Fietsen in je blootje…

6591-fietsen-in-je-blootje (Door Corry Gryn)

Ik ben zó blij dat ik niet in Amsterdam woon! Want dan had ik afgelopen zaterdag grote kans gehad om een heleboel blote fietsers tegen te komen. Het was namelijk weer de jaarlijkse Naked Bike Ride, een protestfietstocht(nieuw woord!).

Er is namelijk een groep mensen die zo protesteert tegen auto-en ander gemotoriseerd verkeer. En dat moet dus blijkbaar in je blote kont!

Nou, ik geef het je te doen met het weer van zaterdag! Zit je daar in je niksie in de gietregen. Je zou acuut een blaasontsteking oplopen.

Stond er ook nog een foto in één van de landelijke kranten. Heb m’n ogen uitgekeken: voorop reed een heer van minstens middelbare leeftijd die waarschijnlijk z’n BH óók thuis had gelaten, want zo te zien had hij grotere tieten dan de gemiddelde Nederlandse vrouw! En dáár moet jij dan als argeloze voorbijganger naar kijken. Nou ja, het hoeft natuurlijk niet, maar volgens mij worden je ogen daar onverbiddelijk naar toe getrokken.

Op die ene foto waren trouwens meer mannenborsten te zien dan ik óóit op het strand in één keer ben tegengekomen…

Die groep wil ook dat naakt zijn acceptabel wordt gevonden. Nu heb ik persoonlijk de overtuiging: gewoon doen waar je zin in hebt, zolang je een ander er maar niet mee lastig valt. En dáár zit ‘m nu juist de kneep: ik zit echt niet te wachten om tegen een stelletje uitgezakte lijven aan te kijken. Want laten we wél wezen: ik zie als vrouw liever een getrainde jonge kerel in een mooie onderbroek dan zo’n blubberbuik met hangende mannenborsten boven een slap hangend spuitertje! Ja, sorry hoor, maar dat is toch geen gezicht?

Ik wil het mijn medemens echt niet aandoen om in mijn blote naad de straat op te gaan. Ben best tevreden met m’n lijf: toegegeven, ik heb een ‘maatje meer’ zogezegd. Maar met dat schrikbeeld wil ik een ander niet opzadelen: volgens mij krijg je dat nooit meer van je netvlies gebrand!

En naakt zijn acceptabel? Ja, maar dan wel op een nudistenstrand of een naturistencaming. Een aantal jaar geleden met open mond een programma over die dingen zitten kijken. De gevoelige delen waren gelukkig wazig gemaakt: ik zat namelijk aan de late prak op dat moment…

Wat die mensen al niet in hun geboortekostuum doen: werkelijk alles!

Boodschappen, tennissen, voetballen, volleyballen, in de campingkroeg zitten.

Zie je een blote meneer in de supermarkt, met z’n uitgezakte billetjes om een half pond roomboterkoekjes vragen. En een dame van respectabele leeftijd met van die scheerriemen om zes slavinken…Ziet u het al gebeuren in uw buurtsuper?

En waarom zoveel soorten sport vraag ik me dan af. Alles slingert en deint en hopst op en neer dat het een aard heeft. Zou dat nou zo lekker wezen? Volgens mij heb je na twee weken vakantie een stel beurse borsten, een uitgezakte zak en gekneusde ballen… Wellicht is dát nu juist de pret! “Ieder z’n meug” zei de boer.

Maar om nou een hele stad mee te laten ‘genieten’ van jouw uitgezakte zakie…Zou me als ‘normale’ Amsterdammer kapot schamen tegenover alle toeristen! Die gaan vast denken dat alle Hollanders zo zijn. Het overgrote deel denkt nog steeds dat wij allemaal op klompen lopen te dansen rond de molens. Wij krijgen namelijk nogal wat toeristen in de toko. Ze zijn gek op de Klompjesdrop,een half pond in een puntzak met rood-wit-blauwe strik. Op babyslabjes met een rood-wit-blauw klompje erop.

Ik stel aan de protestfietsers voor om in het vervolg maar een rood-wit-blauwe strik om de diverse uítstekende lichaamsdelen te doen: denken de toeristen dat het iets Cultureels is!

Ik wens u allen een fijne vakantie, op úw manier!

