't Kan ook met de helft...

6943-t-kan-ook-met-de-helft (Door Geert-Jan Laan)

Vanwege de tegenvallende inkomsten uit de Sterreclame van zo'n 60 miljoen euro wil de publieke omroep een forse verhoging van de bijdrage van de staat. Dat is mij een raadsel en in ieder geval een wel hele gemakkelijke oplossing van een economische tegenvaller. Want de reclame uitgaven dalen niet in Nederland. Misschien maakt de publieke omroep wel zulke voorspelbare , en saaie programma's dat adverteerders naar andere media vluchten.

In Nederland is de omroepbijdrage afgeschaft. De publieke omroep wordt geheel door de staat gefinancierd, waarbij de inkomsten uit reclame de slagroom op de taart was.

Een mooi moment dus om eens te kijken hoe goed of slecht de Nederlandse publieke omroep functioneert.

Mijn eerste vraag zou zijn is drie geheel door de staat gefinancierde zenders wel zo'n goed idee. Kun je niet beter je krachten en je middelen inzetten om twee zenders goed te laten functioneren. Onze Belgische zuiderburen slagen daar voortreffelijk in. Zonder reclame. De vier Britse BBC-zenders hebben ook geen reclame. Wel is de omroepbijdrage fors hoger dan ooit in Nederland.

Maar niet gehinderd door vaak zouteloze reclames is het een feest naar deze zenders te kijken.

Misschien moeten de omroepbazen het voorbeeld nemen van die Rotterdamse havenbaron Frans Swarttouw die bij zijn begrafenis door twaalf havenarbeiders werd gedragen.

,,Met hoeveel lopen jullie daar," hoorden ze de jeneverstem van hun voormalige baas Frans Swarttouw roepen.

,,Met ons twaalven meneer Swarttouw.

Swarttouw:,, 't Ken ook met de helft!"

Jeroen Waardenburg :
En laat nou de meeste gegeven jongensnaam in 2017 zijn 1 Noah 2 Sem 3 Lucas 4 Finn 5 Daan.
Gegevens van de SVB.

Het blijft lachen met de leugenachtige en misdadige NOS.

vrijdag 12 jan 2018

Ronald Sörensen :
Het omroepstelsel is een onderdeel van het politieke kartel, dat ons land bestiert.
Voorbeelden vanochtend NOS journaal
Trump (altijd slecht) is bang voor betogingen in Engeland. Nou lijkt hij me net de man die nergens bang voor is, maar de bron was The Guardian het meest linkse blaadje van de UK.dus dan is het waar!

De meest gegeven jongensnaam was volgens de NOS Noa. Mohamed, Mohammed, Mohamud, Mohammud en Mahmud warden apart geteld, anders was datverreweg de meest gegevn naam geweest.
U, de kijker, bent dom en zij willen dat zo houden.

Niet verminderen van de bijdrage. Afschaffen!

vrijdag 12 jan 2018

Jeroen Waardenburg :
Tja de leugenachtige staatsomroep van list en bedrog een weldenkend mens kijkt dar al jaren niet meer naar.Wil men het werkelijke gewone nieuws zien altijd Vlaanderen/Belgie vervolgens Duitsland en dan BBC; wat een verademing als men daar het nieuws krijgt voorgeschoteld.

Al zou men maar twee zenders hebben is het nog niks en het zal met dat soort mensen bij de publieke omroep ook nooit wat worden die hun eigen linkse mening opdringen ;gelukkig zijn er steeds meer in NL die de zogenaamde publiek omroep links laten liggen.

vrijdag 12 jan 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

Over de schrijver

Geert-Jan Laan

Geert-Jan Laan (1943, Delfzijl) is mede-oprichter van de nieuwe weekkrant Rotterdam Vandaag & Morgen.
Laan begon zijn journalistieke carrière bij Het Vrije Volk en het Rotterdams Parool, werkte van 1970 tot 1975 als sociaal economisch redacteur bij Het Vrije Volk en bedreef tussen 1975 en 1982 samen met Rien Robijns onderzoeksjournalistiek, o.a. naar Lockheed/Northrop, OGEM, etc. Ze wonnen de persprijs 1980 en publiceerden samen vijf boeken.

Daarna werkte Laan tot 1990 als plaatsvervangend hoofdredacteur/directeur van Het Vrije Volk te Rotterdam. Via zijn eigen PR- en journalistiek productiebureau deed hij in 1991 ,in opdracht van Robert Maxwel, onderzoek naar de eerste Nederlandse tabloid.

Hij was tot 2003 hoofdredacteur van Nieuwsblad/Dagblad van het Noorden en was onder meer voorzitter van het Nederlands Persmuseum te Amsterdam. Tevens was hij voorzitter van de Commissie Dag van de Persvrijheid.

KOPSTOOT

Kopstoot 1

Foto: Kajan Liu,


‘Ontdekking van de eeuw’

Tijdens mijn bezoek in aangenaam gezelschap afgelopen zondag aan museum Boijmans met een topdrukte hebben wij ‘de ontdekking van de eeuw’ gedaan. Als hele redactie van www.vandaagenmorgen.nl

Bij het doorlopen van de zeer succesvolle expositie ‘Puur Rubens’ troffen wij een olieverfdoek aan met de beeltenis van een jongeman.

Daarnaast stond als opschrift: ‘Rubens, 1632, jongen’. (Zie ook elders op deze pagina).

Wie hier echter heel intensief naar gaat kijken ziet in dit naamloze gezicht ineens zeer goede bekende. Maar van waar ook al weer?

Juist! Van het wereldwijde witte doek en televisie van de overbekende langdurige serie ‘In de ban van de Ring’. Opgenomen in deze 20e eeuw. Met maar een conclusie (check het zelf maar).

Dit is dus de afbeelding van ‘Mister Frodo.’ Van nota bene reeds eeuwen geleden. Hoe is het mogelijk?!

Het is aan deze Peter Paul Rubens (1577-1640), de schilderskoning van de Vlaamse Barok te danken dat hij als allereerste deze ‘Mister Frodo ‘ te voorschijn heeft getoverd. Niet uit de kast of uit het schilderij.

Maar zeker wel ‘Uit de ban van de Ring.’

Jim Postma


Kopstoot 2

DISCUSSIE WILDERS EN RUTTE

Zojuist gehoord op de Radio 2 bij het nieuws heden om 14.00 uur. Een discussie tussen twee kemphanen.

Over de vernielingen tijdens het Nieuwjaar aangericht
door raddraaïers riep Mark Rutte recentelijk:

‘Het liefst zou ik hen persoonlijk in elkaar slaan.’

Daarop antwoordde Wilders:

‘Waarmee Rutte?

Met je handtasje?!’

Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties