Pittig commentaar

6761-pittig-commentaar (Door Frank Drion)

Iedereen valt nu over Johan Derksen heen, zijn commentaar op de RTL-kwaliteit zou beneden peil zijn. Maar het is niet helemaal bezijden de waarheid. Natuurlijk weten we al lang dat het een soort ‘dumpzenders’ zijn, dat is niets nieuws. Maar ik moet zeggen het RTL nieuws vind ik niet slecht. Kijk dan eens naar ons NOS 8 uur journaal, dat is gewoon niet om aan te zien. En dan die vulling met niets zeggende onderwerpen, in een kwartier à 20 minuten afgeraffeld. Ik zou wensen, dat ze zoveel aandacht aan het nieuws besteden als ze doen aan sport.

Het wordt tijd voor een interessant journaal

Want sport op alle NPO zenders is echt overkill. Misschien dat nu die directeur Jan de Jong, bij de NOS vertrekt, u weet wel die voetbalgek. Die man die voor veel te veel miljoenen allerlei sportrechten opkocht. Terwijl daar natuurlijk alle andere programma’s budgettair onder moesten lijden. De voetbal er niet beter van wordt. Niet dat de Staatssecretaris Dekker daar erg mee zat. Welnee, die keek niet eens, was alleen maar fan van commerciële zenders. Dus budgetten konden voor hem nog wel verder omlaag. Alleen info, beetje cultuur, wel heel veel sport. Hopelijk komt daar nu een einde aan. Het zou goed zijn als er dan eens wat meer belangstelling komt voor het echt belangrijke nieuws en geen de hele dag herhaald oud nieuws. Plus een beetje meer cultuur. Ook een mooie taak voor de nieuwe NPO baas, om de cultuur weer eens meer naar voren te schuiven. Neem nu “Nieuwsuur”, laat je niet misleiden door het woordje ‘uur’, want het duurt soms maar 30 à 35 minuten, tot er weer sport verschijnt. Met op NPO1, je raadt het al: sport. Wat mankeert die lui toch daar in het Mediapark? Is dat weer die invloed van die vertrekkende voetbalgek in de NOS directie? Hij komt terecht, waar hij hoort, bij een voetbalclub. Kan hij naar hartenlust met geld smijten. En louter sport bedrijven. Overigens blijf ik van mening dat de dijken versterkt moeten worden.

Jim postma :
In dit land, al decennia lang niet, bestaat absoluut geen zogenaamde 'Democratie' meer. In onze wijken (ga ik zeer zeker nog over publiceren) bepaalt het stadhuis het, ondanks talloze bezwaarschriften van alle bewoners uit onze wijken. Gegronde bezwaarschriften in deze worden zonder meer de prullenbak in 'gepleurd!', als een hoop stront. Zogenaamde hoorzittingen met bewoners onder het mom van 'inspraak' worden vierkant platgewalst door deze zogenaamde Democratische Machtswellustelingen vanuit het stadhuis of Den Haag.

Na D'66 dus (geen gekozen burgemeester tot nu toe, geen steekhoudende referenda tot nu toe), roep ik in deze uit de nieuwe landelijke Partij,

DICTATUUR '17'. Met 88 zetels in het verschiet kan uiteindelijk dit land worden geregeerd, steden, dorpen en stadswijken, waarin 'indeed' de absolute MEERDERHEID wederom weer gaat regeren. Niet alleen hier, maar in de rest van Europa.
Met Trump, Poetin en Li Ping Pang Poef (China) hebben wij met zijn allen al de beste voorbeelden. Dus leve DICTATUUR '17!'

donderdag 12 okt 2017

Hans Roodenburg :
Het is ook nooit goed met de massamedia. Ik dacht dat we vroeger bij Het Vrije Volk al veel kritiek kregen. Je kunt soms ook niet zeggen dat journalisten, en zeker die van het NOS Journaal, onafhankelijk zijn. Ik heb wel eens horen zeggen dat achter elke (onafhankelijke) journalist een eigen mening schuilt. En wat dat betreft zijn politici wel het sterkste voorbeeld want die moeten ook nog hun partijstandpunt uitdragen. In een enkele geval durven ze pas van de partijlijn af te wijken.

woensdag 11 okt 2017

Ronald Sörensen :
Het NOS journal en RTL Nieuws zijn een onderdeel van het media kartel, de spreekbuis van het bestuurlijke kartel.
Ik heb de term kartel van Thierry Baudet graag geaccepteerd en neem hem graag over opdat hij precies beschrijft wat er gebeurt.
In schijn elkaars concurrenten in werkelijkheid elkaars vrienden die een gemeenschappelijk belang verdedigen.

Bewijs? Waarom zenden beide nieuws rubrieken niet uit op zaterdag- en zondagmorgen? Dat moeten ze afgesproken hebben.

Ik wil ook op die ochtenden nieuws op de buis en niet via de BBC of CNN!

woensdag 11 okt 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over: