Leve Clean Air

5199-leve-clean-air (Door Jim Postma)
Clean Air Nederland heeft er per direct voor gezorgd dat alle kroegen, inclusief de bruine eenmanszaken, rookvrij zijn. Wat een grote aanwinst is dit voor ons aller gezondheid. En dus zeker een grote felicitatie waard aan deze ‘gezondheidsridders!’ Verstokte kroegtijgers, zoals ik, krijgen nu eindelijk de kans om een jaartje of zelfs twee jaartjes ouder te worden. Dit alles dank zij Clean Air dus.
Hoera, leve Clean Air!

Intussen blijft ons hele Botlekgebied, zo bewijzen satellietfoto’s, een van de meest vervuilde gebieden in heel Europa. De levensverwachting van onze brave burgers hier is zo’n drie tot vier jaar minder dan gefortuneerde bewoners op bijvoorbeeld de Veluwe.
Immers alleen al de fijnstof die dagelijks vanuit de Botlek over onze stad trekt ademen wij 24 uur met zijn allen in. Met hoestbuien en geïrriteerde ogen tot gevolg. Terwijl ik dit schrijf druppelen wederom de tranen uit mijn ogen, zeker als ik waar dan ook op straat loop.
Het Oogziekenhuis zegt tot mij: ,,Daar is niets aan te doen, moet u mee leren leven!’’ Behalve dan als ik buiten de stad ga naar mijn favoriete Zeeland, ben ik in een dag genezen.
Ra, ra, hoe kan dat Clean Air Nederland?!

De multinationals kunnen onbeperkt blijven doorgaan met het roet spugen over ons fraai Rotterdam. Laatst heb ik even de autoruiten gewassen vlak voor mijn deur op een steenworp afstand van het Centraal Station. Daar rijden dieseltreinen de godganse dag af en aan. Met daarnaast talloze vrachtwagens op diesel. Als ik met een servetje langs mijn ruiten ga blijft inktzwarte roet achter. Daar is zelfs Zwarte Piet nog helemaal niets bij.

Het rookverbod in bruine kroegen is dank zij Clean Air daarom een lachertje van de bovenste plank. De wet op zichzelf is zo krom als een hoepel. De politieke partijen die deze antirook-wet steunden zijn zo hypocriet als de pest. Zoals bijvoorbeeld de PvdA (Samson) die ooit groot zijn geworden door stuk voor stuk rokende arbeiders.
De wet was immers zogenaamd bedoeld om het personeel achter de bar te beschermen. Alleen roken die haast allemaal. Zij staan met 80 tot 90 procent van hun klanten nu allen buiten te roken in weer en wind. Daar ga je vanzelf dood van een longontsteking. Vooral onze bejaarden die hun tehuizen worden uitgeknuppeld met hun ‘laatste sigaretje’.

Laten om te beginnen alle horeca-eigenaren in Nederland hun zaken eens een dag sluiten. En dan met zijn allen zo’n 100.000 asbakken deponeren op het Binnenhof.

,,Samson, shaggy?’'

Jim Peter Postma :
Het enige juiste woord hier is inderdaad, beste Wim en Ronald: 'BETUTTELING'. Juist in hoofdletters. Er was tot op onlangs (2008) gedurende 200 JAAR een grote GASTVRIJHEID in dit land in de horeca voor een pijpje tabak, sigaartje, shaggies en later sigaretten. Wat het laatste betreft hebben onze 'bevrijders' in 1945 dit ingevoerd met chocolade, nylons en sigaretten. Allemaal aan verslaafde geraakt in de goede of slechte zin van het woord.
Met roken gaan wij dood, zonder roken gaan wij ook dood. Leve onze vrijheid, zonder welke BETUTTELING dan ook.
AMEN!

donderdag 30 okt 2014

Wim :
Laten we wel wezen een betutteling van van de dictatuur regenten uit Den Haag roken mag niet meer in cafe eethuis duur of goedkoop een in de hapjeszaak waar met friet kroket en bitterbal kan genieten.En nu maar oppassen dat de regenten het thuisroken niet gaan verbieden en maar zeuren dat roken niet goed is neen roken is ook niet goed en beter niet roken.Maar mensen hebben hun eigen verantwoordelijkheid.

Maar aan de andere kant heerlijk rookvrij kroegen en andere openbare gelegenheden je hoef je biertje niet meer te drinken in een rookwolk dat je de andere kant van de zaak niet meer ziet een goede zaak derhalve,en laat @Wim nou een sigaartje roken.

dinsdag 28 okt 2014

R.Sørensen :
In Spanje plakt men een sticker op de deur als er binnen gerookt wordt.
Kan je zelf beslissen of je wel of niet naar binnen wil.

Zelf willen beslissen is in een bepaalde politieke hoek (say no more) eigenlijk niet toegestaan.
Zo overtuigd van eigen gelijk dwingen ze de mensen te leven en denken zoals zij willen.
De volgende stap is dat mensen die het niet met hen eens zijn, moeten worden heropgevoed.
Een les die we uit de geschiedenis van de 20e eeuw kunnen leren.

dinsdag 28 okt 2014

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

Over de schrijver

Jim Postma

Jim Postma (Rotterdam, 29-02-1948) is samen met Geert-Jan Laan in 2008 de papieren weekkrant Rotterdam Vandaag & Morgen begonnen, later gevolgd door deze elektronische krant.

Beide initiatiefnemers werkten daarvoor jarenlang als onderzoeksjournalisten bij de toenmalige dagkrant Het Vrije Volk.

Jim Postma werd in die tijd ook bekend van zijn dagelijkse rubriek ‘Stukgoed’, over de kleine dingen in het leven, die voor velen toch bijzonder belangrijk zijn. Zoals ‘normen en waarden’.

In dit kader onderscheidt hij zich de laatste paar jaar in weekkranten als columnist en recensent in het Rotterdamse kunstwereldje.

Ooit begon hij in 1965 als jong journalist bij de dagkrant De Rotterdammer en vertrok daarna voor zeven jaar naar Afrika als correspondent, onder meer voor Radio 1 en 2.

In de negentiger jaren, na het verlaten van het gefuseerde Het Vrije Volk begon Jim Postma met het maken van televisiedocumentaires. Een hele bekende, die hij samen maakte met fotograaf/filmer Paul Stolk, werd ‘Een rustige Jaarwisseling’ voor de NOS/NOB. (Waarderingscijfer 8.2 en met 2.4 miljoen kijkers).

Hieruit volgde de campagne voor jonge vuurwerkslachtoffers, ‘Je bent een rund als je met vuurwerk stunt’. Dit leidde in die tijd tot aanzienlijk minder slachtoffers.

Andere televisiedocumentaires van Jim Postma, onder meer gemaakt in Afrika en in Mongolië, werden uitgezonden via de VARA, EO, AVRO/TROS, de BRT en CNN.

KOPSTOOT

Nolet Distillery als bezoekersattractie

(door Kees Versteeg)

Nolet is een familiebedrijf met een rijke historie. Het bedrijf bestaat al sinds 1691 en ondertussen is de elfde generatie aan zet.

Nolet is meer dan de beroemde kolengestookte distilleerketel nummer 1. Fraai aan het bedrijf is niet alleen het bewaren van het ambachtelijk erfgoed, maar ook de ultramoderne logistiek. Vanuit de bottelhal loopt onder de Buitenhaven een tunnel naar o.a. een volledig geautomatiseerd magazijn. Nolet oogt zoals heel Schiedam zou moeten ogen: historische enerzijds, hypermodern anderzijds.

In bijgaande video leidt Bob Nolet, zoon van Carel Nolet, ons rond in de Schiedamse distilleerderij.

PS: onthoud ook het prachtige woord ‘engelendeel’: het deel jenever dat verdampt in het eikenhouten fust. Dat deel moet vastgesteld worden teneinde er geen accijns over te hoeven betalen.

https://www.youtube.com/watch?v=bpAMenG0cUA


Nolet is elke werkdag op afspraak te bezoeken voor een rondleiding.

Zie https://www.noletdistillery.com/nl/welkom

Foto 1: noletdistillery.com

Foto 2: tunnel onder de haven - boele.nl

  • Nieuw

  • Reacties