28 juli rond 17.00 uur.

Jeroen Waardenburg :
De Rotterdamse burger betaald heel wat de zogenaamde rechten afval en opruimen van huisvuil enz enz .

Maar op de Roteb weer zwart te maken terwijl ze hun uiterste best doen om de straten schoon te houden en zorgen dat de rotzooi weg wordt gehaald wat door asocialen maar op straat geworpen wordt.

Ach ja meneer vd Horst zit schijnbaar ergens mee dus een ander heeft het gedaan in dit geval de Roteb.

vrijdag 09 aug 2019

Jan Tak :
Citaat H. van der Horst:
"Het wordt tijd dat de volgende vraag wordt beantwoord, levert de Roteb wanprestatie...."

Als we nu toch vragen gaan stellen, kan deze aanvulling er dan ook bij?
"of maken de bewoners op hun beurt er een zooitje van"

Zeg het maar hr. van der Horst. Op de foto's zien we smerige matrassen, een pallet en verf-resten op het inzamelpunt.
We kunnen het snel eens zijn dat de gemeente niet 's nachts daar door de straten rijdt en rommel neergegooid maar dat een asociale smeerlap, één die gewoon schijt heeft aan de kwaliteit van zijn leefomgevingH die rommel daar heeft neer gegooid
Fijn ook voor zijn buren en totaal onnodig want één telefoontje naar de Roteb -14010- is voldoende om het grotere afval gratis te laten afhalen.

Nee van der Horst er zijn in deze buurten bewoners die uit onverschilligheid bewust hun buurt vervuilen. Het zou u sieren dit ook eens te vermelden ipv. de gemeente in kwaad daglicht te stellen en daarmee de vervuilers een alibi te verschaffen.
Het maakt u mede schuldig

dinsdag 30 jul 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Nolet Distillery als bezoekersattractie

(door Kees Versteeg)

Nolet is een familiebedrijf met een rijke historie. Het bedrijf bestaat al sinds 1691 en ondertussen is de elfde generatie aan zet.

Nolet is meer dan de beroemde kolengestookte distilleerketel nummer 1. Fraai aan het bedrijf is niet alleen het bewaren van het ambachtelijk erfgoed, maar ook de ultramoderne logistiek. Vanuit de bottelhal loopt onder de Buitenhaven een tunnel naar o.a. een volledig geautomatiseerd magazijn. Nolet oogt zoals heel Schiedam zou moeten ogen: historische enerzijds, hypermodern anderzijds.

In bijgaande video leidt Bob Nolet, zoon van Carel Nolet, ons rond in de Schiedamse distilleerderij.

PS: onthoud ook het prachtige woord ‘engelendeel’: het deel jenever dat verdampt in het eikenhouten fust. Dat deel moet vastgesteld worden teneinde er geen accijns over te hoeven betalen.

https://www.youtube.com/watch?v=bpAMenG0cUA


Nolet is elke werkdag op afspraak te bezoeken voor een rondleiding.

Zie https://www.noletdistillery.com/nl/welkom

Foto 1: noletdistillery.com

Foto 2: tunnel onder de haven - boele.nl

  • Nieuw

  • Reacties