Onverstoorbaar liegen

6565-onverstoorbaar-liegen (Door Ronald Sörensen)

Op Vers Beton (alleen lezen als je werkelijk helemaal niets te doen hebt) schrijft Van Heemst iets over onverstoorbaarheid in de politiek. Op zich wel een aardig onderwerp, maar zoals te doen gebruikelijk met zijn stukjes, eenzijdig, slecht geïnformeerd en tendentieus.

Nu kan ik daar wel op reageren, maar de redactie van V.B. censureert me. Niet omdat ik scheld of beledig, maar omdat ik een andere mening heb. Dat valt bij deug- c.q. goedmensen altijd verkeerd. De reden om de Leefbaar Rotterdammer te censureren is snel gevonden. Ik denk dat mijn aansporing aan de hoofdredactrice om – na een gruwelijk “leve de multiculti” stukje – volgende keer een stukje over haar cavia te schrijven de deur dicht deed. Ex docent HBO-TVWO-VWO-HAVO-MAVO met vele onderwijsbevoegdheden die 32 jaar een deel van de Rotterdamse jeugd de grondbeginselen van de geschiedenis en de biologie heeft bij gebracht wordt gecensureerd door objectieve en onafhankelijke redactie.

Het stukje van Van Heemst ((vanaf nu vH) begint met de vraag wat te doen tegen politieke zuigers, treiteraars en moddergooiers.

Ruiterlijk bekend hij ooit iemand voor eikel te hebben uitgemaakt (mij!), maar toen hij door de voorzitter werd gemaand dat zoiets niet kon, bood hij zijn excuus aan.

In werkelijkheid zei ik direct, dat hij dat woord niet terug hoefde te nemen omdat ik het uit zijn mond niet als beledigend ervaarde. Pas toen één van zijn fractieleden Tom Harreman zich openlijk distantieerde van zijn fractievoorzitter (Peter lag toch al niet goed ) maakte hij excuses. Niet nodig dus.

De slechterikken en treiteraars zitten vooral in de SP en Leefbaar Rotterdam hoek natuurlijk. Ze fluisteren en maken geluiden die de spreker ontregelen: Foei. Nu vergeet vH bij zijn beschuldiging, dat zijn club rondom het spreekgestoelte zit en dus ongemerkt kan sissen en fluisteren, maar als een L. R. fractielid dat wil doen hij of zij een halve raadzaal moet overbruggen. Fluisteren kan dus eenvoudigweg niet! De voorzitter zal direct ingrijpen.

Uiteindelijk komt vH tot zijn uiteindelijke doel. Aboutaleb is het prototype van de man die onverstoorbaar de slechtste bejegeningen over zich heen laat komen en zelfs zo genereus is de man die hem het meest geschoffeerd heeft (ik) onverwacht de hand te reiken.

Wat vH echter niet weet of verzwijgt is het feit dat Aboutaleb en ik al een maand daarvoor het eerste contact hadden op het ministerie van SZ in Den Haag waar onze latere burgemeester toen nog staatssecretaris was. Dat gesprek liep aanvankelijk zeer stroef. Ik nam het hem o.a. kwalijk Fortuyn en Auschwitz in één zin te hebben genoemd. Goed vond ik zijn opmerking dat etnisch religieuze solidariteit fnuikend voor onze samenleving is. Gespreksstof te over dus. Toen Aboutaleb dus zijn hand naar mij uitstak, kwam dat niet echt als een verrassing.

Eén van de redenen, dat ik Aboutaleb accepteerde was het feit – Marco Pastors attendeerde me erop – dat Fortuyn over de Auschwitz opmerking zijn schouders had opgehaald.

En nu ik het toch over Pim heb. Hij bleef onverstoorbaar toen hij in de raad door Meijer (GL) Cornelisse (SP) en vele partijgenoten van vH diep werd beledigd. Hij was het ultieme voorbeeld van iemand die zijn zuigers, treiteraars, moddergooiers (krijg Aids in je darkroom) trotseerde en zich zo ver boven hen verheven toonde.

Maar ja, Fortuyn noemen?


Foto credit: M.M.Minderhoud

Jeroen Waardenburg. :
Het stuk van R.Sörensen is de realiteit betreft Vers Beton.Het is het links fascisten internetkrantje Groen Links en D66 gekkies zijn daar helemaal thuis het zijn echte democraten van het gehalte Noord Korea ze zouden goed passen in deze fantastische heilstaat.En het ratje van Heemst is daar ook nog actief op VB tja een rat hoort ook in het riool.

Inderdaad zonde van de tijd om je op dat VB te begeven schoolkrant gehalte is het ook nog een keer.
Maar of politieke figuren echt luisteren de eerste moet nog geboren worden;ze luisteren zo goed naar het volk dat we nog steeds geen regering hebben.En de verkiezingsuitslag was toch heel duidelijk.

Vooruit maar weer nu maar een lekker BIERTJE.

woensdag 21 jun 2017

Mary Olman :
Goed stuk! Hr Sörensen heb ik persoonlijk ontmoet. Een van de weinige politici die echt luisterde en je probeerde te helpen. Op dit moment zou ik hem zeker willen benaderen voor een stichting maar naar wat ik begrepen heb , is hij niet meer actief in dd politiek. vH ook ontmoet in verleden maar mindere ervaring....

woensdag 21 jun 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

‘Stem Vee’

(Stemvee: zelfstandig naamwoord. Politiek pejoratief kiezers die in de visie van de waarnemer zich door gewetenloze politici in hun stemgedrag laten beïnvloeden).

Elke stem met rood potlood

binnen een afgebakend hokje

getuigt in hoge mate

van hokjesgeest


Elke stem buiten alle afgebakende

hokjes getuigt van inzicht


Stem geen vee, stemvee

als stemveelemmingen

torenhoog, torendiep

de afgrond in


Stemadvies


Stem allen op Stephen Hawking

(1942 – 2018, wetenschappelijk

en medisch wereldwonder)


Met thans zijn vele aardse

wetenschappelijke volgelingen


Stem op zijn Universele licht

in deze duisternis op aarde

vol van zwarte (oorlogs)gaten


Stem op Stephen HawKING

onze enige wetenschappelijke

hoop in deze bange dagen


Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties