Dromen zijn bedrog, maar na vannacht weet ik het niet zo zeker meer…..

7121-dromen-zijn-bedrog-maar-na-vannacht-weet-ik-het-niet-zo-zeker-meer (Door Torcque Zaanen)

Soms komen we voor verrassende belevenissen te staan. Zo kreeg ik vannacht, het is vlak voor Pasen, een ‘telefonetische mensaje’ overgebracht door een man in een witte soepjurk. Hij maakte me wakker door alleen maar naar mij te kijken en vertelde me dat ik op moest staan en met hem mee moest gaan naar een andere dimensie. Ik was uitverkoren, zei hij, om de wereld de ware geschiedenis te vertellen.

Een vreemde gewaarwording, vooral als je niet in die onzin gelooft, maar de man kwam geloofwaardig over. Natuurlijk ook omdat hij mijn ego streelde door te zeggen dat ik uitverkoren was om de wereld de waarheid te vertellen. Ik kon dus niet anders dan voorzichtig opstaan om mijn vrouw niet wakker te maken en, niet wetend hoe in een andere dimensie te komen, me over te geven aan de man die mijn hand pakte. Door een onzichtbare kracht werden we van de grond getild en vlogen door de lucht, genietend van een prachtig uitzicht over de stad. Na enkele minuten kwamen we bij een fel verlichte satelliet die als een ster aan de hemel stond te schijnen.

Bij deze ‘ster’ aangekomen werd ik welkom geheten door mensenfiguren zoals u en ik, maar wel allemaal in witte of blauwe tuniek. Vriendelijke mensen met een geruststellende uitstraling op hun gezicht. Een van de mannen in een lichtblauwe tuniek kwam mij tegemoet met een uitgestoken hand en stelde zich voor als ‘Conde de Saint Germain’. Nu wil het toeval dat ik lang geleden het boek ‘El Libro de Oro’ (‘Het gouden boek’) had gelezen waarvan Conde de schrijver blijkt te zijn. (Niet te verwarren met het boek van Senega ‘Esoterisch boek’ voor studenten in de Parapsychologie.) Volgens de levensgeschiedenis van deze Conde blijkt hij vele malen gereïncarneerd te zijn met verschillende namen op verschillende plaatsen.

Bij de begroeting werd hij bijgestaan door een zekere Samael Aun Weor, een Mexicaanse meester van de eerder genoemde Gnostische Esoterische boekenreeks voor studenten, op zoek naar hun ‘propio ego’. Met als resultaat de vrijheid via de directe lijn met Ariadne die zich openbaarde in de Kathedraal van de Notre Dame in Parijs” waar Conde de Saint Germain en Samael Aun Weor elkaar hebben leren kennen, hoewel de Conde beweert dat ze elkaar al vele malen eerder hebben ontmoet via verschillende reïncarnaties.

Op mijn vraag wat ik hier allemaal mee te maken had, verscheen er op de gezichten van beide heren een warme glimlach. Ze zeiden: ‘We weten via de sociale media dat je niet veel geloof hecht aan al die Bijbelse verhalen, nou ja, we kunnen ons dat eigenlijk wel voorstellen. Het zijn vertellingen opgetekend door wat men nu bloggers zou noemen, dorpsvertellers van verhalen via vader op zoon, waar iedereen zijn eigen fantasie op botvierde, aangemoedigd door drank of andere stimulerende middelen.

We hebben jou uitverkoren omdat jij – je naam zegt het al ‘de uitverkorene’ – via je grootouders zowel van vaders als van moeders kant enige wortels hebt in het Joodse geloof. Niet volledig, omdat je pas echt Joods bent als je moeders Joods zijn en dat was in dit geval niet zo. Vandaar waarschijnlijk je ongeloof over wat er staat in de Bijbel, een boek geschreven door Joden voor Joden. Wij op onze planeet, waarvan we de naam geheim moeten houden vanwege de veiligheid van de bewoners, zijn het ook niet eens met wat er in dat boek staat. Zo wordt er niet duidelijk aangegeven wie Jezus Christus was en hoe hij op jullie planeet was terechtgekomen.

Hierna nam de Conde het gesprek over. Hij vertelde dat hij de uitverkoren zoon van ‘God’ was: ‘Jezus Christus’ (fake name, want het kindje moest een naam hebben) en dat hij naar de aarde was gestuurd om orde op zaken te stellen in tijden van armoe, oorlogen en dingen die niet getolereerd konden worden. Dat allemaal in de naam van ‘God’, door schriftgeleerden die alleen maar bezig waren zichzelf te verrijken. Ja. Hier pauzeerde hij even, om te vervolgen: Ja, die ster van Bethlehem, dat is de ster waar we nu zitten. Dat was een satelliet en geen ster, vanuit deze satelliet kondigde de engel ‘Gabriel’ mijn komst aan om de mensen weer hoop te geven, om hen te verlossen van al die manipulerende schriftgeleerden.

Natuurlijk kwam ik als klein kind op de aarde om te leren hoe alles reilde en zeilde, om later als verlosser de schriftgeleerden uit de kerk te kunnen pleuren, maar toen ik daar in die kribbe lag en een vader en een moeder kreeg aangewezen, kwamen er vele bezoekers die mij wilden paaien met goud, zilver en andere rijkdommen. Ze waren bang. Ze wilden mijn goedheid, of beter gezegd: ze wilden een stoel in de hemel kopen.

