Referenda

6022-referenda (Door Frank Drion)
Als EU-voorzitter zijn we wel het haasje. Dat Nederland dit nu net moet overkomen.
De vraag is: 'Moeten we iets vinden van zo’n uitslag als laatst met het referendum over het acosiatieverdrag? '

Plotseling vinden alle partijen dat we er wat mee moeten. Zelfs Oekraïne komt in actie en vindt plots onze schilderijen terug. Rutte heeft het heel slim al op de lange baan geschoven. Europa draait toch gewoon door. En beloften vervagen als er andere zaken spelen.


Ons kabinet zal zich zeker beraden op de vorm en de wet inzake referenda voor de toekomst aanpassen. Ook al is de tijd kort tot de volgende verkiezingen. Je moet er toch niet aan denken dat we een stortvloed aan referenda krijgen, die allemaal nog eens tussen de 30 en 50 miljoen gaan kosten.

Dat geld kunnen we echt beter gebruiken. Wat zou je denken van: de PGB’s, de thuis- en ouderenzorg eindelijk goed op peil, de voortgang van de WMO, medicijnprijzen op een normaal niveau en een goede wet voor de pensioenen, die er ondanks veel mooie woorden van Klijnsma, nog steeds niet is. Betere afspraken met de Europese en nationale Banken over de rentes. Oom Draghi (ECB) direct een halt toeroepen met het verlagen van de rentes ten gunste van de zuidelijke lidstaten.

Werk genoeg zou ik zeggen. Staten Generaal snel aan het werk en geen gezeur meer over akkefietjes met Van der Steur. Geen heisa maken over futiliteiten die weer discussies zonder resultaat opleveren. De Nederlanders willen gewoon dat de bv Nederland netjes draait.

Overigens blijf ik van mening dat de dijken versterkt moeten worden.

R.Sörensen :
Sorry.
Onderstaand commentaar moet bij het stukje Lieber Onkel Adolf van Geert-Jan Laan staan.

dinsdag 19 apr 2016

R.Sörensen :
Die kern van de zaak kennen we allemaal.
Vandaar ook dat grondwetswijzigingen moeten worden genomen met 2/3 meerderheid.
De kern van het commentaar op dit stukje is waarom referenda - de enige vorm van directe democratie - in verband brengen met één van de meest ondemocratische regimes die zich ooit op ons contitent gemanifesteerd heeft?
Dan kan je ook de vegetarische beweging en mensen die campagne voeren tegen roken vergelijken met de hiernaast geportreteerde dictator.

Daarbij in het stukje zelf wordt aangetoond, dat de nazi's de uitslag beïnvloed c.q. gemanipuleerd hebben. Dus dan slaat de vergelijking helemaal als k.. op Dirk of als een slappe l.. op een slagroomtaart.

dinsdag 19 apr 2016

Rob Timmer :
De kern van de zaak is naar mijn mening dat we op dit moment een democratisch verkregen vertegenwoordigende of representatieve democratie hebben. We kiezen de partij(en) die onze belangen zo goed mogelijk (en altijd ook rekening houdend met de belangen van onze minderheden) behartigen. Dat noem ik beschaving.

Laten we alsjeblieft zo lang mogelijk zo ver mogelijk wegblijven van 'de dictatuur van de meerderheid!'

Maar als de stap naar zo'n dictatuur dan toch niet te vermijden is dan toch minimaal met de instemming van 75 percent van het totaal aantal kiesgerechtigden in ons land.

maandag 18 apr 2016

R.Sörensen :
De kern van de zaak is dat in de Staten Generaal mensen zitten die geen democratisch mandaat hebben.
Van de 225 afgevaardigden hebben ongeveer 20 leden de kiesdeler gehaald en de rest is aangewezen door het partijpatriciaat, de aparatstick, de regenten, de partijbonzen oftewel de zelfbenoemde elite die in feite dit land besturen.
In Zwitserland worden per jaar vier referenda gehouden. Domme jongens en meisjes natuurlijk die Zwitsers. Laten ook geen vluchtelingen binnen en doen geen afdracht aan de EU. Wat had Cato Maior (sic) met dat geld kunnen doen?

maandag 18 apr 2016

Wim :
Kom @Johannes wij gaan een heerlijke pannenkoek eten bij Boshut De Big in het Kralingsche Bos met een heerlijk pint Oud Bruin er bij.LOL.

En misschien nemen we nog een pannenkoek Wim wil met gember er op.

maandag 18 apr 2016

Johannes :
Ik kan hier geen touw aan vast knopen.

maandag 18 apr 2016

Hans Roodenburg :
Wijze woorden! Zal Sorensen het wel niet mee eens zijn...

maandag 18 apr 2016

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Loopbaan


Rutte, onze grote premier in het klein,

wil niet zijn hele leven onze premier zijn.

Hij wil weg, hogerop,

naar de echte hoge top.


Ik laat zien: ‘Ik ben een ferme knaap.

Van mij komt heus geen broodje aap.

Vastberaden koers ik naar mijn nieuwe stek.

Ik heb een probleem. Er is geen plek.’


Geert-Jan Laan


  • Nieuw

  • Reacties