Selectieve verontwaardiging

7517-selectieve-verontwaardiging (Door Ronald Sörensen)

In een poging de meest vooruitstrevende en linkse partij van onze stad te zijn hebben PvdA, Gl en NIDA de discussie over zwarte Piet geopend nu al. Stel je voor dat een ander ze voor zou zijn geweest. Op typisch doordrammerige wijze willen ze dat in onze stad binnenkort geen enkele zwarte Piet meer te zien. Zij gaan dat wel voor anderen bepalen!

Merkwaardig omdat ze vijf jaar geleden nog gewoon aan dit feest meededen en geen enkel bezwaar toonden. Misschien volgen ze het voorbeeld van linkse lolbroek Van Muiswinkel, die jaren geld heeft verdient als opper Piet met een roetzwart gezicht, rode lippen, gouden oorringen en een “Oei swarte Piet” uitspraak , maar die nu bekeerd is en zwarte Piet wil afschaffen.

Sint is niets anders dan de Kerstman of de Germaanse Oppergod Wodan.

Werd Wodan, die het lengen der dagen aankondigde, begeleid door kraaien de christelijke Sint wordt begeleid door Pieten. Op vele schilderijen uit de 17e eeuw laten regenten zich portretteren met een donkere bediende (slavernij was op Nederlandse bodem verboden) Een teken van welvaart, dat dus onmogelijk iets met onderdrukking van doen kon hebben. Iedere regent werd omringd door personeel.

Toch wordt door de cultureel marxisten de link met slavernij gelegd en het is op zijn minst merkwaardig te noemen dat NIDA daarin mee gaat. De afkeer van onze samenleving en onze manier van leven gaat zo ver dat ze niet verder kijken dan hun neus lang is. In de Koran staat een handleiding hoe je dient om te gaan met slaven en de meest voortreffelijke mens die ooit geleefd heeft in islamitische ogen was o.a. slavenhandelaar. Misschien weten ze bij NIDA niet dat we kunnen lezen.

Bij de PvdA en Groen Links zijn ze de laatste jaren dus tegen zwarte Piet. De argumenten deugen m.i. niet, maar voor argumenten heb ik ze nog nooit zien zwichten. Ik vrees dat we de strijd om zwarte Piet op den duur gaan verliezen; ook omdat de kinderen die het feest vieren het niets uitmaakt of ze hun cadeau krijgen van een zwarte of een stroopwafel Piet. Het is vooral het gedram van de tegenstanders dat reacties en ergernis oproept.

In alle oprechtheid vraag ik me af, waarom de linkse heilsoldaten wel tegen zwarte Piet zijn, maar geen enkel bezwaar hebben tegen het islamitische slacht- of offerfeest. Een feest waarbij op barbaarse wijze duizenden dieren onverdoofd worden geslacht. Toen ik nog docent was en werkte op een locatie aan de ’s-Gravendijkwal zagen we soms schapen op het balkon in een aangrenzende straat staan. Dieren die de trap op waren gesleept en die door de eigenaar zelf geslacht werden. Gelukkig is dat nu officieel verboden, maar het gebeurt nog steeds.

Nu worden dieren opgehaald met een vrachtauto en naar slachterijen gebracht om daar de keel af te laten snijden. Omdat dit “handwerk” is, gaat het regelmatig mis en lijden dieren veel langer dan noodzakelijk is. Merkwaardig toch dat er mensen zijn die dit schouderophalend toestaan: “het is nu eenmaal hun cultuur”, maar die zich tegelijkertijd druk maken over de kleur van het hulpje van de Sint.

Ach de wegen van het Opperwezen en die van de linkse betweters zijn nu eenmaal ondoorgrondelijk en gespeend van logica.

Arie C. Torcque Zaanen :
Nou ja Jim, een kippig haantje in de soep zijn ze op het eiland ook niet vies van.

dinsdag 23 okt 2018

Jim Postma :
ThanX Arie. Je brengt mij op een idee....@@@ Moet het dan wel 's ochtendsvroeg doen met een hoge stroomstoot.

Met een hakbijl vinden ze weer je DNA, snappie!
p.s. Gooi deze reactie van mij meteen weer weg, zodat definitief het wettig en overtuigend bewijs is verdwenen. Op je ouden dag moet je toch overal nog aan denken, vooral met Altzheimer en Korzakov.