Bron foto: Twitter.

jim Postma :
kortom beste Jeroen: LOL!

maandag 24 jul 2017

Jeroen Waardenburg. :
@Jan nou onze hangplek ook niet maar op weg naar huis was een broodje kroket toch wel lekker en er viel ook nog wat te lachen bij decadente Jan.
Tja wij geloven je graag wat Scheveningen betreft alleen in die tijd kwamen wij daar nooit;maar inderdaad toen en nu ook altijd gezellig nu komen wij er wel is;hap en snap en uit kijken over de zee,altijd leuk.

maandag 24 jul 2017

Jan Tak :
@Jeroen Schiekade was niet mijn hangplek werd daar toen niet de Ladies Gang opgepakt. Dat soort was niet mijn stiel

Scheveningen 'smiddags met een "kalletje" op het strand en later met het zand in onze bilspleet naar het Danse paleis voor Rene Nodelijk of de Tielman bros en daarna die lange Delftweg terug en de vraag: waar gebeurt het?

maandag 24 jul 2017

Jim Postma :
Ik dacht Jan dat het bij jou ging om 'onze' Corry?!

Wat een 'kanjer' hé!

maandag 24 jul 2017

Jan Tak :
Al mag ik geen visje meer vangen ik mag ze wel voeren natuurlijk. :-)
Ik wacht nu op een foto van blote Jim met een klein rood wit blauwe strikje.

Hilarisch

zondag 23 jul 2017

jim Postma :
@ Hey, Van der Tak (dear Jan). Jouw visvergunning is al lang verlopen...@@@

De mijne nog lang niet!

zondag 23 jul 2017

jim postma :
@ Corry! Al ben ik niet meer de allerjongste (nog steeds wel in hart en ziel...), ZO'N VROUW als de uwe zoek ik nou! Vergevingsgezind tegenover zo'n absolute lomperik als ik. 'Slaan met de koekenpan, doe ik niet. Zonde van de koekenpan!'

Now we are talking, my dear Corry!

Tenslotte: Man/Vrouw, 'nobody is perfect!'

zondag 23 jul 2017

Jeroen Waardenburg. :
HERSTEL ... Dus @ jij Jan...........

zondag 23 jul 2017

Jeroen Waardenburg. :
Dus @ jij ging niet bij decadente Jan op de Schiekade een broodje dode kroket eten,want hij had ook levende kroketten.
Was een van de eerste nachtzaken,eindje verder op onder de bogen zat van der Zande ,voor een goed gebakken portie mosselen moest je daar zijn.

In beide zaken mocht je niet bloot verschijnen alleen gekleed.

zondag 23 jul 2017

Jan Tak :
Corry
Wellicht eens wat fotowerk op Vandaag&Morgen? De natuur komt hier in R.dam er altijd bekaaid af en zolang er egels in de tuin scbarrelen wie maakt zich dan druk om Dupont. Ik ben daar jarenlang op bezoek geweest en nimmer last gehad alleen mijn auto roeste weg en mijn haar werd grijs.

zondag 23 jul 2017

Jan Tak :
Vroeger Jim toen ik nog een knappe nozem met buikschuiver was gingen we zaterdags dansen in Scheveningen met een harinkje na bij de viskoning op het R.wijkseplein en op zondag de dorpjes langs, bakvisjes vangen. Wellicht was Corry ook zo'n visje.
Maar toen ving ik de hoofdprijs en werd ik een nette huisvader en de enige visjes vang ik nu bij Schmidt

zondag 23 jul 2017

Corry Gryn :
Vakantie was geweldig, meneer Tak! Een paar super platen gemaakt van 'mijn' egels en een stelletje ooievaars. Grote camera is inmiddels overleden, maar ach, een goede fotograaf kan ook uit de voeten met een compactje! ;-) En voor de rest: slaan met een koekenpan doe ik niet, meneer Postma, zonde van de pan!En ik kan vreselijk goed schoppen, haha! Jullie zijn in Rotterdam trouwens flink gezegend met zulke goede haringverkopers! Ben hartstikke jaloers!!!

zondag 23 jul 2017

jim postma@vandaagenmorgen.nl :
Visvergunning ingetrokken Jan?... Heb je ooit wel eens wat gevangen, als het loze vissertje?...

(Hoop dat onze Corrie dit allemaal niet leest. Anders krijgen wij weer op onze kop met haar (vis-)koekenpan)!

vrijdag 21 jul 2017

Jan Tak :
Ps Corrie, hoe was je vakantie?

donderdag 20 jul 2017

Jan Tak :
Maart '46 Jim maar nog jong van hart.
Maar vissen is er niet meer bij mijn vergunning is ingetrokken, mij resten de zoete herinneringen van weleer.

donderdag 20 jul 2017

jim Postma :
Corry: 'Ik ben geen visje die gevangen wil worden...@@@'

Nooit geen sprake van geweest 'behalve dan een beetje dollen onder mannen', uiteindelijk allemaal gezeik natuurlijk.

