Grijze wolven

7314-grijze-wolven (Door Ronald Sörensen)

Vanochtend zag ik dat in Australië commotie is ontstaan, omdat soldaten in Afghanistan gelegerd een swastika vlag hadden gehesen (waar kwam die vandaan? Uit de bagage?) Ook in Australië is men dus alert op rechts extremisme *

Toen ik nog docent was op een middelbare school in het Westen van onze stad, kregen we een brief van de stichting RADAR. We moesten vooral onze leerlingen in de gaten houden, die een Nederlands vlaggetje op hun bomber-jack droegen! Merkwaardig, omdat we juist heel veel leerlingen hadden die een vlaggetje met drie halve manen in hun bezit hadden. Mijn alevietische Turkse leerlingen hadden me duidelijk gemaakt dat het een teken van de Grijze Wolven was.

Deze beweging was me al bekend, omdat een leerling een werkstuk over deze – in zijn ogen voortreffelijke – beweging gemaakt had. Na het lezen stelde ik hem voor in gedachten het woord Turks te vervangen voor het woord Germaans. Zelfs toen ging er geen lichtje branden. Hij haalde zijn Turkse bronnen** overigens in het in nu verfoeide Gülen-centrum aan de Diergaardesingel.

De naam grijze Wolven is afgeleid van een legende waarin beschreven wordt hoe een wolvin Asena de oorspronkelijkeTurkse stam uit centraal Azië de weg naar het Zuiden en Westen wees. Ze volgden haar om hun zegerijke werk, het verspreiden van hun superieure cultuur, verder uit te dragen. Dat bereikte zijn hoogtepunt tijdens het Ottomaanse rijk, toen vele volkeren tot slavernij werden gebracht of zelfs werden uitgeroeid. De Grijze Wolven idealiseren deze periode en hopen dat hij snel terugkomt. Lijkt een wrang grapje, maar is helaas ook in onze stad de werkelijkheid voor vele honderden (duizenden?) in onze stad levende Turken.

Toen Leefbaar Rotterdam net in de raad zat in 2002 moesten de politiek correcte deugmensen natuurlijk een gebaar maken. Ze richtten een fototentoonstelling in van groepsfoto’s met kinderen uit de gekleurde wijken, waar ik altijd gewerkt heb! Mijn ervaring kwam van pas, want toen ik de tentoonstelling bekeken had, heb ik de organisatie gevraagd met me mee te lopen.

“Ziet u dat handgebaar van die Turkse kinderen” vroeg ik. Hoe weet u dat het Nederlanders van Turkse afkomst zijn?” kreeg ik triomfantelijk te horen. “Omdat ze het teken van de Grijze Wolven maken. Op iedere foto: Middelvinger en ringvinger op de duim en de pink en wijsvinger opgestoken. Wat zou u ervan denken als Duitse kinderen met een gestrekte rechterarm op de foto gingen? U leest u snel in over de Grijze Wolven en morgen zijn die foto’s weg! Er komen ook Armeniërs, Alevietische Turken, Oost Europeanen, Grieks- c.q. Oosters Orthodoxe Christenen en Koerden in het stadhuis en die kunnen dit uiterst vervelend vinden. De moord op hun verwanten wordt nl. verheerlijkt (ik was best tevreden met mijn multiculti argument) De volgende dag hingen er nog slechts twee foto’s. Beide zonder grijze wolven-teken (geen verontschuldigingen van deugorganisatie natuurlijk)

Bij de demonstratie op de Erasmusbrug en afgelopen week bij de Lalila moskee op Zuid zagen we talloze Turken het fascistische teken maken. Sommige riepen zelfs heel trots dat ze Grijze Wolf waren.

Google ze even en vraag je af of dit één van de zegeningen van de multiculturele samenleving is? Voor sommigen wel, want hun stichtingen krijgen al jarenlang subsidie***

*Links extremisten mogen in onze stad de coalitie onderhandelingen doen!

**Gezien het karakter van de meeste bronnen, mochten mijn leerlingen alleen door mij te verifiëren bronnen in het Engels of Nederlands gebruiken.