Proost!

dinsdag 23 okt 2018

Arie C. Torcque Zaanen :
Daar word ik elke ochtend tussen vijf en zes uur 's ochtends gewekt door een hele grote haan

En dat beest leeft nog steeds ?????

dinsdag 23 okt 2018

Jim Postma :
Zou het écht niet weten Jan. 's Nachts slaap ik, meestal in coma...@@@

Behalve in mijn buitenhuisje aan de Zuidzijde. Daar word ik elke ochtend tussen vijf en zes uur 's ochtends gewekt door een hele grote haan. Zelfs meer dan drie keer!

maandag 22 okt 2018

Jan Tak :
Jim: "Installeer in achterstandswijken hier en daar op de balkon's een elektronische haan. Laat die afgaan om drie of vier uur 's nachts...@@@ Dan weer - om de verwarring nog groter te maken - om vijf uur 's nachts of om zes uur 's ochtends. Steeds weer vanaf een ander balkon. ….Dat wordt pas écht lachen geblazen"

Die Jim :-) Wou jij ons vertellen dat eenieder daar 's nachts slaapt, volgens mij hangen ze om die tijd op de straathoeken of in de sjisa.
's Nachtslapen doet alleen Jan de Hollander die straks weer vroeg zijn bed uit moet.

zaterdag 20 okt 2018

Jim Postma :
p.s. Gebruik hiervoor wel een typische Joodse Haantje de Voorste.

Een goede inspiratiebron om ook de religieuze Hoekse en Kabeljauwse Twisten weer eens flink op gang te helpen...@@@

zaterdag 20 okt 2018

Jim Postma :
'En drie keer kraaide de haan!' Leuk item voor een Candy Camera Programma (opnames via geheime camera's). Installeer in achterstandswijken hier en daar op de balkon's een elektronische haan. Laat die afgaan om drie of vier uur 's nachts...@@@ Dan weer - om de verwarring nog groter te maken - om vijf uur 's nachts of om zes uur 's ochtends. Steeds weer vanaf een ander balkon.

Een Gekkenhuis is daar nog niks mee. Burenruzies aan de vleet. Dat wordt pas écht lachen geblazen. Een gegarandeerde tophit op YouTube.

Succes ermee met 'De Haan Producenten.' Met als absolute uitsmijter dat deze elektronische haan uiteindelijk ritueel onverdoofd wordt geslacht.@@@

zaterdag 20 okt 2018

Arie C. Torcque Zaanen :
Een feest waarbij op barbaarse wijze duizenden dieren onverdoofd worden geslacht.

Ik weet niet uit welk barbaars nest ik afkomstig ben maar net zo lang ik me kan herinneren slachtte m'n opa en m'n vader de kippen en konijntjes onverdoofd en ze smaakte er niet minder om, ik koop ze nu liever bij de Lidl of de boer en hier in m'n woonland gaat de slacht nog steeds onverdoofd, zijn we nu allemaal barbaren omdat we dat mutserige gezever aan onze laars lappen.

zondag 07 okt 2018

Jan Jansen :
Nou inderdaad, meneer Sörensen.

Hoe men al die fouten kan maken op één bladzijde. Niet doorheen te komen. Maar dat lijkt in uw kringen de norm te zijn :-)

donderdag 04 okt 2018

Ronald Sörensen :
Sorry, lees het nu pas.
Het partijprogramma van de PVV staat op één A4'tje.
Heeft je zeker veel moeite gekost Jan?

woensdag 03 okt 2018

Jan Jansen :
Inderdaad keurig gesproken, heer Sörensen!

Ik heb, met de woorden 'selectieve verontwaardiging' in het achterhoofd, het partijprogramma van de PVV nog 'ns doorgenomen. Hahahaha! Nu begrijp ik het. Projectie. Geweldig. Alleen jammer dat u het zelf niet ziet.

Maar ik moet toegeven: in tegenstelling tot uw vrinden, blijft u wel altijd correct.

dinsdag 25 sep 2018

Jan Tak :
Rinus herinnert ons nog even aan die Verene Shepherd (we horen er niets meer van) die schadepenningen voor de nazaten van vroegere slaven eiste en ik vroeg me af of we al wisselgeld terug hebben gekregen.