Corry: 'Vrijheid en blijheid', blijft het motto van alle vissen. Waaronder deze toch wel speciale qua geboortedatum (29-02-1948). Groei nog steeds en hoop in deze wereldwijde visvijver te blijven groeien.
Blub, blub.
Met groeten van inmiddels 'je' walvisje! (tussen wal en schip).

donderdag 20 jul 2017

Jan Tak :
He mijn dobbertje beweegt :-)
Dupont nu Chemours stond al in de vorige eeuw slecht bekend,vraag maar aan de bewoners van de Staart. Toch werkten de meisjrs in de Lycra en kopen we nog steeds Tefal pannen

dinsdag 18 jul 2017

Corry Gryn :
Ben totaal verbijsterd wat mijn 'stukkie' teweeg heeft gebracht qua discussie! Heb een paar weken radiostilte genomen vanwege vakantie. Maar als we het dan toch over gifstoffen hebben: ik woon in Sliedrecht, letterlijk 'onder de rook van Dordt'. U weet waarschijnlijk wel wat dat betekent...Daarom denk ik: het leven is veel te kort om je overal zorgen over te maken. Enne, lieve heren, ik ben geen visje dat gevangen wil worden! ;-)

maandag 17 jul 2017

Jim Postma :
Joden hebben hun leven lang de 'humor' uitgevonden. 'Selbshaat' en altijd de 'schemiel' spelend was en is altijd hun grootste troef. Zoals:
(midden in de hete zomer) 'Vrouwen bloot, handel dood!'
Zo komt Moos terecht in Auswitch. In het midden van 1943. Komt er van het front een nieuwe SS-commandant, ene Heinrich Müller, die orde op zaken wil stellen, c.q. een nieuw voorbeeld wil stellen. Aan het front is hij aan een oog blind geraakt en heeft aan zijn linkeroog een kunstoog. Hij pikt 'Moos' eruit, die in de voorste linie staat bij het appêl om hem op te laten hangen, als voorbeeld van wangedrag. 'Waarom ik?', vraagt Moos wanhopig.
Müller: 'Omdat jij de grootste neus hebt van allemaal! Maar als jij raadt wat mijn kunstoog is (links of rechts), zal ik je sparen.' Moos antwoordt onmiddellijk: 'Het is je linkeroog!' Zegt Müller stomverbaasd:
'Hoe wist je dat?'
Nou, zegt Moos, nog na gniffellend: 'Die kijkt mij zo menselijk aan!'

vrijdag 07 jul 2017

Hans Roodenburg :
Ieder zijn meug zei de boer.... Als je nog een jonge God bent, wil je bloot. Oudere en verlepte mensen niet. Wel een goede opmerking van Jeroen: 'Bloot slaat dood.'

vrijdag 07 jul 2017

Jeroen Waardenburg. :
Het ging over bloot op de fiets ,niet volwassen gedrag.

Maar nu is deze draad veranderd in medisch en gezond leven.

Het is heel eenvoudig........bewegen bewegen en nog is bewegen en alles met mate.

O ja bloot slaat dood.

vrijdag 07 jul 2017

jim postma :
Kettingrokers destijds als John Wayne (geen film destijds te zien zonder sigaret en zonder glas whisky) werd uiteindelijk nog 89 jaar oud. Winston Churchill werd 93 jaar oud, met 40 sigaren per dag en op zijn hoogtijd tijdens W.O. 2, zo'n twee flessen cognac per dag.

Wat een onzin en wat een waanzin over deze hedendaagse regeltjesgeverij anno 2017. Kankergevallen in de laatste decennia zitten in de DNA= van de familie, door wat voor oorzaken dan ook. Zoals maagkanker, botkanker,
leverkanker ect.
Natuurlijk is niet roken en niet zwaar alcohol drinken stukken gezonder, maar door dit alles geen genot meer te halen uit dit leven, blijft stukken dodelijker.
Verkeerde eetgewoonten, zware drankgewoonten (alcoholisme met whisky, jenever, cognac), blijft op den duur DODELIJK.

Om daarin een pure balans te vinden in sigaretje (dicht slibbende aderen en weer een wijntje en een treintje, die de aderen weer opent) is de hele KUNST van dit leven. Voor de rest is alles GELUL!

vrijdag 07 jul 2017

Hans Roodenburg :
De petrochemische industrie in de Botlek, laat staan de nieuwe kolencentrales op Maasvlakte, stoot een heel ander vuil (CO2) uit dan sigaretten doen. Sigaretten geven vooral bij het individu gezondheidsklachten (longkanker, enz). Fijnstof in de stad komt vooral door het autoverkeer. Dat maar verbieden, Jim? Wijlen mijn moeder zei dat ze eenmaal per maand de vitrage moest wassen vanwege wijlen mijn vader die al vanaf zijn twaalfde rookte (meer dan een pakje per dag!). Hij was vanwege zijn werk als bouwvakker 's morgens om 06.00 uur weg en kwam pas 's avonds om 18.00 of 18.30 uur terug. Hij is toch nog 79 jaar geworden. De laatste jaren was het wel tobben met hem door zijn gezondheid en het roken. Ik heb hem zijn laatste sigaret nog gegeven. Mijn moeder dacht aan stoppen, maar dat had volgens mij geen enkele zin meer. Mijn moeder (mee ingeademd met mijn vader) is trouwens 101 jaar geworden. Ze heeft nooit van haar leven een sigaret aangeraakt. Aan misdaad werken ook gewone burgers mee.

donderdag 06 jul 2017

Jim Postma :
Zeer gezonde sigarettenrokers mogen straks helemaal niets meer. Met een Botlekgebied totaal vergiftigd met fijnstof en andere zeer kankerverwekkende stoffen, gaan allemaal vrij uit. Zoals de Mac Donalds en aanverwante artikelen, geen enkele waarschuwingen, over overgewicht, vetmakende hart- en vaten verwekkende stoffen. Op geen enkele alcoholfles of via de kroegen: 'Kan den dood ten gevolgen hebben!'Ect.Ect.
Nu dus de sigarettenautomaten eruit. Zoals destijds in Amerika met het alcoholverbod. De misdaad tierde hierbij welig (Al Capone, ect.).
Wat een absolute naïviteit, met volkomen hypocriete regeltjesgeverij!

Allemaal totaal averij! Dus vooral blijven fietsen met een 'blowtje' in de wind!
AMEN!

donderdag 06 jul 2017

Jan tak :
Daar komt het Lose Vissertje
al vissen in het riet
met sijne rijfstok, met sijne strijckstok
met sijne lapsack en sijne knapsack
met sijne tideldomdere
op dat hij het nimmer verleere :-)

Uit Jan's gedenkklank

Uit Jan's gedenklang

woensdag 05 jul 2017

Jim Postma :
First:'Geef mij maar het neusje van de zalm!'

't Staartje is voor jou... Eerlijk is eerlijk.

woensdag 05 jul 2017

Jan Tak :
Niet in mijn vijver vissen Postma

dinsdag 04 jul 2017

Jim Postma :
@ Corry.

'U moet eens weten hoe 'los' ik kan zijn!'

Ben reuze benieuwd!!!

dinsdag 04 jul 2017

Corry Gryn :
Ach, meneer Waardenburg; voel me absoluut niet beledigd, hoor! Ik kom dan wel uit een behoudend 'durp', maar heb zo overal mijn eigen gedachten over. En meneer Tak: U moest eens weten hoe 'los' ik kan zijn! ;-)

dinsdag 04 jul 2017

Jan Tak :
Ach Jeroen, jouw rok waait toch ook weleens op?

maandag 03 jul 2017

Jeroen Waardenburg. :
Wat een beledigende opmerking tegen over Corry zeer beneden de maat.

Voorts laat Corry nou helemaal gelijk hebben ,dat soort goorlappen zijn nog steeds niet volwassen geworden.

Dan toch maar liever de zogenaamde behoudende burger uit dat deel van de Bijbelgordel.

maandag 03 jul 2017

Jan Tak :
Mooi verhaal en weer eens iets anders van Corrie, bravo voor een meisje uit de behoudende Drechtsteden kom je aardig los.

maandag 03 jul 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Loopbaan


Rutte, onze grote premier in het klein,

wil niet zijn hele leven onze premier zijn.

Hij wil weg, hogerop,

naar de echte hoge top.


Ik laat zien: ‘Ik ben een ferme knaap.

Van mij komt heus geen broodje aap.

Vastberaden koers ik naar mijn nieuwe stek.

Ik heb een probleem. Er is geen plek.’


Geert-Jan Laan


  • Nieuw

  • Reacties