Weg ziekenhuisbed

7191-weg-ziekenhuisbed (Door Frank Drion)

Wij maken wel grapjes over de situatie in het Verenigd Koninkrijk, waar de bedden op de bon schijnen te zijn. Met als argument de jaarlijkse griepgolf. Maar de situatie in Groot Rotterdam is echt niet beter. Recent werd er nog een patiënt geweigerd omdat er geen bed meer beschikbaar was in Erasmus MC. En het wordt steeds een beetje minder. Huisartsen weten niet waar ze de patiënten naar toe moeten sturen. Het is mij overkomen, dat de huisarts moest ‘rondventen’ en de ambulance pas op het laatste moment te horen kreeg naar welk ziekenhuis we gingen. Jammer genoeg was het Havenziekenhuis, tot groot verdriet van velen, toen al definitief gesloten.

Restaurant met geweldig uitzicht op de Maas is binnenkort ook exit

Sinds de sluiting van het Havenziekenhuis is het aantal bedden fors terug gelopen en dat gaat zeker nog verder. Het ziekenhuis is omgedoopt tot ‘Havenpolikliniek’ zolang als het duurt. De Erasmus groep neemt dit soort besluiten in haar onmetelijke wijsheid. En laat de patiënten opdraaien voor de gevolgen. Dat er in veel gemeenten nog nauwelijks plaatsen in verpleeghuizen zijn, hebben we te danken aan jaren bezuinigingen. Het sluiten van verpleeghuizen met als argument: “omdat de mensen toch thuis blijven”. Volledig gebrek aan inzicht in de groei van het aantal ouderen die thuis wonen, maar ook ziek kunnen worden en dan toch ergens een bed nodig hebben. Oud zorgmedewerkers zijn weggestuurd, de managers zitten er nog en de zorg is veranderd in ‘ophokken’ en zoethouden. Resultaat de doorstroming licht plat. Bij het voormalig Havenziekenhuis, nu ‘Havenpolikliniek’, wordt nu ook het ‘top’ restaurant, waar iedereen zo hoog over opgaf, gesloten voor publiek en personeel. Dat is allemaal luxe, waar je niets mee op schiet, nietwaar. Personeel neemt voortaan gewoon een trommeltje brood mee. De bezoeker eet die kroket maar ergens anders. Het lijkt dat management en raden van bestuur verblind door dollartekens het grootste gevaar gaan vormen voor de medische zorg in Groot Rotterdam. Wie roept ze een halt toe? Overigens blijf ik van mening dat de dijken versterkt moeten worden.

frank@drion.info


Arie C. Torcque Zaanen :
"Wie roept ze een halt toe? Overigens blijf ik van mening dat de dijken versterkt moeten worden." Tja meneer Drion ik zou die dijken maar verzwakken, het water staat de meeste mensen al tot aan hun lippen en daar is Jantje Brink zelfs niet gevraagd om z'n vinger in het gaatje te stoppen .

donderdag 19 apr 2018

Jeroen Waardenburg :
Tja heek die zogenaamde NL medische zorg gezondheid zorg noemen ze dat links laten liggen.Velen gaan al naar Vlaanderen en Duitsland,daar heb je nog de normale echte gezondheidszorg,waar de man/vrouw telt.En ze hebben nog goede doktoren en medisch personeel ook.En hier laat maar;in de dodenkazerne Leeuwenhoek worden de mensen die hier het land op gebouwd hebben mishandeld;tja dat ga je krijgen als je beschaafden en barbaren bij elkaar stop. Niet doen!!!!!

woensdag 18 apr 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Van een hele klas keerden vier leerlingen terug

(Door Hans Roodenburg)

De Stichting Loods24 en Joods Kindermonument kunnen nog wel even doorgaan met het plaatsen in Rotterdam van zogenoemde Stolpersteine. Dat gebeurt op verzoek. In de Tweede Wereldoorlog zijn er ruim 100.000 Joden in Nederland door de nazi’s vermoord. Vandaag en morgen worden er weer 35 Stolpersteinen geplaatst in Rotterdam.

Na Amsterdam en Den Haag was Rotterdam met circa 13.000 Joodse inwoners de derde stad met de meeste Joodse inwoners aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. Van hen zijn er bijna 10.500 Rotterdammers vermoord in de nazikampen. Het merendeel woonde in het oude gebombardeerde centrum.

Vanaf het uitbreken van de oorlog werd de Joodse gemeenschap geconfronteerd met allerlei maatregelen. Volgens de site van de Stichting Loods24 moet men denken aan Joodse kinderen die naar eigen scholen moesten, het dragen van de Davidsster en borden met opschriften als ‘Joden niet gewenscht’ of ‘Voor Joden verboden’, die de Joodse inwoners van de stad steeds verder uitsloten.

De in totaal 35 Stolpersteine worden in deze dagen geplaatst in het trottoir voor huizen waar ooit Joodse Rotterdammers hebben gewoond. Het was hun laatste officiële woonadres. Iedere plaatsing is bijzonder want het gaat over mensen die ergens in Rotterdam hebben geleefd.

Inmiddels liggen er in Rotterdam meer dan 300 Stolpersteine. De kosten ervan zijn bijeengebracht vaak door kleine donaties van bezoekers aan het Museum 40 – 45 NU aan de Coolhaven.

Op de site http://www.yadvashem.org/ zijn namen van Rotterdammers terug te vinden.

Bijschrift foto: Van deze klas keerden vier leerlingen terug........


  • Nieuw

  • Reacties