Postoplossing

7711-postoplossing (Door Corry Grijn)

Zoals u weet zijn er gigantische problemen met de bezorging van ‘de post’. Van de week hoorde ik op de radio al de kreet: “De post wordt in het vervolg bezorgd bij uw pizza!”.

Natuurlijk was dit een soort wanhoopspoging van de overheid om nog enigszins de moed er in te houden, want laten we wèl wezen: bestelt ú elke week 4 keer een pizza? Hoe gek ik ook ben op pizza: moet er niet aan denken om dat zo vaak te eten. Daarbij komt nog het feit dat ik dan liever zelf zo’n Italiaans gerecht in elkaar draai.

Was er afgelopen maanden ook nog het punt dat ‘we’ meer moeten gaan bewegen; want ‘we’ gaan met z’n allen richting Obesitasland no.1.

Kreeg ik me daar toch een sublieme inval!

Als we nu eens alle oudjes mobiliseren die in het bezit zijn van een rollator, en door die groep de post laten bezorgen. Twee vliegen in één klap: de groep ouderen meer beweging en de post op tijd bezorgd!

Ik zie het al helemaal voor me: ’s morgens om een uurtje of 05:00 worden er bij de diverse tehuizen in ons land grote balen postzakken afgeleverd. Die worden dan door het personeel van die tehuizen verdeeld over de (nog) mobiele bewoners met rollator. Ieder zijn of haar eigen wijk, naar gelang de conditie van de bezorger. De meest fitte bejaarden krijgen de meest afgelegen wijken, en degenen wiens conditie te wensen overlaat de dichtstbijzijnde. Ik bedoel maar: onze ouderen meer beweging, lekker in de buitenlucht, en wij onze post op tijd. Kunnen ze ondertussen óók nog fungeren als een soort ‘handhavers’ voor ons onvolprezen politieapparaat. Want ook díe kampen met een personeelstekort van heb-ik-jou-daar. Welk weldenkend mens wil zich verrot laten schelden en zelf niets mogen doen? Degenen die graag bij de politie willen gaan werken hebben wat mij betreft écht een roeping! Ik zou het niet kunnen.

Probleem opgelost toch, mevrouw Keijzer? Wat zeg ik: 3 problemen opgelost!

En daar hoef ik écht geen geldelijke beloning voor, hoor! Een megafles whisky en een koud/warm buffet voor mij alleen is voldoende…

Arie C. Torcque Zaanen :
Ach ja de Post... Bij de post is het ook een Multiculti beweging.
Vorig jaar een pakketje verstuurd naar Rotterdam. duidelijk adres met koeieletters op het pakje.
drie weken later komt het pakje terug met de mededeling "Adres Onbekend" met een stempeltje van 020 Amsterdam dus.
Gebeld met de dienstdoende post beambte welke me tewoord stond in gebrekkig Engels omdat hij dat beter verstond dan NL, naar z'n chef gevraagd en gesproken maar helaas deze kon me niet uit leggen waarom het naar 010 geadresseerde pakje in 020 terecht is gekomen, ja het is wel zo volgens de dienst doende hufter dat er in Amsterdam geen Slinge met het aangegeven postkode bestaat.

vrijdag 30 nov 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De sloopkogels van de Internationale

(door Kees Versteeg)


De brand in de Notre-Dame deed me ineens terugdenken aan de Koninginnekerk. Gesloopt in 1971. Hij stond aan de Boezemsingel in Crooswijk. In de verkiezing Mooiste Gesloopte Kerk kwam de Koninginnekerk als winnaar uit de bus.


D
e brand in de Notre-Dame is een ongeluk. Binnen een dag is 700 miljoen euro verzameld voor de wederopbouw. De sloop van de Koninginnekerk was daarentegen een geplande politieke misdaad.

De toenmalige PvdA-burgemeester Thomassen was een warm voorstander van de sloop. Er moest op die plek een niet-confessioneel bejaardenhuis komen. De sloop van de kerk riep in 1971 veel verzet op. Tegenstanders zeiden: ‘Wat de nazi’s lieten staan, dat gaat er nu wel aan.’

De linkse raad won. De sloop werd doorgezet. Er hangt een portret van Thomassen en zijn vrouw An in het Rijksmuseum. Misschien is de tijd nu rijp om er een bordje bij te zetten.

Met de tekst: ‘In de tijd dat Thomassen burgemeester was van Rotterdam, ontwikkelde de stad zich tot wereldhaven nummer één. Daarnaast was Thomassen ook een kopstuk in de politieke misdaad. Op de plaats waar ooit de Koninginnekerk stond, verhief hij Judas tot bouwmeester en noemde dat verheffing van het volk.’
  • Nieuw

  • Reacties