Massamoordenaars geen probleem

8168-massamoordenaars-geen-probleem (Door Ronald Sørensen)


Na de val van het Oostblok en het daarop volgende démasqué van de gevallen communistische regimes veranderden de Nederlandse aanhangers van het communisme snel en geruisloos in milieuactivisten. Edoch, de vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken.

Soms heeft iemand een jeugdzonde begaan, maar ambieert toch een politieke functie. Ik heb vele gesprekken gevoerd met aspirant politici om te kijken wat voor vlees ik in de kuip had, en stel eens dat een gesprek als volgt was gegaan.

Kandidaat A
‘Goedemorgen. Ik ben al eerder lid geweest van een politieke partij: de PNF!’ ‘PNF, nog nooit van gehoord!’ ‘Oh, laat ik dan duidelijk zijn. De Partitio Nazionale Fascista. De partij van de grote Benito Mussolini. Ik heb zijn inzet voor het Italiaanse volk en zijn streven om alle landen om de Middellandse zee te veroveren altijd zeer bewonderenswaardig gevonden.’

Kandidaat B
‘Ja ik heb politiek altijd al interesse in politiek gehad, vandaar dat ik net als mijn vader SS’er ben geworden. Uiteraard wist ik van de excessen aan het Oostfront en de vernietiging van minderheden als zigeuners en Joden, maar ik beschouw dat als detail in de geschiedenis. Het gaat om de hoofdzaak, het brengen van geluk aan een volk en het is een maatschappelijke taak om een ieder die dat geluk in de weg staat te elimineren.’

Beide kandidaten zouden bij iedere zichzelf respecterende politieke partij binnen een seconde op straat getrapt worden. Zo niet bij onze ‘milieupartij’ Groen Links. Daar zouden ze op mooie functies kunnen rekenen.

Ik kom tot deze conclusie nadat bekend is geworden dat de Groen Links wethouder in 020 Groot Wassink – die zo zijn best doet om op Lenin te lijken – zonder enige schroom bekend heeft gemaakt lid te zijn geweest van een Trotskistische partij. Voor de goede orde. Trotski was de grondvester van het Rode leger dat de bolsjewieken uiteindelijk aan de macht hielp. Hij voerde dienstplicht in zodat honderdduizenden moesten strijden voor een ideaal, dat niet het hunne was. Door middel van terreur en duizenden executies werd uiteindelijk de burgeroorlog gewonnen en werd Rusland een bloedige dictatuur waarbinnen miljoenen mensen het leven lieten.

Het idealiseren van zo’n man is geen beletsel om wethouder voor Groen Links in 020 te worden; misschien zelfs een aanbeveling?

Maar het kan – ongelooflijk maar waar – nog erger. Paul Rosenmüller is voorzitter van de nationale onderwijsraad en senator voor Groen Links. Oh ja, en één van de mensen die meende Pim Fortuyn te moeten demoniseren.

Meneer de senator is aanhanger geweest van Hoxha en Pol Pot.

Hoxha – dictator van Albanië – bleef na de onttakeling van Stalin als enige stalinist in Europa over. Uiteraard regeerde hij met terreur, martelkelders en interneringskampen.

Pol Pot – dictator van Cambodja – was (als dat kan) nog een graatje erger. Hij liet heel bewust alle intellectuelen en iedereen die kritiek zou kunnen hebben systematisch vermoorden. Binnen drie jaar werd één vijfde van de bevolking van Cambodja omgebracht: Ruim twee miljoen mensen! Iemand die Hitler en Stalin naar de kroon stak.

Sympathie en bewondering voor dat tuig zijn geen beletsel om politieke carrière te maken en wordt niet eens als een jeugdzonde beschouwd.

In Den Haag is Groen Links tegen het vernoemen van een straat naar Pim Fortuyn, want die is volgens de oud kameraden te controversieel.

Heb je het ooit zo zout gegeten?

Ronald Sörensen :
Klopt meneer Heijne
L `enfer c`est les Autres
Als puber heb ik Huis Clos (toneelstuk) en La Nausée van Sartre in het Frans gelezen. Dom als er vertalingen zijn natuurlijk, maar het hoorde bij het “artestiekeling” zijn. Zwart nappa jasje, zwarte coltrui, roken, Jazz en een Puch (Tomos) Gelukkig hebben The Beatles me van deze dwaling genezen.
Desalniettemin heeft Sartre gelijk. Gelukkig ben ik ook voor veel regionale linkse politici “de Hel” geweest,

woensdag 07 aug 2019

Rein Heijne :
Tja, ik zal mijn verdere leven wel veel zout moeten blijven eten, als ik de heer Sörensen goed begrijp. Dat krijg ik er nou van wanneer ik teveel nuanceer en probeer situaties en gebeurtenissen in perspectief te bekijken en van verschillende kanten te belichten. Proberen te begrijpen is iets geheel anders dan begrip ervoor opbrengen. Wat mij wel opvalt is dat het vaak de Anderen zijn die boze dingen doen. Handen in eigen boezem steken is kennelijk moeilijker dan wel eens wordt gedacht.
O ja, wat zou er nou waar zijn van wat William Blum schrijft over de doelbewuste politiek van de VS om Pol Pot en zijn Rode Khemer te steunen in zijn oorlog tegen Vietnam?

zaterdag 03 aug 2019

Ronald Sörensen :
Het gaat om het inconsequente. Je kan niet zomaar het etiket extreem rechts , racist, fascist op politieke tegenstanders plakken. Zeker niet als die tegenstanders altijd gewoon democratisch geweest zijn.
Ze begeven zich met die schofterige uitingen zelf op glad ijs.
Dit keer branden ze hun billen op het ijs.

dinsdag 30 jul 2019

Frans Hense :
In het kader van framing is het dan wel de vraag of dit ook daar geen voorbeeld van is.
Rosenmuller etaleert de laatste jaren in het geheel geen extreme ideeën. Om hem nu dan weel aan de massamoordenaar Pot te linken, gaat voor mij wel die kant op.

Je kunt het oneens zijn met zijn politieke richting, maar verheerlijken van massamoordenaars gebeurt niet meer.

maandag 29 jul 2019

Ronald Sörensen :
Uiteraard moet je netjes blijven. Schelden, godwinnen en vals beschuldigen zijn uitingen van ultieme zwakte.
Er zijn columnisten die om de haverklap de woorden dom, onzinnig, gemeen en onfatsoenlijk etc. plakken op mensen die een andere mening hebben of hen van racisme, fascisme beschuldigen. Het voortdurende gegodwin – ook van mensen die wel eens in een geschiedenisboek hebben gekeken – is funest voor de discussie. Ik heb er al een stukje over geschreven, het is in wezen uiterst beledigend en onbeschoft. Het is pas dom, als je er op reageert, merkte een vriend een dag geleden op.
Een andere manier van framing is het in een totaal verkeerd daglicht stellen van politieke opponenten. “Ik zag in de boekenkast van Sörensen een biografie over Hitler !!!!!!” Dat nationaal socialisme één van mijn historische specialiteiten is (vandaar mijn huiver voor de Islam overigens) en zo’n boek niet mag ontbreken wordt niet vermeld.
Op een Duits oorlogskerkhof in Normandië meende iemand zijn hoofd naar me te moeten schudden. Hij mag daar wel belangstelling vertonen, maar mijn zoon en ik niet. Hij zal wel in zijn kring verteld hebben: “weet je wie ik uitgerekend op de Duitse begraafplaats tegen kwam…?” Misschien heeft hij er een boeket bloemen bij verzonnen.
Ziek, maar realiteit. Gevolg van de framing door o.a. columnisten die Pim het leven heeft gekost.

zondag 28 jul 2019

Frans Hense :
@Ronald,

Het zou politici (aan alle kanten van het spectrum) sieren als ze zich meer bezig zouden houden met de inhoud en zouden stoppen om elkaar te beschadigen.
Dit gebeurt niet alleen naar andere partijen toe, maar ook intern. Denk hierbij aan de recente taferelen bij Groen Links en FvD.

Als een politicus echter een essay of discussiestuk schrijft, dan is het logisch dat anderen daarop reageren. Dit dient echter wel op een fatsoenlijke manier te gebeuren.

zaterdag 27 jul 2019

Ronald Sörensen :
De Groen Links prof. Dick Pels noemt het asymetrische discriminatie.

Het viel hem op, dat het adoreren van linkse dictators werd vergeten c.q. vergeven, maar dat mensen die zich hun hele leven aan de democratische regels hadden gehouden na hun keuze voor Fortuyn plotseling voor ondemocratisch, fascistisch etc. werden uitgemaakt.
Juist door mensen die zo'n dubieus verleden hadden (boek: De geest van Pim. 2004)
Denk ook aan de demonisering door de hierboven genoemde Paul Pot!

Als je met één vinger naar iemand wijst, wijzen er vier vingers naar jezelf!

zaterdag 27 jul 2019

Frans Hense :
Moet aan mensen altijd hun jeugdzondes worden nagedragen?
Beoordeel mensen liever op hun daden en uitspraken die ze nu doen in plaats van oude koeien van 17 jaar of meer na te dragen.

Lid zijn geweest van een Trotsiskische partij in NL is geheel wat anders dan moorden zelf plegen.

Als mensen achter het gelijkheidsideaal staan, wil nog niet zeggen dat ze ook de moordpartijen goedkeuren.

En natuurlijk zij Pol Pot en aanverwante personen vreselijk dictators en moordenaars geweest. Laat ik daar heel duidelijk over zijn.

vrijdag 26 jul 2019

Jeroen Waardenburg :
Verwijderd door moderator van deze website

vrijdag 26 jul 2019

van de redactie :
Word donateur van RV&M. Maak een bijdrage per maand (vanaf €2,-) of een eenmalige bijdrage naar keuze over naar NL55INGB 0009 2593 29 t.n.v. Stichting Third Road o.v.v. Support

vrijdag 26 jul 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Nolet Distillery als bezoekersattractie

(door Kees Versteeg)

Nolet is een familiebedrijf met een rijke historie. Het bedrijf bestaat al sinds 1691 en ondertussen is de elfde generatie aan zet.

Nolet is meer dan de beroemde kolengestookte distilleerketel nummer 1. Fraai aan het bedrijf is niet alleen het bewaren van het ambachtelijk erfgoed, maar ook de ultramoderne logistiek. Vanuit de bottelhal loopt onder de Buitenhaven een tunnel naar o.a. een volledig geautomatiseerd magazijn. Nolet oogt zoals heel Schiedam zou moeten ogen: historische enerzijds, hypermodern anderzijds.

In bijgaande video leidt Bob Nolet, zoon van Carel Nolet, ons rond in de Schiedamse distilleerderij.

PS: onthoud ook het prachtige woord ‘engelendeel’: het deel jenever dat verdampt in het eikenhouten fust. Dat deel moet vastgesteld worden teneinde er geen accijns over te hoeven betalen.

https://www.youtube.com/watch?v=bpAMenG0cUA


Nolet is elke werkdag op afspraak te bezoeken voor een rondleiding.

Zie https://www.noletdistillery.com/nl/welkom

Foto 1: noletdistillery.com

Foto 2: tunnel onder de haven - boele.nl

  • Nieuw

  • Reacties