>> Column Linéa Recta

6497-column-lin-a-recta (Door Frank Drion)

Hoger en hoger.

Is het nu te wijten aan een soort minderwaardigheidscomplex of gewoon streven om steeds het beste jongetje van de klas te zijn? Nu een nog hogere toren in hartje Rotterdam, zelfs hoger dan de hoogste in Moskou. Ze hebben al een veel uitgebreidere Metro in Rotterdam, dan dat ene baantje, waar zoveel over te doen is, in Amsterdam.

Wat voegen die 300 a 400 meters nu toe aan het Rotterdamse geluk? Maakt het Rotterdam tot een toeristische trekpleister? Daar zijn echt andere fenomenen voor nodig. Hoge torens geven geen sfeer alleen maar tocht en een sombere schaduw.


Een sombere schaduw over het dagelijks leven
Bovendien zijn er meer problemen in de wereld en in ons kikkerlandje. Wat te denken van het feit dat de extra’s voor de zorg, slechts toereikend zijn om de zomermaanden door te komen. Structureel is het nog lang niet opgelost in de zorg. Intussen worden er weer allerlei grootse plannen bedacht, want we bulken ineens van het geld. We zouden de laagst betaalden moeten gaan steunen, maar de werkenden in de ‘middengroepen’ gaan weer voor. De hoogste inkomens blijven gespaard. Dat krijgt Groen Links heus niet uit het hoofd van de VVD gepraat. Intussen maken we ons druk om het depot van het ‘Boymans’, boordevol schilderijen en kunst, die ‘aan de kant’ zijn gezet. Die gaan we allemaal registreren om ze dan weer in een ander depot op te bergen. Geef ze terug aan de eigenaren: ‘het Nederlandse volk’, die hebben er namelijk goed voor betaald. Natuurlijk een waanzinnig idee, maar veilen voor een zacht prijsje mag ook. Misschien een leuk ideetje voor al die overvolle museumdepots. Het is tenslotte ‘openbaar kunstbezit’. We stoppen met overbodige projecten, laat de Coolsingel met rust en mijdt superhoge ongezonde gebouwen. Bezorg de voedselbank, grootste schande van ons rijke land, een definitief einde! Overigens blijf ik van mening dat de dijken versterkt moeten worden.

frank@drion.info

Jan Tak :
Klopt Hans die hoge gebouwen heeft Rotterdam al jaren, ooit was ons Witte Huis zelfs het hoogste gebouw van Europa.
Maar eens met Frank waarom naar de 200 mtr?? Besteed onze centen aan kwaliteit en leefbaarheid

donderdag 04 mei 2017

Hans Roodenburg :
Elke wereldstad heeft hoge gebouwen, zo heb ik al in min lange carrière gemerkt. Waarom Rotterdam niet? Kom anders in mijn dorp wonen. Daar is het hoogste gebouw vijf verdiepingen!

donderdag 04 mei 2017

Jan Tak :
Ieder zijn/haar mening Jeroen alleen jammer dat je daarbij altijd persoonlijk wordt.
Niet doen svp

donderdag 04 mei 2017

Jeroen Waardenburg. :
Niemand wandelt daar voor zijn plezier en men duikt dan snel een zijstraat in.CITAAT.
Vreemd dat het er altijd kei en kei druk is met mensen die graag over de Coolsingel lopen.Voorts een boulevard hoort veel verkeer te hebben .

Ook Jan Tak kan naar een dorpje waar de kippen nog op het dorpspleintje lopen.Veel mensen kunnen deze tijd niet aan blijkt wel weer.

donderdag 04 mei 2017

Jan Tak :
Overigens Frank vind ik een verfrissende aanpak van onze Coolsingel helemaal zo gek nog niet nu is het daar een ongezellig gekkenhuis met teveel verkeer waardoor je het idee krijgt dat de onderliggende metro er voor Piet Snot ligt. Die idioterie stamt overigens nog uit een ver verleden toen alleen de upperclass zich een auto konden veroorloven. Niemand wandelt daar voor zijn plezier en men duikt dan snel een zijstraat in. Maar het plan dat er nu ligt maakt het ook niet gezelliger ik zie veel bomen en straat meubilair maar waar blijft een mooi terras voor Atlanta als weleer, de luxe restaurants met terras en het opknappen van het Ding voor de Bijenkorf?
En een zeepkist zou ook leuk zijn doe het niet voor mij maar voor onze kinderen.

woensdag 03 mei 2017

Jan Tak :
Mooi verhaal Frank, lekker kort ook maar tjonge het leest alsof je aan de hashpijp hangt, nooit gehoord van:
'In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister."

Kortom het mag van mij wel met wat details en om met de Zalmhaventoren te beginnen, wie verzint zoiets, wie zit er op te wachten en bovenal wie was zo gek om hier een handtekening onder te zetten? Oja de meerderheid in de Raad.

Overigens wordt de toren maar 215 meter inclusief een nutteloze mast van 25 meter, dat valt weer mee :-)
Nieuwe bijnaam de "Stijve van Rotterdam"?

woensdag 03 mei 2017

Jeroen Waardenburg. :
Echte praat van een provinciaal;de provinciaaltjes zullen het wel even vertellen.Als je het allemaal niet aan kan in de wereldstad Rotterdam keer dan terug naar je dorpje.

woensdag 03 mei 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over: