Faust

7035-faust (Door Ronald Sörensen)

Ik moest aan dit meesterwerk van Goethe denken toen ik de foto zag bij de totstandkoming van het links-islamitische blok in onze stad. Faust was een mythische dokter, die om bovennatuurlijke kennis te verkrijgen een pact met de duivel sloot. Het gaat hem goed af, maar uiteindelijk komt de afrekening! Hij verliest zijn ziel.

Linkse partijen gaan uit van– ik ben het volkomen met ze eens – het gelijkwaardigheid principe. Ieder mens is gelijkwaardig aan de ander. Uitgangspunten zijn de grondwet en de universele rechten van de mens. Buiten dat geen enkel Islamitisch land die rechten erkent (Caïro declaration) heeft de inspiratiebron van Nida ook nogal rigide regels als het over vrouwen en daarmee onze grondwet gaat.

Volgens de islamitische doctrine is de vrouw ondergeschikt aan de man (soera 2:228 ). Volgens de islamitische doctrine hebben vrouwen slechts de helft van de rechten van een man: dit betekent bij de rechtbank dat haar getuigenis slechts de helft waard is als die van de man (soera 2:282 ); bij een erfenis erft zij slechts de helft (soera 4:12). De islam staat “veelwijverij” toe: een man kan tot 4 vrouwen per keer trouwen (soera 4:3). Een man kan van zijn vrouw scheiden door het uitspreken van een paar woorden. De vrouw heeft  niet hetzelfde recht. Zo´n afwijzing kan tweemaal worden gedaan (soera 2:229).

Over seks is de Koran ook duidelijk. Uw vrouwen zijn een akker voor u – komt daarom tot uw akker, zoals het je behaagt en doet goed voor jezelf en vrees God en weet, dat je Hem zult ontmoeten en geef goede tijdingen aan de gelovigen (soera 2:223).

Nu kan ik ook wel alle antisemitische passages gaan citeren, de passages waarin staat dat vrouwen getuchtigd mogen worden en de passages waarin andersdenkenden worden bedreigd, maar dan ben ik voorlopig nog lang niet klaar.

Laat ik eindigen met Soera 6:113 dat ongelovigen (die linkse bondgenoten van Nida dus) de slechtste zijn van alle schepselen. Logisch dat ze “aangepakt” moeten worden.

Nou zou je kunnen beweren, dat de soep nooit zo heet gegeten wordt als hij wordt opgediend, maar dat klopt in dit geval niet. In de Koran staat ook een verbod op het gebruik van alcohol en daar houden de aanhangers van Nida zich erg goed aan, zelfs die verderfelijke ongelovigen (ook de linkse) worden als ze te gast zijn alcohol ontzegd. En ook het verbod op het eten van o.a. varkensvlees wordt uiterst consensieus gevolgd. Waarom die andere zaken dan niet?

Iedere moslim wil volgens de burgermeester een beetje op Mohammed lijken. Misschien moeten Barbara en Judith even in hun gedachten teruggaan naar de tijd waarin ze negen waren. Het grote voorbeeld van hun bondgenoot consumeerde toen het huwelijk met Aicha, die hij twee jaar daarvoor gehuwd had als zijn dertiende vrouw.

Toen Faust zijn bondgenootschap met Mefisto sloot, leek het best een aardige man. Hij kwam redelijk over, stelde Faust gerust en gaf hem speciale gaven, maar toen kwam uiteindelijk de afrekening.

Nu is het vervelende bij het Links-Islamitische blok dat zij de rekening niet betaalt, maar dat de Rotterdammers de klos zijn!

Jan Tak :
Nou zo stiekem gaat het ook weer niet Jeroen ik heb heel wat mohammedanen aan de alcohol gezien zowel hier als daar.
Moet ik terug denken aan jaren geleden toen ik met een aantal collega's in Arnhem moest overnachten. Na een hapje eten besloten we tot een kroegentocht door het Spijkerkwartier met als regel in iedere kroeg op de route één pilsje. Ach wisten de mannen veel hoever kroegen daar waren.
En zo kwamen we ook langs een Turks Koffiehuis, die wilden ze overslaan maar hoho heren ook dit is een kroeg dus wij naar binnen.
De aanwezige Turken schrokken zich het l.zerus, de meesten zaten met een flesje Heineken en achter de tap stond een kind van een jaar of 16 die werd al gelijk de bezemkast in gestuurd en toen we nog eens rondkeken stonden er ineens minder flesjes op de tafeltjes.
We kregen daar toen een heel andere kijk op moslims en alcohol.
Affijn we hebben tergend langzaam onze flesjes genuttigd met als aanblik een stel nerveuze snorrendraaiers en wij wachtend tot het kind weer uit de bezemkast kwam.

