Leven en laten leven

8023-leven-en-laten-leven (Door Frank Drion)


Bemoei je nou eens niet met de natuur. Steeds als de mens zich ergens mee bemoeit, loopt het faliekant mis in de natuur. Neem de ‘Oostvaardersplassen’, voor vogels bedoeld, volgeplempt met allerlei hoefdieren, het resultaat: chaos. Nu is er weer een discussie gaande of we de moeflons in Nationaal Park de Hoge Veluwe moeten inruilen voor de wolven. Laat ze dat zelf uitmaken, anders krijgen we voor dat je het weet een tweede ‘Oostvaardersplassen’.

Jagen enige oplossing?
Het is toch te gek, dat een verwoede jager, Seger Emanuel baron van Voorst tot Voorst, directeur is van het Nationale Park de Hoge Veluwe. En in die hoedanigheid pleit voor het afschieten van de wolf. Laten we nu eens ophouden met de natuur naar onze hand te zetten. Dat die boerin,CDA-politica Annie Schreijer-Pierik zulke domme dingen verzint om de schapenboeren te plezieren en in haar kamp te loodsen, begrijpen we. Maar dat die baron, als directeur van Nationaal Park de Hoge Veluwe zoiets verkondigt wil er bij mij niet in. Hij is bang dat de moeflons worden opgegeten door de enorme groep wolven waarvan hij spreekt. En komt dan direct met de oplossing: afschieten, die wolven. Overal worden moeflons en reeën afgeschoten, waarvan wellicht de groei op peil gehouden zou kunnen worden door de komst van de wolf. Het is toch te gek dat een verwoed jager directeur kan zijn van een natuurpark. Volgens mij dient hij per direct ontslag te nemen.

Zowel Natuurmonumenten als Staatsbosbeheer denken dat omrasteringen de oplossing zijn. En dat boeren dat ook maar moeten doen. Natuurlijk vindt de baron dit onzin, zijn moeflons zijn het paradepaardje van de Hoge Veluwe. En het jagen zit hem in het bloed.

Overigens blijf ik van mening dat de dijken versterkt moeten worden.

frank@drion.info

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Wie komisch!

Arthur van Amerongen‏ @DonArturito

Frenske lacht om het eerste kantoorgrapje van zijn nieuwe baasje.

© Twitter

  • Nieuw

  • Reacties