‘Nood breekt wet’


4995-nood-breekt-wet (Door Jim Postma)
Terwijl kranten als De Volkskrant en De Telegraaf u als lezer bombarderen met loodzware voorpaginakoppen zoals ‘Oorlog dreigt in Europa’, gaan wij in Rotterdam de boetes voor het wildplassen verhogen tot 160 euro.
Nu honderd jaar na de Eerste Wereldoorlog (1914) zou mogelijk, volgens diezelfde landelijke kranten, zelfs een derde W.O. voor de deur staan.

Toch blijft gelukkig hier de verhoging van de ‘wildplasboetes’ het gesprek van de dag, met name in de horeca. Volkomen logisch ook. Wie van u immers heeft nog nooit van zijn of haar leven wild geplast! De meesten begonnen er almee vanaf het vijfde levensjaar, vaak onder begeleiding en toezicht van ouders. ‘Nood breekt wet’, nietwaar?


Ooit vertelde ik u op deze plek dat eind jaren zeventig talloze pisbakken, vooral die ijzeren met sierlijke krullen, uit de stad zijn weggehaald. Dit onder de belofte van de toenmalige gemeenteraad dat er nieuwe voor zouden worden teruggeplaatst. Dat is tot op heden nooit gebeurd.
En dat is de reden dat ik, als notoire wildplasser, de zaak zal laten voorkomen mocht ik ooit zo’n buitensporige bekeuring krijgen. Al was het alleen maar voor mijn zwakke blaas, ondersteund door een doktersverklaring.

Ik erken wel dat er grenzen bestaan aan het wildplassen. Zoals nooit bij mensen in portieken, voor deuren of tegen gevels van huizen. Wel dus bij bomen en struiken in groenvoorzieningen. Daarnaast moet je als gediplomeerd wildplasser altijd goed opletten dat er geen camera’s in de buurt zijn of op de loer staande Stadswachten.
Aan minister Ivo Opstelten stelde ik in dit kader voor om een ‘Piespas’ in te stellen voor mensen met grote plasproblemen. Mits de betrokkenen zich houden aan nieuwe ‘Piespasregels’ volgens de Algemene Politie Verordening (APV).

Vrouwen hebben hier aanzienlijk minder last van dan mannen op leeftijd. Toch maak ik het haast elke dag mee dat vrouwen in cafés komen vragen of zij even naar de wc mogen. Wij hebben het hier dus over een groot stadsprobleem, dat zeker niet even kan worden opgelost door boetes te verhogen.
Zo maakte ik het mee dat zelfs politie-agenten aan het wildplassen waren. Met nota bene zeven man sterk. Dat waren ME-ers bij Woudestein tijdens een risicowedstrijd van Excelsior. Uiteraard heb ik daar als wettig en overtuigend bewijs een foto van gemaakt.

En dan heb ik het hier niet eens over de bereden politie te paard die onze hele stad onder kakken, zonder die stinkende drolhopen zelf op te ruimen. Want hier geldt zeker: ‘Gelijke monniken, gelijk mee kappen.’

R.Sörensen :
Op drukke avonden is het vrijwel altijd mogelijk in horecagelegenheden te gaan plassen.
Soms kan het niet anders en dan zoek je een boom of de struiken op. Is goed voor de planten, want dit is één van de spaarzame manieren om stikstof op te nemen.
Bijkomend probleem is het feit dat er gezegd wordt: "Doe het snel!"Dat is helaas onmogelijk omdat je het al zo lang opgehouden hebt, dus je staat minimaal een minuut of twee.
In het centrum kan ook geplast worden in het water. Wel zo netjes.

woensdag 07 mei 2014

Wim :
Hoe dan ook het zou heel normaal zijn dat er openbare gelegenheden zijn van gemeentewege om daar te doen wat elk mens doet het lozen van afvalstoffen uit het lichaam. En dit voor man en vrouw.Wellicht gaat het er eindelijk van komen met de nieuwe stads regering van Rotterdam.Wie weet.