zaterdag 24 feb 2018

Jeroen Waardenburg :
Nou zou je kunnen beweren, dat de soep nooit zo heet gegeten wordt als hij wordt opgediend, maar dat klopt in dit geval niet. In de Koran staat ook een verbod op het gebruik van alcohol en daar houden de aanhangers van Nida zich erg goed aan, zelfs die verderfelijke ongelovigen (ook de linkse) worden als ze te gast zijn alcohol ontzegd. En ook het verbod op het eten van o.a. varkensvlees wordt uiterst consensieus gevolgd. CITAAT,

Tja in het openbaar maar stiekem,maar daar zijn het ook ongelovigen voor die mohammedanen.
De hypocratie druipt er af........ het kan verkeren zei Bredero.

vrijdag 23 feb 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Trouwringen bij caféruzie

(Door Jim Postma)

Tijdens mijn inmiddels duizenden cafébezoeken in deze stad maakte ik heel wat caféruzies mee. Koning Alcohol was en is daarin meestal de boosdoener. Zo was ik ooit getuige dat in ons bekend café ‘De Schouw’ aan de Witte de Withstraat een barbaarse ruzie ontstond over een gokautomaat. Een toen nog jonge collega van mij, Piet Koster van Het Vrije Volk, werd in het conflict door een brute dronkenman neergeslagen. Met een bloedend gezicht lag hij op de grond.

Pas later bleek dat die lafhartige klap (onze Piet kon zich amper of niet verdedigen) zijn grootste geluk ter wereld werd. Op de gokkast zelf won hij namelijk - zoals zo velen - amper wat of niets. Toen hij op dat moment uitgestrekt lag, ontfermde zich een onbekende schone jonge dame over hem. Zij hielp hem overeind en verzorgde zijn wonden. Het werd liefde op het eerste gezicht. Piet en Vera trouwden later met elkaar, kregen kinderen en het werd tot in de lengte van dagen één groot stralend huwelijk…

Na die gemene rot klap heeft Piet overigens nooit meer op een gokkast gespeeld. Zo wijs was hij wel. Liefde en geluk zijn namelijk nooit te winnen op zo’n duivelse, vaak verslavende, kast. Inmiddels is mijn goede collega van destijds, dus Piet Koster, al weer enkele jaren geleden overleden.

Kemphanen
Recent was ik weer getuige, nu in café Centraal aan de Zwartjanstraat, van zo’n onbenullige caféruzie. Toevallig zat ik met mijn barkruk tussen de twee kemphanen in. Het ging om een gepensioneerde zwaarlijvige slager en een gesjeesde filosoof met een grote grijze bromsnor. De aanleiding van de barruzie was de leesbril van de overigens homofiele slager. Vervolgens gingen zij elkaar uitmaken voor ‘rotte vis’, zoals je ziet in de strips van Astrix en Obelix.

In hun scheldkanonnade werd zelfs God meerdere malen vervloekt. Totdat barkeepster Yvonne de boel probeerde te sussen door te zeggen: ‘God bestaat helemaal niet!’

De beide kemphanen werd hierdoor even de mond gesnoerd. Toen zei Yvonne: ‘God zit in jezelf..’ De filosoof dacht even na en zei toen aarzelend: ‘O, Die zit dus in je hersenen.’

Waarop de slager opnieuw begon met: ‘Dan zit Die zeker niet in jou. Want jij hebt helemaal geen hersenen!’

Nu ontplofte de filosoof tegen de slager, met: ‘Weet je wat jij bent hè. Een vuile vieze ruige varkenspoot.’

Op dat moment stond ‘Ruud de glazenwasser’ op. Een krachtpatser met het figuur van Jerommeke uit Suske en Wiske.

Onderweg naar de café-uitgang sprak hij vredelievend met zijn bekende gulle lach:

‘Heren, heren toch! Ben zo weer terug. Ik ga even twee trouwringen voor jullie halen!’


  • Nieuw

  • Reacties