***https://www.gelderlander.nl/arnhem/protest-tegen-fascistische-turkse-optocht-in-arnhem~ae51472a/


Jim Postma :
'Unsere Adolf', had dus gewoon pech onderweg.

Als hij de swastika na inheems gebruik (de indianen bijvoorbeeld) voor de oorlog had omgedraaid, dan had Hitler waarschijnlijk gewonnen.

Dus draaide hier alle om het grote geheim van onze 'swastika!'

Waarvan akte!

dinsdag 10 jul 2018

Jan Tak :
Tja de Swastika werd het symbool van het nazisme en dus het slechte, echter kwam ik het overal ter wereld tegen meestal rechts draaien maar linksom komt ook voor. In het verre Oosten wordt het in de kleur rood ook door medische hulporganisaties gebruikt.
De vreemdste toepassing zag ik in Reno, Nevada waar het hoofdpostkantoor er mee was versierd.Bij navraag vertelde men ons dat de swastika daar eeuwenlang door de indianen als symbool van rijkdom werd gebruikt en dat er, in 1944/45 zelfs een indiaanse eenheid met de swastika op de arm in Europa heeft gevochten.

dinsdag 10 jul 2018

Jan Jansen :
Kijk, kijk, daar hebben we Lorre zelf. Nog steeds aan het schelden.

Trouwens, over zielepoten gesproken: over die misdadige organisatie waar hij zelf deel van uitmaakt, hoor je 'm nog steeds niet. Open zenuw?

dinsdag 10 jul 2018

Jeroen Waardenburg :
Jan Jansen: 'Voortaan Lorre noemen!' (Jeroen Waardenburg...@@@).CITAAT.

Geen slecht voorstel;maar @Jim dat soort ziele poten maar gewoon negeren,als we hier een serieus en ook met humor een discussieforum willen.

dinsdag 10 jul 2018

Jim Postma postma :
Jan Jansen: 'Voortaan Lorre noemen!' (Jeroen Waardenburg...@@@).

Komt er een jongeman argeloos de bruine kroeg binnengelopen. Heel toevallig gaat hij op de barkruk zitten (er was geen andere plaats meer over) naast een 'oude tang'. Hij ziet dat zij een papegaai op haar schouders heeft.
En zij kijkt hem lonkend aan. Dan zegt zij: 'Als je raadt wat er op mijn schouders zit, dan mag je vanavond met mij naar bed.'
De jongeman kijkt ietwat huiverig naar de oude vrouw en haar papegaai en zegt overtuigd: 'O, ik zien het al. Het is een krokedil!'

Waarop de 'oude tang' triomfantelijk lachend antwoordt: 'Voor vanavond reken ik die ook goed!'

(De rest van dit verhaal moet je maar aan 'Lorre' vragen)!

dinsdag 10 jul 2018

Jim Postma :
De 'swastika' beste Jan en discussie(panel)-genoten is niet alleen een eeuwenoud symbool voor de boedhisten. Ook in onze Rotterdamse haven komt die regelmatig voor. Met name van Lijnschepen uit Scandinavische landen.
Daar zijn van de (onwetende burgerij), ook al in mijn Vrije Volk-tijd talloze klachten over binnen gekomen bij onze toenmalige (vrijgevochten) redactie.

Elke keer bleek het te gaan om een omgekeerde 'swastika' op de boeg of op de vlag, van het betrokken Vikingenland.

Blijft natuurlijk de vraag over waarom onze grote 'Deutsche Freund, Adolf Hitler' hier ooit voor gekozen heeft. 'Sich Heil!'

Alleen dus en dat is pas écht 'wichtig' wederom in omgekeerde volgorde.

Waarvan akte!

dinsdag 10 jul 2018

Jan Jansen :
Jaaaaaaaa, daar hebben we de haatbaard weer, met zijn beroemde twee regels. Ik stel voor dat we Jeroen voortaan Lorre noemen.

zaterdag 30 jun 2018

Jeroen Waardenburg :
Kan je van verliezen spreken als je meer dat twee keer zo groot bent als nummer twee? CITAAT.