dinsdag 06 mei 2014

Rinus Vuik :
Jim Postma heeft gelijk.
De zgn pisbakken in de stad zijn verdwenen, en deze bleken toch wel heel erg nuttig.
Honden mogen de hele stad onderschijten en piesen, maar een man in nood
kan de bosjes uit worden geplukt als hij z'n hoge nood doet, en hiervoor
een belachelijk hoge boete krijgt opgelegd!
Sinds wanneer worden lozende honden boven 'in nood verkerende mannen'
geplaatst?
Ja, precies: Anno 2014!
Een tijdperk voor een man met zwakke blaas een 'hondenleven', en was dit in deze maar waar!! De hond(en z'n baas) hebben het beter, maar ja die brengen geld in het laatje(hondenbelasting)!!!!

maandag 05 mei 2014

j.p.postma :
Okay, beste De Groot. Maar dan zeker 1000 euro boete voor de paardendrollen van de Brede Politie (te paard).

maandag 05 mei 2014

De Groot :
Boete voor wildplassen moet naat 500 e. Evenals voor hondendrollen.

donderdag 01 mei 2014

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

Over de schrijver

Jim Postma

Jim Postma (Rotterdam, 29-02-1948) is samen met Geert-Jan Laan in 2008 de papieren weekkrant Rotterdam Vandaag & Morgen begonnen, later gevolgd door deze elektronische krant.

Beide initiatiefnemers werkten daarvoor jarenlang als onderzoeksjournalisten bij de toenmalige dagkrant Het Vrije Volk.

Jim Postma werd in die tijd ook bekend van zijn dagelijkse rubriek ‘Stukgoed’, over de kleine dingen in het leven, die voor velen toch bijzonder belangrijk zijn. Zoals ‘normen en waarden’.

In dit kader onderscheidt hij zich de laatste paar jaar in weekkranten als columnist en recensent in het Rotterdamse kunstwereldje.

Ooit begon hij in 1965 als jong journalist bij de dagkrant De Rotterdammer en vertrok daarna voor zeven jaar naar Afrika als correspondent, onder meer voor Radio 1 en 2.

In de negentiger jaren, na het verlaten van het gefuseerde Het Vrije Volk begon Jim Postma met het maken van televisiedocumentaires. Een hele bekende, die hij samen maakte met fotograaf/filmer Paul Stolk, werd ‘Een rustige Jaarwisseling’ voor de NOS/NOB. (Waarderingscijfer 8.2 en met 2.4 miljoen kijkers).

Hieruit volgde de campagne voor jonge vuurwerkslachtoffers, ‘Je bent een rund als je met vuurwerk stunt’. Dit leidde in die tijd tot aanzienlijk minder slachtoffers.

Andere televisiedocumentaires van Jim Postma, onder meer gemaakt in Afrika en in Mongolië, werden uitgezonden via de VARA, EO, AVRO/TROS, de BRT en CNN.

KOPSTOOT

De sloopkogels van de Internationale

(door Kees Versteeg)


De brand in de Notre-Dame deed me ineens terugdenken aan de Koninginnekerk. Gesloopt in 1971. Hij stond aan de Boezemsingel in Crooswijk. In de verkiezing Mooiste Gesloopte Kerk kwam de Koninginnekerk als winnaar uit de bus.


D
e brand in de Notre-Dame is een ongeluk. Binnen een dag is 700 miljoen euro verzameld voor de wederopbouw. De sloop van de Koninginnekerk was daarentegen een geplande politieke misdaad.

De toenmalige PvdA-burgemeester Thomassen was een warm voorstander van de sloop. Er moest op die plek een niet-confessioneel bejaardenhuis komen. De sloop van de kerk riep in 1971 veel verzet op. Tegenstanders zeiden: ‘Wat de nazi’s lieten staan, dat gaat er nu wel aan.’

De linkse raad won. De sloop werd doorgezet. Er hangt een portret van Thomassen en zijn vrouw An in het Rijksmuseum. Misschien is de tijd nu rijp om er een bordje bij te zetten.

Met de tekst: ‘In de tijd dat Thomassen burgemeester was van Rotterdam, ontwikkelde de stad zich tot wereldhaven nummer één. Daarnaast was Thomassen ook een kopstuk in de politieke misdaad. Op de plaats waar ooit de Koninginnekerk stond, verhief hij Judas tot bouwmeester en noemde dat verheffing van het volk.’
  • Nieuw

  • Reacties