Om mijn taak naar tevredenheid te kunnen vervullen, had ik wat helpers nodig, helpers in wier vriendschap ik me vergiste. Vrienden die mij voor een paar grijpstuivers aan het kruis lieten nagelen en die, door mij over te dragen aan ‘Pontius Pilatus’, in de thuishaven van deze Ambassadeur van het kwaad een stuk land geschonken kregen om er later in mijn naam een winstgevende sekte te stichten.

Na mijn kruisafname ben ik in doeken gewikkeld in een grot gelegd, zoals in die tijd de gewoonte was, om als kadaver te verpieteren. Na verloop van tijd vonden mijn tijdgenoten het genoeg en besloten om me met dezelfde satelliet te halen en te brengen naar onze eigen vertrouwde wereld. Ook jouw wereld, veel vraagtekens achterlatend door de belofte van de schriftgeleerden aan het volk dat ik terug zou komen om de wereld te verlossen van alle kwaad. Ja,..ja,.. ik ben vele malen terug- gekeerd op aarde, en onverrichter zaken steeds weer teruggegaan naar mijn eigen planeet, want om me weer aan het kruis te laten nagelen, daar bedank ik voor.

Na dit gezegd te hebben, keek de Conde me zo diep doordringend aan, dat ik mij ongemakkelijk begon te voelen, zodat ik hem opnieuw vroeg wat ik hier allemaal mee te maken had. Kijk, mengde Samael zich in het gesprek, wat wij willen is dat jij uitverkoren ben om de wereld de waarheid te vertellen. En niet zo te vertellen als de handlangers van Pontius Pilatus prediken, en dat Palestina de geboortegrond is van de Palestijnen en van Jezus Christus alias el Conde de Saint Germain.

Zolang dit niet geaccepteerd wordt, zal Jezus Christus niet terugkeren op aarde, maar oké, daar praten we later nog wel een keer over. Hij reikte me de hand en begeleide me naar de ‘satelliet’. We namen afscheid met het verzoek dat deze missie in de naam van beide heren mag slagen. Vervolgens schrok ik wakker door de vraag van mijn vrouw met wie of wat ik in Jezus naam aan het praten was. Ik heb haar om eerlijk te zijn de waarheid niet verteld. Je weet maar nooit…

Graaf van Saint-Germain door een onbekende artiest

jim postma :
Magere Hein is in dit specifieke geval geen enkele partij voor 'Bolle Jim.'

En 'Bambi, die arme lieve Bambi', lust ik zeker als de Boze Wolf rauw!

Bon Nuit!

donderdag 12 apr 2018

Jeroen Waardenburg :
Pas jij maar op @Jim voor Magere Hein,hij slijpt elke dag zijn zeis;wat opvallend is dat veel mensen die te veel aan de drank zitten thuis komende Magere Hein zien,en in dromen komt Magere Hein niet daar is hij veel te realistisch voor.

Wij vragen ons af; hebben mensen wel is dromen over de lieve hertje Bambi.

woensdag 11 apr 2018

Jim Postma :
Zelf heb ik ook nog zo'n droom te delen. Velen zelfs (een hele serie). Dat er meer bestaat tussen hemel en aarde moet zo intussen wel bekend zijn. Ook in de voorspellende factor daarin, alleen kom je daar pas later achter.
Recent werd ik aan mijn bed bezocht door 'De Dood' of handlangers daarvan. Achteraf twijfel ik zelfs of het een droom was. Een nachtmerrie was het zeker. Voor mij tevens een zeer goede 'Wake Up Call.' Laters!

woensdag 11 apr 2018

Kees Versteeg :
Arie C. Torcqué Zaanen is de klassieke Rotterdamse Kunstenaarsdroom in zijn meest zuivere vorm.

Kijk, in Litouwen weten ze dat:

http://lietuvai.lt/wiki/Arie_Cornelio_Torcqué_Zaanen

donderdag 29 maart 2018

jana Beranová :
Misschien is dit gewoon literatuur.
Gewoon mooi geschreven fictie.
Onbegrensd, net als dromen.

donderdag 29 maart 2018

Rinus Vuik :
Jeroen@ Op dromen bestaat geen censuur, en deze gaan vaak ons verstand te boven, zijn onbegrensd. Mooi toch dat Torcque deze droom met ons heeft willen delen?
Heb jij ook een droom die JIJ met ons wilt delen?

donderdag 29 maart 2018

Jan Tak :
Nou Catharina Bakker je valt bij "Jeroen" wel met de deur in huis :-)

donderdag 29 maart 2018

Catharina Bakker :
HELAAS ZO WAAR!! Jeroen,en mag ik Spreken uit eigen ervaring,maar schrijf nog steeds,en alles komt op haar plek...groeten Catharina

woensdag 28 maart 2018

Kees Versteeg :
Mooi Arie.

woensdag 28 maart 2018

Jana Beranová :
Een mooi geschreven alternatief Paasverhaal. De vraag is: waarom blijft de geschiedenis van Jezus boeiend door de tijden heen voor gelovigen en ongelovigen.

woensdag 28 maart 2018

Jeroen Waardenburg :
In de opleiding psychiatrie kwamen we veel van dat soort figuren tegen met dat soort verhalen en schreven dat op en vroegen dan wil je dit posten ,want zelf konden ze dat niet,ze zaten op een gesloten afdeling tja...........

woensdag 28 maart 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De telefoon


de telefoon, Jana
'Jim is dood'

gemis
is een woord
dat we niet willen

ga,
verdwijn
`als je er maar bent'

gemis
is een woord
dat we niet willen

dat je kunt zeggen
`ga met me mee'
of
`help even
die spullen
weg te zetten'

gemis
is een woord
dat we niet willen.


Jan Wagenaar

  • Nieuw

  • Reacties