Tja dan heb je gewonnen;maar in het gekkenhuis NL is dat natuurlijk anders.

Een normaal mens wil niets met dat soort politiek te maken hebben...............weg we mee,opruimen al die politieke partijen.

vrijdag 29 jun 2018

Ronald Sörensen :
Beetje laat, want ik kom van de zeekant.
Kan je van verliezen spreken als je meer dat twee keer zo groot bent als nummer twee?

donderdag 21 jun 2018

Jan Jansen :
Heel netjes, Jan Jaap Vogel, om Jeroen van repliek te dienen. Heeft echter niet veel zin; de haatbaard blijft altijd dezelfde twee regels schreeuwen. Zoveel domheid.

Aardig stukje trouwens, van Sörensen. Wel een beetje slechte verliezer.

vrijdag 15 jun 2018

Jan Jaap Vogel :
Twee reacties op Jeroen:
1.
Mensen die Pot Pot, Mao, Hitler enz allemaal in de categorie massamoordenaars scharen, hebben gelijk.
Mensen die hen allemaal links/socialistisch noemen, die gaan enorm op de loop met de waarheid. Leuke demagogische truc, gebezigd door mensen die vinden dat er in de politieke richting waarin zij zich begeven nooit iets is gebeurd. Oogkleppen op en doorgaan.
2.
Als Paul Rosenmuller in het verleden Mao etc als voorbeeld heeft genoemd, wil niet zeggen dat iedere groen linkser zo denkt. Ook een leuke frame met generalistische bedoelingen.

vrijdag 15 jun 2018

Jeroen Waardenburg :
een van de onderhandelende partijen in Rotterdam links extremischtisch noemt, dan ben je de richting toch wel behoorlijk kwijt.CITAAT.

Laat Ronald Sörensen nou helemaal gelijk hebben.

O ja daar gaat tie weer........politieke partijen zouden niet moeten bestaan het zijn ten principale criminele organisaties.

Zie hum voor mannen allemaal links en socialistisch ..Pol Pot-Oom Ho- Mao- Castro-Stalin -Hitler enz enz enz-Paul Rosenmöller die deze massa moordenaars helden vindt.vrijdag 15 jun 2018

Jan Jaap Vogel :
Beste jan,

Zoals ik al eerder schreef "Ik ben het met Ronald eens dat alle vormen van extremisme kritisch bekeken moeten worden." of in jouw woorden "even verwerpelik

vrijdag 15 jun 2018

Jan Tak :
Wellicht Jan-Jaap gaat het Ronald om het extremisme op zich ongeacht of dit uit de rechter dan wel linkerhoek komt, beiden zijn voor mij even verwerpelijk.
Ik heb hier in het verleden ooit gewezen op de Grijze wolven op onze Erasmusbrug en de daarop volgende toespraak van "vriend" Kuzu op het Afrikaanderplein.

Lees:

http://www.vandaagenmorgen.nl/index.php/opinie/6085-hoe-gek-zijn-we-inmiddels-geworden.html

Het werd mij door één der redacteuren niet in dank afgenomen en hoewel we het op andere punten best konden vinden, vond hij het reden om hier te vertrekken, jammer.

Ronald, Waar komt die swastika-vlag vandaan?
De swastika is voor de boedhisten een eeuwen oud symbool en is daar op vele tempels te zien niets bijzonders dus, maar van westerse militairen zou je meer verstand en terughoudendheid verwachten.

vrijdag 15 jun 2018

Jan Jaap Vogel :
Ik ben het met Ronald eens dat alle vormen van extremisme kritisch bekeken moeten worden.
Als je echter tussen de regels door, (minimaal) een van de onderhandelende partijen in Rotterdam links extremischtisch noemt, dan ben je de richting toch wel behoorlijk kwijt.

vrijdag 15 jun 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Who wants to live forever?


(Op vrijdag 1 februari 2019 publiceerden we deze kopstoot van Jim voor het eerst....)


Hier op ons aller planeet Moeder Aarde

heeft de hele en complete mensheid

op aarde maar één keus:

Or : We learn to live all together,

Or: We will all die together


Take your pick.

There will be absolutely no other way.


Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties