Gevalletje

5810-gevalletje (Door Corry Gryn)
Heeft u vorige week vrijdag niks gemerkt van een lichte aardschok? Zo rond de klok van half drie? Nee?

Valt me mee! Ondergetekende ging toen namelijk plat op de bek, zullen we maar zeggen. Kwam terug in de winkel na een bezoekje aan de bakker, waar ik een paar heerlijke broodjes had gekocht.
Welgemoed stierde ik de toko in, ondertussen links en rechts klanten groetend. In het pad van de verbandstoffen/luiers ging het volledig mis.
Op de één of andere manier kwam mijn rechtervoet scheef te staan, hakken glad door de regen, en ja, daar ging ik…


Al slippend probeerde ik me nog op de been te houden, maar er was geen houden aan: Gryn ging languit gestrekt tegen de vlakte! Gelukkig had ik de tegenwoordigheid van geest om mijn linkerhand als buffer te gebruiken, anders had ik waarschijnlijk nu voor Blauwe Piet kunnen spelen.
Ik ben de afgelopen maanden een aardig aantal kilo’s kwijtgeraakt ( bewust!), maar dat nam niet weg dat de overige kilo’s toch een fikse dreun veroorzaakten.

En weet u wat het eerste was dat ik deed? Achterom kijken of niemand het gezien had. Voor zover ik het vanaf de grond kon bekijken waren er geen getuigen: mazzel!!! Zachtjes kreunend hees ik me vervolgens omhoog, kont in de lucht, cape over m’n hoofd en mijn kaasstengels in stukken! Snotjandokus! Ik stond te trillen op de poten, zogezegd.

Ben eerst het pasfotohok ingedoken, om aldaar op de kruk een beetje bij te komen. Mijn bezorgde collega gerustgesteld dat er niks gebroken was. Het enige waar ik last van had was een geknakt ego: trots als ik was dat ik zoveel was afgevallen werd hier compleet teniet gedaan!

Maar nu, een aantal dagen later vraag ik me toch af hoeveel spieren het menselijk lichaam bevat. Vanaf de schouders doet namelijk mijn hele lijf pijn. En niet zo’n beetje! Mijn ene knie wordt verdacht blauw, en zelfs een beker koffie optillen is een regelrechte work-out!
Nu heb ik het ter aarde vallen tot een ware kunst verheven: in het verleden ben ik regelmatig op een zeer onprettige manier in contact gekomen met de grond.

Een paar maanden geleden ook al eens op weg naar mijn auto. Natte straattegels, een paar slippers met hakje en twee versleten knieën is in de regel geen goede combinatie. Maar toen hield ik het nog enigszins charmant…

Zo ook een aantal jaar geleden toen ik uit de badkamer kwam en de trap af wilde lopen. Vloerbedekking op de trap, voetzolen nog een beetje vochtig na de douche en hup: heb alle traptreden gehad. Met donderend geraas schoot ik naar beneden! Gelukkig op mijn achterste, en niet kop voorover! Hard scheldend ben ik overeind geworsteld. Na een paar minuten ging de deurbel: buurman Henk kwam even informeren of alles oké was.

De lieverd was zich wezenloos geschrokken en dacht minstens dat ik overvallen was. Nu zijn onze huizen niet zo heel erg gehorig, maar als er dik zeventig kilo langs de trap naar beneden dondert kun je dat in de hal van de buren toch wel horen! Ook daar heb ik, voor zover bekend, niets ernstigs aan over gehouden.

En toen ik vorige week weer een beetje bij de mensen was, heb ik zitten schateren van de lach: dat moet toch wel een koddig gezicht geweest zijn! Dus nu ben ik zo onderhand officieel een gevallen vrouw. In de letterlijk zin dan.

Straks hijs ik mijn beurse lijf maar weer onder een warme douche, en smeer ik zover ik kan mijn rug, knieën, achterste en beide heupen met één of ander sterk ruikend goedje in, in de hoop dat ik de dag zonder al te veel binnensmondse 'Auw!'s en 'Sh..!'s door kom…

Hoor ik u daar lachen? Wacht maar: ook ú komt een keer aan de beurt!

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De sloopkogels van de Internationale

(door Kees Versteeg)


De brand in de Notre-Dame deed me ineens terugdenken aan de Koninginnekerk. Gesloopt in 1971. Hij stond aan de Boezemsingel in Crooswijk. In de verkiezing Mooiste Gesloopte Kerk kwam de Koninginnekerk als winnaar uit de bus.


D
e brand in de Notre-Dame is een ongeluk. Binnen een dag is 700 miljoen euro verzameld voor de wederopbouw. De sloop van de Koninginnekerk was daarentegen een geplande politieke misdaad.

De toenmalige PvdA-burgemeester Thomassen was een warm voorstander van de sloop. Er moest op die plek een niet-confessioneel bejaardenhuis komen. De sloop van de kerk riep in 1971 veel verzet op. Tegenstanders zeiden: ‘Wat de nazi’s lieten staan, dat gaat er nu wel aan.’

De linkse raad won. De sloop werd doorgezet. Er hangt een portret van Thomassen en zijn vrouw An in het Rijksmuseum. Misschien is de tijd nu rijp om er een bordje bij te zetten.

Met de tekst: ‘In de tijd dat Thomassen burgemeester was van Rotterdam, ontwikkelde de stad zich tot wereldhaven nummer één. Daarnaast was Thomassen ook een kopstuk in de politieke misdaad. Op de plaats waar ooit de Koninginnekerk stond, verhief hij Judas tot bouwmeester en noemde dat verheffing van het volk.’
  • Nieuw

  • Reacties