Weg ziekenhuisbed

7191-weg-ziekenhuisbed (Door Frank Drion)

Wij maken wel grapjes over de situatie in het Verenigd Koninkrijk, waar de bedden op de bon schijnen te zijn. Met als argument de jaarlijkse griepgolf. Maar de situatie in Groot Rotterdam is echt niet beter. Recent werd er nog een patiënt geweigerd omdat er geen bed meer beschikbaar was in Erasmus MC. En het wordt steeds een beetje minder. Huisartsen weten niet waar ze de patiënten naar toe moeten sturen. Het is mij overkomen, dat de huisarts moest ‘rondventen’ en de ambulance pas op het laatste moment te horen kreeg naar welk ziekenhuis we gingen. Jammer genoeg was het Havenziekenhuis, tot groot verdriet van velen, toen al definitief gesloten.

Restaurant met geweldig uitzicht op de Maas is binnenkort ook exit

Sinds de sluiting van het Havenziekenhuis is het aantal bedden fors terug gelopen en dat gaat zeker nog verder. Het ziekenhuis is omgedoopt tot ‘Havenpolikliniek’ zolang als het duurt. De Erasmus groep neemt dit soort besluiten in haar onmetelijke wijsheid. En laat de patiënten opdraaien voor de gevolgen. Dat er in veel gemeenten nog nauwelijks plaatsen in verpleeghuizen zijn, hebben we te danken aan jaren bezuinigingen. Het sluiten van verpleeghuizen met als argument: “omdat de mensen toch thuis blijven”. Volledig gebrek aan inzicht in de groei van het aantal ouderen die thuis wonen, maar ook ziek kunnen worden en dan toch ergens een bed nodig hebben. Oud zorgmedewerkers zijn weggestuurd, de managers zitten er nog en de zorg is veranderd in ‘ophokken’ en zoethouden. Resultaat de doorstroming licht plat. Bij het voormalig Havenziekenhuis, nu ‘Havenpolikliniek’, wordt nu ook het ‘top’ restaurant, waar iedereen zo hoog over opgaf, gesloten voor publiek en personeel. Dat is allemaal luxe, waar je niets mee op schiet, nietwaar. Personeel neemt voortaan gewoon een trommeltje brood mee. De bezoeker eet die kroket maar ergens anders. Het lijkt dat management en raden van bestuur verblind door dollartekens het grootste gevaar gaan vormen voor de medische zorg in Groot Rotterdam. Wie roept ze een halt toe? Overigens blijf ik van mening dat de dijken versterkt moeten worden.

frank@drion.info


Arie C. Torcque Zaanen :
"Wie roept ze een halt toe? Overigens blijf ik van mening dat de dijken versterkt moeten worden." Tja meneer Drion ik zou die dijken maar verzwakken, het water staat de meeste mensen al tot aan hun lippen en daar is Jantje Brink zelfs niet gevraagd om z'n vinger in het gaatje te stoppen .

donderdag 19 apr 2018

Jeroen Waardenburg :
Tja heek die zogenaamde NL medische zorg gezondheid zorg noemen ze dat links laten liggen.Velen gaan al naar Vlaanderen en Duitsland,daar heb je nog de normale echte gezondheidszorg,waar de man/vrouw telt.En ze hebben nog goede doktoren en medisch personeel ook.En hier laat maar;in de dodenkazerne Leeuwenhoek worden de mensen die hier het land op gebouwd hebben mishandeld;tja dat ga je krijgen als je beschaafden en barbaren bij elkaar stop. Niet doen!!!!!

woensdag 18 apr 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Kopstoot 1

Foto: Kajan Liu,


‘Ontdekking van de eeuw’

Tijdens mijn bezoek in aangenaam gezelschap afgelopen zondag aan museum Boijmans met een topdrukte hebben wij ‘de ontdekking van de eeuw’ gedaan. Als hele redactie van www.vandaagenmorgen.nl

Bij het doorlopen van de zeer succesvolle expositie ‘Puur Rubens’ troffen wij een olieverfdoek aan met de beeltenis van een jongeman.

Daarnaast stond als opschrift: ‘Rubens, 1632, jongen’. (Zie ook elders op deze pagina).

Wie hier echter heel intensief naar gaat kijken ziet in dit naamloze gezicht ineens zeer goede bekende. Maar van waar ook al weer?

Juist! Van het wereldwijde witte doek en televisie van de overbekende langdurige serie ‘In de ban van de Ring’. Opgenomen in deze 20e eeuw. Met maar een conclusie (check het zelf maar).

Dit is dus de afbeelding van ‘Mister Frodo.’ Van nota bene reeds eeuwen geleden. Hoe is het mogelijk?!

Het is aan deze Peter Paul Rubens (1577-1640), de schilderskoning van de Vlaamse Barok te danken dat hij als allereerste deze ‘Mister Frodo ‘ te voorschijn heeft getoverd. Niet uit de kast of uit het schilderij.

Maar zeker wel ‘Uit de ban van de Ring.’

Jim Postma


Kopstoot 2

DISCUSSIE WILDERS EN RUTTE

Zojuist gehoord op de Radio 2 bij het nieuws heden om 14.00 uur. Een discussie tussen twee kemphanen.

Over de vernielingen tijdens het Nieuwjaar aangericht
door raddraaïers riep Mark Rutte recentelijk:

‘Het liefst zou ik hen persoonlijk in elkaar slaan.’

Daarop antwoordde Wilders:

‘Waarmee Rutte?

Met je handtasje?!’

Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties