Sorry, ik ben hetero!

7723-sorry-ik-ben-hetero (Door Corry Grijn)

In gedachten zie ik heel veel wenkbrauwen optrekken: wat is dàt nu voor een titel? Moet je je tegenwoordig verontschuldigen als je ‘gewoon’ hetero bent? JA! Want het past niet meer in deze tijd, toevallig! Je moet op z’n minst homo/lesbo wezen, maar liever nog ‘bi’ en het best is transgender.

(Het heeft me verdorie dagen gekost om er achter te komen wat LHBT betekent. Zonder te Googelen, dàt dan weer wèl…)

Hetero zijn kan echt niet meer kan ik u verzekeren. Dat is zó “jaren 60 van de vorige eeuw!”.

Nu heb ik persoonlijk totaal niks tegen homo’s/lesbo’s: ieder z’n meug. Maar een tijdje geleden werd in één klap mijn visie op onschuldige kinderseries verwoest: blijken Bert en Ernie (ja, die vriendjes uit Sesamstraat) gewoon een stelletje nichten te wezen! Gebaseerd op het dagelijks leven van de bedenker van die twee. Heeft die bedenker zelf verteld in een actualiteitenprogramma:”Nieuws van de dag”…

Daar ging m’n jeugdsentiment. Nu ben ik in de leeftijd van ‘De Fabeltjeskrant’, dus dan ga je je tóch een paar dingen afvragen.

Misschien is meneer de Uil wel een vreselijke pedo geweest al die tijd. En Paulus de Boskabouter een transgender boskaboutervrouwtje. Weet jìj veel!

Kijk, dat Sneeuwwitje een sletje was daar zijn we het inmiddels allemaal over eens: die deed het met 7 Kleine Mensen (want ook het woord dwergen is uit den boze!) . Gewoon een ordinaire snol dus.

En Roodkapje was óók zo onschuldig niet: die luisde de Wolf er in op een rotmanier. Die wilde gewoon die jager/ boswachter om mee te rotzooien. Heb ik het nog geen eens over Assepoester gehad. Die ging niet voor minder dan een prins, net als Doornroosje. Vréselijk zielig doen maar onder tussen…Gewoon uit op geld. Stelletje slettebakken!

Maar nu Bert en Ernie: de wereld is gek geworden! Zo gaat een mens overal wat achter zoeken. Hoe zit dat dan met Bob de Bouwer en Wendy? Sjors en Sjimmie?Bas en Toos? En Hanneke en Janneke? Dat waren toch ook “dikke vriendjes”? En Rikkie en Slingertje

( respectievelijk een jongen en een aapje…) Ik durf er geen eens aan te denken wat dààr achter zat!

Nee, mijn visie op al die onschuldige kinderdingen is compleet aan barrels.

Nooit zal ik meer zonder bijgedachten terug denken aan de kinderseries uit mijn jeugd: ben ik effe voor de gek gehouden!!!

Maar de trend van vandaag is : In transitie zijn. Er blijken nogal wat mensen rond te lopen in het ‘verkeerde’ lijf. Die voelen zich sinds hun 4e (!) al van het andere geslacht. Nu kan ik daar in principe geen oordeel over vellen, maar “what the heck!”. Al heb je als meisje zijnde liever een lange broek aan, en speel je graag met auto’s hoeft dus nog niet te betekenen dat je ‘in het verkeerde lichaam geboren bent’, hoor! Ik speelde óók liever met een racebaan en klom ook liever in bomen dan dat ik met poppen speelde (vond ik zó truttig!). Maar ik heb nooit de neiging gehad om naar de arts te stappen en te zeggen : “Maak alstublieft een kerel van me.”

Mijns inziens is dit weer zo’n ding van deze tijd: tegen ‘de natuur ingaan’, tegen de schepping zo u wilt. Het is ook voer voor tv-makers: Big Business dus. Sommige dingen kunnen je ook aangepraat worden.

Neemt niet weg dat er mensen op deze aardkloot rondlopen die echt van het tegengestelde geslacht zijn. En dat is vaak ook duidelijk te zien.