Ter herinnering:
Op 25 november 1975 was de onafhankelijkheid van Suriname een feit. Het land met toen 300.000 inwoners kreeg 3 miljard gulden aan ontwikkelingsgeld mee en stond vanaf dat moment op eigen benen. Het was feest in Suriname
In 2010: deed Nederland een kwijtschelding aan de Nederlandse Antillen van 733 miljoen euro en voor het eilandgebied Curaçao 902 miljoen (afgerond).

Wellicht zou Verene Shepherd kunnen onderzoeken wat de bevolking daarvan heeft bemerkt? Weinig schat ik in.

dinsdag 25 sep 2018

Ronald Sörensen :
Zwarte Piet voor iedereen, dus ook liefhebbers, verbieden, maar het onverdoofd slachten van duizenden dieren met een glimlach tolereren merkwaardig noemen, is nog heel voorzichtig.
En om uit herhaalt woordgebruik te constateren, dat ik selectief verontwaardigd zou zijn is niet echt te volgen (weer heel netjes)

dinsdag 25 sep 2018

Jan Jansen :
Nou, nou, meneer Sörensen,drie keer 'merkwaardig' in één zo'n stukje. U bent inderdaad selectief verontwaardigd.

dinsdag 25 sep 2018

Rinus Vuik :
In oktober 2013 mengde VN-consultant Verene Shepherd zich in de discussie toen zij de figuur van Zwarte Piet als racistisch betitelde en vroeg om een einde aan de Sinterklaas-traditie te maken. Ze noemde het een terugkeer naar de slavernij in de 21e eeuw.

Tja, deze dame heeft de knuppel in het hoenderhok gegooid, en ze had geen benul van wat het Sinterklaasfeest inhoudt en zich vanwege haar huidskleur aangesproken voelde een diike vinger richting Nederland opstak.Wie o wie is ze dan wel? Een gefrustreerde donkere Amerikaanse? Ik denk van wel!!!

dinsdag 25 sep 2018

Jan Tak :
"Schapen slachten op het balkon" Wat een barbarij hebben we hier naar toe gehaald!! Met gejuich van links, dat wel natuurlijk.

Zelf heb ik jaren op de, toen prachtige, Essenburgsingel gewoond Op een dag trof ik bij thuiskomst een ontroostbaar kereltje op mijn stoep. Ik sloeg mijn arm om hem heen en vroeg wat hem zo aan het huilen had gebracht, snikkend wees hij naar het GEB huisje tegenover de Veeluststraat.

Daarachter trof ik de bloedende resten van een zojuist geslachte geit de kop zat er nog aan, gatver.
Gek toch dat we niet meer in onze geboortestad Rotterdam willen wonen?

zaterdag 22 sep 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Aforismen 2: Oscar Wilde (1854 – 1900)


(Door Kees Versteeg)

Oscar Wilde was een schrijver van Ierse afkomst, die aan het eind van de negentiende eeuw de leider werd van een esthetische cultus; zijn credo luidde l'art pour l'art – kunst om de kunst. In zijn werk wemelt het van de aforismen. Voordat hij als toneelschrijver doorbrak strooide hij al met geestige aforismen op bijeenkomsten van de Londense society. Na een succesvolle reis naar Amerika in 1882 werd hij volgens sommigen de eerste popster uit de wereldgeschiedenis. Maar de geaffecteerde dandy riep ook veel weerstand op. Na een beroemd geworden proces in 1895 werd hij gevangen gezet voor het in de praktijk brengen van zijn homoseksualiteit. In 1900 stierf hij totaal verarmd in Parijs. Hij ligt naast tal van andere beroemdheden begraven op het Cimetière du Père-Lachaise, de grootste begraafplaats van Parijs.

Men moet altijd een tikje onwaarschijnlijk zijn.

De prettigste mensen zijn mannen met een toekomst en vrouwen met een verleden.

Het is monsterachtig hoe mensen tegenwoordig allerlei dingen achter iemands rug zeggen die volkomen waar zijn.

Een cynicus is iemand die overal de prijs, en nergens de waarde van kent.

  • Nieuw

  • Reacties