Linéa Recta: Farmacie maakt het bont

6490-lin-a-recta-farmacie-maakt-het-bont (Door Frank Drion)

Linéa Recta: Farmacie maakt het bont

De fabrikanten hebben de slechte naam, zij verhogen de prijzen met tientallen procenten! Dat vinden wij asociaal. En terecht. De club van apothekers spreekt er schande van. Mensen moeten bijbetalen en laten de medicijnen links liggen. Maar is het u opgevallen dat de apothekers van hetzelfde niveau zijn? Zij doen het alleen subtieler. Van de ene op de andere dag is het hele assortiment medicijnen van leverancier A naar leverancier B verhuisd. Zonder enig overleg of verklaring. Desgevraagd volgt de mededeling: zelfde werking.

-Zo komt splinter door de winter- is het devies

Zou dat zijn omdat het medicijn B een stuk beter werkt? Welnee, het levert gewoon meer op. Het verdienmodel van de apothekers is aangepast in hun voordeel. Dat geldt ook voor de heffingen die ze in rekening mogen brengen. Heel subtiel wordt er een heffing ingesteld voor het ‘terhandstelling- en begeleidingsgesprek’ a € 13,12 bij een nieuwe uitgifte van een medicijn. Daarbij wordt nauwelijks een woord gewisseld. Of voor een ‘vervolguitgifte’ a € 6,60 van een bestaand medicijn dat overigens maar € 1,60 kost. Hoe krijg je het verzonnen. Zo kom je aan omzet. Het is helaas zo afgesproken. Maar het werkt wel mee aan een nog snellere stijging van het toch al te hoge eigen risico. Met alle gevolgen van dien. Deze manier van werken zou toch voor Tweede Kamerleden aanleiding moeten zijn om met de nieuwe minister van volksgezondheid een hartig woordje te wisselen. De demissionaire heeft dit onderwerp er door laten glippen. Of het past in de definitie ‘marktwerking’. Een nieuw kabinet moet wellicht toch ons ‘prachtige’ zorgstelsel eens flink door elkaar schudden, lijkt me. Voor verbeteringen hoef je niet aan te kloppen bij de zorgverzekeraars, die maken zich alleen zorgen om eigen voortbestaan. En werken mee om o.a. met hun tarieven het Havenziekenhuis om zeep helpen. Overigens blijf ik van mening dat de dijken versterkt moeten worden.

frank@drion.info

Jeroen Waardenburg. :
Hebben de mensen het nou nog niet door dat de zogenaamde zorgverzekeraars apothekers en de farmacie een grote criminele bende is met dank de plakkende pluche jongens en meiden uit Den Haag ,zij noemen zich volksvertegenwoordigers of regering.

woensdag 26 apr 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Van een hele klas keerden vier leerlingen terug

(Door Hans Roodenburg)

De Stichting Loods24 en Joods Kindermonument kunnen nog wel even doorgaan met het plaatsen in Rotterdam van zogenoemde Stolpersteine. Dat gebeurt op verzoek. In de Tweede Wereldoorlog zijn er ruim 100.000 Joden in Nederland door de nazi’s vermoord. Vandaag en morgen worden er weer 35 Stolpersteinen geplaatst in Rotterdam.

Na Amsterdam en Den Haag was Rotterdam met circa 13.000 Joodse inwoners de derde stad met de meeste Joodse inwoners aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. Van hen zijn er bijna 10.500 Rotterdammers vermoord in de nazikampen. Het merendeel woonde in het oude gebombardeerde centrum.

Vanaf het uitbreken van de oorlog werd de Joodse gemeenschap geconfronteerd met allerlei maatregelen. Volgens de site van de Stichting Loods24 moet men denken aan Joodse kinderen die naar eigen scholen moesten, het dragen van de Davidsster en borden met opschriften als ‘Joden niet gewenscht’ of ‘Voor Joden verboden’, die de Joodse inwoners van de stad steeds verder uitsloten.

De in totaal 35 Stolpersteine worden in deze dagen geplaatst in het trottoir voor huizen waar ooit Joodse Rotterdammers hebben gewoond. Het was hun laatste officiële woonadres. Iedere plaatsing is bijzonder want het gaat over mensen die ergens in Rotterdam hebben geleefd.

Inmiddels liggen er in Rotterdam meer dan 300 Stolpersteine. De kosten ervan zijn bijeengebracht vaak door kleine donaties van bezoekers aan het Museum 40 – 45 NU aan de Coolhaven.

Op de site http://www.yadvashem.org/ zijn namen van Rotterdammers terug te vinden.

Bijschrift foto: Van deze klas keerden vier leerlingen terug........


  • Nieuw

  • Reacties