Maar dat van Bert en Ernie: ik geloof er geen donder van! Gewoon een modegrill, een gebrek aan aandacht. Blijf met je tengels van onze tv-vriendjes! En hetero zijn is geen schande verdikke!!!

Arie C. Torcque Zaanen :
Heb ik het nog geen eens over Assepoester gehad. Die ging niet voor minder dan een prins, net als Doornroosje. Vréselijk zielig doen maar onder tussen…Gewoon uit op geld.

Ja,.. in de verschillende Europese Konings huizen weten ze daar over mee te praten, kijk maar naar je eigen,.. nou ja laat ook maar.

woensdag 05 dec 2018

Arie C. Torcque Zaanen :
Ja meisje,.. "Homo's" zijn "IN" normaal, want die hebben een ruimer inkomen, nou ja als ze dat niet hebben krijgen ze het vanzelf wel, of eehhh,... zijn er meer Homo's dan Hetero's

woensdag 05 dec 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Trouwringen bij caféruzie

(Door Jim Postma)

Tijdens mijn inmiddels duizenden cafébezoeken in deze stad maakte ik heel wat caféruzies mee. Koning Alcohol was en is daarin meestal de boosdoener. Zo was ik ooit getuige dat in ons bekend café ‘De Schouw’ aan de Witte de Withstraat een barbaarse ruzie ontstond over een gokautomaat. Een toen nog jonge collega van mij, Piet Koster van Het Vrije Volk, werd in het conflict door een brute dronkenman neergeslagen. Met een bloedend gezicht lag hij op de grond.

Pas later bleek dat die lafhartige klap (onze Piet kon zich amper of niet verdedigen) zijn grootste geluk ter wereld werd. Op de gokkast zelf won hij namelijk - zoals zo velen - amper wat of niets. Toen hij op dat moment uitgestrekt lag, ontfermde zich een onbekende schone jonge dame over hem. Zij hielp hem overeind en verzorgde zijn wonden. Het werd liefde op het eerste gezicht. Piet en Vera trouwden later met elkaar, kregen kinderen en het werd tot in de lengte van dagen één groot stralend huwelijk…

Na die gemene rot klap heeft Piet overigens nooit meer op een gokkast gespeeld. Zo wijs was hij wel. Liefde en geluk zijn namelijk nooit te winnen op zo’n duivelse, vaak verslavende, kast. Inmiddels is mijn goede collega van destijds, dus Piet Koster, al weer enkele jaren geleden overleden.

Kemphanen
Recent was ik weer getuige, nu in café Centraal aan de Zwartjanstraat, van zo’n onbenullige caféruzie. Toevallig zat ik met mijn barkruk tussen de twee kemphanen in. Het ging om een gepensioneerde zwaarlijvige slager en een gesjeesde filosoof met een grote grijze bromsnor. De aanleiding van de barruzie was de leesbril van de overigens homofiele slager. Vervolgens gingen zij elkaar uitmaken voor ‘rotte vis’, zoals je ziet in de strips van Astrix en Obelix.

In hun scheldkanonnade werd zelfs God meerdere malen vervloekt. Totdat barkeepster Yvonne de boel probeerde te sussen door te zeggen: ‘God bestaat helemaal niet!’

De beide kemphanen werd hierdoor even de mond gesnoerd. Toen zei Yvonne: ‘God zit in jezelf..’ De filosoof dacht even na en zei toen aarzelend: ‘O, Die zit dus in je hersenen.’

Waarop de slager opnieuw begon met: ‘Dan zit Die zeker niet in jou. Want jij hebt helemaal geen hersenen!’

Nu ontplofte de filosoof tegen de slager, met: ‘Weet je wat jij bent hè. Een vuile vieze ruige varkenspoot.’

Op dat moment stond ‘Ruud de glazenwasser’ op. Een krachtpatser met het figuur van Jerommeke uit Suske en Wiske.

Onderweg naar de café-uitgang sprak hij vredelievend met zijn bekende gulle lach:

‘Heren, heren toch! Ben zo weer terug. Ik ga even twee trouwringen voor jullie halen!’


  • Nieuw

  • Reacties