Korpschef gezocht m/v (2)

5737-korpschef-gezocht-m-v-2 (Door Jim Postma)
(Vervolg van vorige week)
Voor de vacature m/v van politiekorpschef Nationale Politie zijn tot dusver drie gerenommeerde kandidaten bekend. Daarvan twee Amsterdammers. Namelijk Pieter-Jaap Aalbersberg en Bernard Welten. Beiden met grote ervaring als Amsterdamse korpschef. Dan als ’outsider’ de nog redelijk onbekende Erik Akerboom, wel bekend in Haagse politieke kringen, thans topambtenaar bij Defensie.
Waarom dan hierbij geen Rotterdammer onder het motto: ’Geen moorden, maar daden!’


In dit kader kan ik u reeds verklappen dat zich bij mij een vierde ‘mystery’ kandidaat heeft aangemeld voor deze ‘hondenbaan’. Waarvan de bovenste drie heren nog peentjes zullen zweten.
Hierbij slechts een summiere verdere opsomming van mijn suggesties en aanbevelingen voor de nieuwe korpschef. Om bestrijding van corruptie binnen het apparaat tegen te gaan - speciaal die van de afdeling inkoop - er politiespeurhonden bovenop zetten.
Een goed getrainde speurhond ruikt een ‘corrupte cop’ reeds van verre. Op het juiste moment slaat die aan. ‘Woef, woef, Waf, Boef!’, zo wordt de nieuwe corruptiecode.

Meer opsporingsverkenningen vanuit de lucht. Door een groot tekort aan dergelijke politiehelikopters gaan samenwerken. Dus uitbreiden met de helikopters van Defensie en die van de Traumadiensten. Dit levert schatten van belangrijke politie-informatie op tegen betrekkelijk geringe kosten.
Wie zijn de uiteindelijke verantwoordelijken voor dit gigantische misbaksel van een nieuwe Nationale Politie? Tot nu toe gaat dit jaren langer duren dan gepland.
En zijn de aanvankelijke kosten van 230 miljoen euro nu verdubbeld tot 460 miljoen euro! Wie hebben hier volkomen lopen te slapen in dit mismanagement? En wie laat hier de koppen rollen en de knopen doorhakken? Eindelijk eens!

Inzetbaarheid politie-eenheden bij voetbalwedstrijden onmiddellijk schrappen. Stadionclubs moeten zelf zorgen voor de veiligheid met ingehuurde veiligheidsmensen. Loopt de zaak dan alsnog vierkant uit de klauw, ME sturen en de rekening deponeren bij de clubs. In samenwerking en in overleg met de KNVB de betrokken clubs straffen met puntenvermindering. Desnoods verder spelen zonder supporters.

Asielcentra laten beveiligen door militairen. In plaats van zoals de burgemeesters nu willen hiervoor privé-beveiligers inhuren. Het moet niet gekker worden…
Stoppen met de nodeloze energieverspilling van het oprollen van weedplantages. Net als in Amerika geef de markt maar vrij. De prijzen kelderen vanzelf met name voor medicinale doeleinden.

Mysterykandidaat: Rita Verdonk, de ‘iron lady’(!), aanstellen als de nieuwe korpschef. Als onder meer voormalig gevangenisdirecteur van De Schie kent zij het klappen van de zweep als geen ander.
Haar dienders zullen er graag voor in de rij gaan staan.

R.Sörensen :
Jij durft,Rita Verdonk?
Ooit stelde ze me voor de keuze of Leefbaar Rotterdam omdopen in Trots op Rotterdam of bij de verkiezingen door haar weggevaagd worden. Ik legde haar uit dat ik TOR niet zo'n goede naam voor een politieke partij vond.
Verder een prima vrouw met lef en dus inderdaad een uitstekende kandidate. Helaas geldt in de praktijk artikel 1 van de grondwet niet, dat discriminatie c.q.ongelijke behandeling als gevolg van politieke voorkeur, verbiedt.
Zie het dus helaas niet gebeuren.

donderdag 15 okt 2015

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

Over de schrijver

Jim Postma

Jim Postma (Rotterdam, 29-02-1948) is samen met Geert-Jan Laan in 2008 de papieren weekkrant Rotterdam Vandaag & Morgen begonnen, later gevolgd door deze elektronische krant.

Beide initiatiefnemers werkten daarvoor jarenlang als onderzoeksjournalisten bij de toenmalige dagkrant Het Vrije Volk.

Jim Postma werd in die tijd ook bekend van zijn dagelijkse rubriek ‘Stukgoed’, over de kleine dingen in het leven, die voor velen toch bijzonder belangrijk zijn. Zoals ‘normen en waarden’.

In dit kader onderscheidt hij zich de laatste paar jaar in weekkranten als columnist en recensent in het Rotterdamse kunstwereldje.

Ooit begon hij in 1965 als jong journalist bij de dagkrant De Rotterdammer en vertrok daarna voor zeven jaar naar Afrika als correspondent, onder meer voor Radio 1 en 2.

In de negentiger jaren, na het verlaten van het gefuseerde Het Vrije Volk begon Jim Postma met het maken van televisiedocumentaires. Een hele bekende, die hij samen maakte met fotograaf/filmer Paul Stolk, werd ‘Een rustige Jaarwisseling’ voor de NOS/NOB. (Waarderingscijfer 8.2 en met 2.4 miljoen kijkers).

Hieruit volgde de campagne voor jonge vuurwerkslachtoffers, ‘Je bent een rund als je met vuurwerk stunt’. Dit leidde in die tijd tot aanzienlijk minder slachtoffers.

Andere televisiedocumentaires van Jim Postma, onder meer gemaakt in Afrika en in Mongolië, werden uitgezonden via de VARA, EO, AVRO/TROS, de BRT en CNN.

KOPSTOOT

Loopbaan


Rutte, onze grote premier in het klein,

wil niet zijn hele leven onze premier zijn.

Hij wil weg, hogerop,

naar de echte hoge top.


Ik laat zien: ‘Ik ben een ferme knaap.

Van mij komt heus geen broodje aap.

Vastberaden koers ik naar mijn nieuwe stek.

Ik heb een probleem. Er is geen plek.’


Geert-Jan Laan


  • Nieuw

  • Reacties