Linéa Recta: Farmacie maakt het bont

6490-lin-a-recta-farmacie-maakt-het-bont (Door Frank Drion)

Linéa Recta: Farmacie maakt het bont

De fabrikanten hebben de slechte naam, zij verhogen de prijzen met tientallen procenten! Dat vinden wij asociaal. En terecht. De club van apothekers spreekt er schande van. Mensen moeten bijbetalen en laten de medicijnen links liggen. Maar is het u opgevallen dat de apothekers van hetzelfde niveau zijn? Zij doen het alleen subtieler. Van de ene op de andere dag is het hele assortiment medicijnen van leverancier A naar leverancier B verhuisd. Zonder enig overleg of verklaring. Desgevraagd volgt de mededeling: zelfde werking.

-Zo komt splinter door de winter- is het devies

Zou dat zijn omdat het medicijn B een stuk beter werkt? Welnee, het levert gewoon meer op. Het verdienmodel van de apothekers is aangepast in hun voordeel. Dat geldt ook voor de heffingen die ze in rekening mogen brengen. Heel subtiel wordt er een heffing ingesteld voor het ‘terhandstelling- en begeleidingsgesprek’ a € 13,12 bij een nieuwe uitgifte van een medicijn. Daarbij wordt nauwelijks een woord gewisseld. Of voor een ‘vervolguitgifte’ a € 6,60 van een bestaand medicijn dat overigens maar € 1,60 kost. Hoe krijg je het verzonnen. Zo kom je aan omzet. Het is helaas zo afgesproken. Maar het werkt wel mee aan een nog snellere stijging van het toch al te hoge eigen risico. Met alle gevolgen van dien. Deze manier van werken zou toch voor Tweede Kamerleden aanleiding moeten zijn om met de nieuwe minister van volksgezondheid een hartig woordje te wisselen. De demissionaire heeft dit onderwerp er door laten glippen. Of het past in de definitie ‘marktwerking’. Een nieuw kabinet moet wellicht toch ons ‘prachtige’ zorgstelsel eens flink door elkaar schudden, lijkt me. Voor verbeteringen hoef je niet aan te kloppen bij de zorgverzekeraars, die maken zich alleen zorgen om eigen voortbestaan. En werken mee om o.a. met hun tarieven het Havenziekenhuis om zeep helpen. Overigens blijf ik van mening dat de dijken versterkt moeten worden.

frank@drion.info

Jeroen Waardenburg. :
Hebben de mensen het nou nog niet door dat de zogenaamde zorgverzekeraars apothekers en de farmacie een grote criminele bende is met dank de plakkende pluche jongens en meiden uit Den Haag ,zij noemen zich volksvertegenwoordigers of regering.

woensdag 26 apr 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

‘Stem Vee’

(Stemvee: zelfstandig naamwoord. Politiek pejoratief kiezers die in de visie van de waarnemer zich door gewetenloze politici in hun stemgedrag laten beïnvloeden).

Elke stem met rood potlood

binnen een afgebakend hokje

getuigt in hoge mate

van hokjesgeest


Elke stem buiten alle afgebakende

hokjes getuigt van inzicht


Stem geen vee, stemvee

als stemveelemmingen

torenhoog, torendiep

de afgrond in


Stemadvies


Stem allen op Stephen Hawking

(1942 – 2018, wetenschappelijk

en medisch wereldwonder)


Met thans zijn vele aardse

wetenschappelijke volgelingen


Stem op zijn Universele licht

in deze duisternis op aarde

vol van zwarte (oorlogs)gaten


Stem op Stephen HawKING

onze enige wetenschappelijke

hoop in deze bange dagen


Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties