Linéa Recta Afzetten?

6382-lin-a-recta-afzetten (Door Frank Drion)

Gezien de actuele ontwikkelingen in de VS wordt de vraag steeds actueler. Kan het zo wel door gaan met deze president? Of laten de republikeinen het even op z’n beloop, om dan te beslissen. Even kijken of er nog meer zogenaamd ‘nepnieuws’ aan komt. En of de president nog een beetje bijdraait en zijn radicale opvattingen een beetje weet in te houden. De zelfbeheersing heeft om echt afscheid te nemen van zijn vroegere bedrijfsactiviteiten. En dat valt te betwijfelen. Indien dit negatief uit pakt wordt het vanzelf: Trump weg en de vice president Mike Pence dan maar aan het roer.

Vice president een man naar hun smaak
De vraag is, kan dat zomaar? Er moet natuurlijk heel wat mis gaan, maar Trump staat ook daarin vast zijn mannetje, dacht ik zo. Bovendien, Nixon heeft om minder het veld moeten ruimen. Dus moet het bij Trump ook wel lukken om een afzetprocedure te beginnen. En die slimme republikeinen zijn van die, toch al niet te pruimen, president af. Die vice president Mike Pence is eigenlijk meer een kerel naar hun smaak, die aanvankelijk zelf ook niet echt voor Trump was. Met een meerderheid in senaat en congres moet het voor de republikeinen toch een fluitje van een cent zijn. Zo slim als ze de hele regeerperiode alle goede ideeën van Obama trachtten te torpederen, zo zullen ze ook deze klus klaren. En als het onverhoopt niet lukt dan is er altijd wel iemand te vinden, die voor een mooi bedrag de trekker over haalt. En dat zou ook niet de eerste keer in de geschiedenis zijn. Maar een afzetting is natuurlijk veel chiquer en zou ook meer waardering in de VS en de wereld oogsten. De tijd zal het leren. Voorlopig hebben we onze handen vol aan het in goede banen leiden van onze eigen verkiezingen. Overigens blijf ik van mening dat de dijken versterkt moeten worden.

frank@drion.info

Rob Timmer :
Als ik de zin in dit artikel lees: 'En als het onverhoopt niet lukt (afzetten) dan is er altijd wel iemand te vinden, die voor een mooi bedrag de trekker over haalt.' Dan schrik ik behoorlijk. Dat mag nooit de manier zijn om zelfs niet van de meest afschuwelijke (Amerikaanse, Duitse, Franse of Nederlandse) volksmenners af te komen.
Ook sommige cartoons in Amerikaanse, Duitse en Engelse bladen gaan op dat punt nogal ver.

woensdag 08 feb 2017

Rob Timmer :
Ik was er van overtuigd dat jij NIET tot het slag politici behoorde dat uit was op het haatzaaien tegen enkele van onze bevolkingsgroepen!

Heb ik mij dan zo vergist?

Daarnaast kunnen politici over het algemeen wel tegen een stootje van links of rechts. En in een half kruikje kun je nog best drijven...

zaterdag 04 feb 2017

Ronald Sörensen :
Beste Robert,

Je hoeft je voortaan voor mij niet meer te schamen.
Mijn excuses voor de keren dat we samen een biertje gedronken hebben en voor het feit dat ik op het metroperron herkend werd, want dat slaat natuurlijk direct terug op degene met wie ik sta te praten.

Mijn kruik is gebarsten.

zaterdag 04 feb 2017

Rob Timmer :
Als wij narcisten de ruimte geven om landen te mogen besturen dan kun je wachten op ellende. Op elk gebied... tot zelfs het aanjagen van een oorlog.
En niet achteraf zeggen dat die psychologen uiteindelijk gelijk hebben gehad.
NU handelen!

vrijdag 03 feb 2017

Rob Timmer :
Ik schaam mij inderdaad diep dat ik vrijwel mijn hele volwassen leven ook alle ruimte heb geboden aan mensen die slechts uit waren op het zaaien van haat tegen een paar van onze bevolkingsgroepen. Dat begon vooral in 2002.

IK SCHAAM MIJ DIEP!

vrijdag 03 feb 2017

jim postma :
Reactie 2: Bedoelende dus expliciet een aanstaande burgeroorlog binnen de VS, die ongetwijfeld dan zal overslaan naar Europa en de rest van deze wereld.

'Neem er vast nog een cognacje op...@@@ Altijd is Cognacje ziek, midden in de week, maar op zondag niet!'

Alvast u allen sterkte gewenst in de komende globale strijd.
p.s. Neem vast uw valhelmen en vergieten mee op uw hoofden om te schuilen onder de trap...@@@

vrijdag 03 feb 2017

Jan Tak :
De laatste strohalm van links "Er komt straks oorlog"

Je moet volledig je verstand kwijt zijn om met deze onzin zo hard op onze kinderen in te hakken.
Ga je diep schamen Rob.

vrijdag 03 feb 2017

jim postma :
Wie deze site de afgelopen jaar heeft gevolgd is waarschijnlijk al weer vergeten dat ik in deze (helaas) Trump vanaf het begin van de voorverkiezingen heb getipt en ben daarin blijven volharden, dat Trump de nieuwe President zou worden van de VS. Na de eerste voorverkiezing in New Hamspire, Hillary een en Trump twee, mailde in reacties collega Hans Roodenburg (na mijn eerste voorspelling, Hans: 'Een zeer gewaagde voorspelling') en na New Hamspire aan mijn adres persoonlijk: 'Je moet je excuses aanbieden.'
Dat heb ik dus niet gedaan, in tegendeel, bleef volharden nog meer dat Trump de verkiezingen zou winnen, tegen alle winden in. Mijn redenen daarvoor zal ik hier nog openbaar maken, na al die tijd.
Heb reeds eerder 'voorspeld' in deze de val van Europa (met mogelijke burgeroorlogen), maar zie dit NU in de VS eerder gebeuren in de loop van dit jaar (honderd jaar reeds ruim na het uitbreken van W.O. 1). Dat ook in deze NU de Derde Wereldoorlog op de loer ligt (met ErdoKan en Putin, Trump), SAY NO MORE!
AMEN!

vrijdag 03 feb 2017

Rob Timmer :
Goh, Trump blijkt dus (totaal onverwacht) een pure narcist! Kunnen we die mooie sticker ook op onze blondie Wilders plakken?

Ik denk het wel. Maar vermoedelijk is er een klein aantal mensen dat daar anders over denkt. Denk ik... :-)

vrijdag 03 feb 2017

Rob Timmer :
Het wordt zo wel een vreemde wereld.
'Laten we hopen dat de gekozen 'grote leider(s)' ons niet teveel nadeel gaan berokkenen en geen nieuwe grote oorlogen zullen ontketenen!

Scheepsbeschuit en flessen water liggen al klaar op diverse zolders.

vrijdag 03 feb 2017

Jan Jaap Vogel :
Als de republikeinen inderdaad een afzettingsprocedure zouden gaan beginnen met als doel om Pence op de presidentsstoel te krijgen, dan zou de geloofwaardigheid in de politiek pas echt een duw krijgen.
Trump doet datgene wat hij voor de verkiezingen steeds heeft gezegd. Daarin is hij behoorlijk consequent. Mijns inziens zal het de wereld niet ten goede komen, maar daar komen we vanzelf achter.
De Amerikanen hebben op deze man gestemd en ze zullen het ermee moeten doen. Laten we hopen dat hij niet nog gekkere dingen gaat doen.....

vrijdag 03 feb 2017

Rob Timmer :
Als vreemdgaan (Kennedy en Clinton) voor sommigen gelijk is te stellen aan verachting voor vrouwen (Trump) dan is er inderdaad iets mis met die heren.
Zo hoor je er toch nog iemand over Ronald!

En je houden aan stupide beloften is ineens een pluspunt?

Waar moet dit heen met de wereld. Er staat ons noagal wat te wachten in Europa... :-(

vrijdag 03 feb 2017

Ronald Sörensen :
Klopt Jan.
Kennedy en Clinton waren c.q. zin notoire vreemdgangers, die hun positie gebruikten om veel verder je gaan dan "grab them by the pussy"
Je hoort er niemand over. Sterker nog: Men vindt het wel stoer.

Opeens is ook het je houden aan je verkiezingsbeloften slecht???

vrijdag 03 feb 2017

Jan Tak :
@Frank Drion: "Nixon heeft om minder het veld moeten ruimen"

Dat minder was de list en bedrog rondom de Vietnam-oorlog, een schandvlek op het blazoen van de USA en zeker niet een kleinigheid. Bovendien was Nixon aan zijn 2e termijn bezig, Trump is nog niet eens echt begonnen.
Sorry Frank maar ik zie het verband niet.

Is het niet gewoon zo dat de meeste mannen gewoon stik jaloers zijn op de Donald ;-)

vrijdag 03 feb 2017

Ronald Sörensen :
Het is te hopen dat al die domme republikeinen nu eindelijk eens naar Cato de Slimme gaan luisteren.

vrijdag 03 feb 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over: