COLUMNS

Moedeloos van het frapper toujours

6796-moedeloos-van-het-frapper-toujours
(Door Ronald Sörensen)

Op onze camping is een vijver. Verleden week zat er een vogel met een groene kop, zwemvliezen, een platte snavel en hij snaterde c.q. kwaakte.

“Ik denk dat het een fazant is” opperde een buurman” Nee hoor een kraai” zei een ander. Verbaasd vertelde ik dat het een woerd was: een mannetjes eend. De reacties waren verbijsterend. Ik mocht dan wel biologie docent geweest zijn, maar hier zat ik er volkomen naast. Openlijk twijfelde men aan mijn geestelijke vermogens, mijn ogen schenen plotseling erg slecht te zijn en hier en daar werd door andere toegesnelde kijkers gesuggereerd dat ik bewust kwaadaardig was. Ik - sowieso ook van twijfelachtig politiek allooi - behoefde hen helemaal niets uit te leggen. Voorzichtig stelde ik voor om mijn vogelgids te raadplegen, maar omdat die uit mijn caravan kwam, werd dat verontwaardigd afgewezen: “Omdat jij het zegt, is het alles behalve een eend,” was de conclusie.

Uiteraard is dit een verzonnen verhaaltje, maar iets vergelijkbaars is me onlangs wel overkomen. Ik bekijk de sites en partijprogramma’s van andere politieke partijen regelmatig, opdat ik een gefundeerde mening heb over hun politieke visie..

Op de site van Vers Beton heeft de door zijn eigen partij “kaltgestellte” politicus Leo de Kleijn zijn wensdroom - een verenigd linksblok - uit de doeken gedaan. Tot mijn verbazing noemde hij in het rijtje van linkse partijen ook de in onze stad opererende islamistische partij NIDA. Een partij die m.i. alles behalve links is. Op recepties wordt voorgelezen uit de Koran. Hun website lijkt zich uitsluitend tot moslims te wenden. Ze hebben schaamteloos een zetel van de kiezers op LR gestolen en willen op bijeenkomsten aparte ingangen voor mannen en vrouwen.

Ik wantrouw hun ideeën, die mijns inziens dus alles zijn behalve links. Dit, omdat het mijn vak is tussen de regels door te lezen. Ik de nieuwberichten volg. Ik de bronnen van de Islam gelezen c.q. de geschiedenis bestudeerd heb en meer dan dertig jaar praktijkervaring bezit (geen vooroordeel, maar een oordeel dus!) Daarom heb ik onderstaande reactie gestuurd naar VB.

Van de NIDA site.

“NIDA Rotterdam is een door de Islam geïnspireerde emancipatiebeweging die zich heeft ontwikkeld tot een Rotterdamse politieke partij.”

“Onze geloofsbeleving is van meerwaarde in de samenleving en verdient terecht de ruimte in de publieke sfeer, in publieke voorzieningen en het openbaar bestuur.”

Voor ALLE Islamieten is de KORAN een inspiratiebron.

Ik adviseer de kiezers om een KORAN vertaald door prof.dr.J.H.Kramers op de kop te tikken (1956) Een vertaling uit de periode dat de Islam amper in ons land voorkwam, dus volkomen onverdacht. Het woord islamofobie bestond toen nog niet.

Deze vertaling heeft een woordenregister. Kijk onder de woorden vrouwen, Joden, ongelovigen, slaven!!! en vertel me daarna of dit linkse uitspraken of extreem rechtse uitspraken zijn !

(Uiteraard zijn de begrippen links en rechts in dit geval anachronismen)

Netjes en duidelijk lijkt me. Voldoet volkomen aan de wetenschappelijke voorwaarden tot falsificatie zoals verwacht, mag worden. Helaas meent de censor(trice?) van de objectieve (sic) site NIDA te moeten beschermen en plaatst mijn reactie niet. Waarschijnlijk denkt ze dat NIDA niet tegen kritiek kan of dat ze zelf niet in staat is zich te verdedigen. Kan ook zijn dat hier weer sprake is van de bekende stuip. ”Ben het er niet mee eens, dus ontkennen en onder het tapijt vegen”

Ik fulmineer nu al 17 jaar openlijk tegen het m.i. steeds groeiende gevaar. Ik probeer dat altijd onderbouwd te doen. Houd me aan de feiten en onderzoek de bronnen. In kritische kringen gaat men zelfs zover, dat men mij beschuldigt van hetgeen ik bestrijd: Extreem rechts.

Ik heb er soms meer dan genoeg van en word doodmoe van mezelf, maar ik zal door moeten gaan. Ik ben het verplicht*. Reacties zoals die van de redactie van VB sterken me in mijn gelijk:

* https://www.youtube.com/watch?v=deTKmGGZPWc

Lees verder

Amsterdamned

6769-amsterdamned
(Door Alek Dabrowski)
Laten we het onder ogen zien: Rotterdam is aan het ver-amsterdammen. Rotterdam wordt internationaal geroemd van[...]

Islamitisch terrorisme en Israël

6764-islamitisch-terrorisme-en-isra-l
(Door Ronald Sörensen)
In het programma Buitenhof vertelde burgemeester Aboutaleb, dat veel terroristen van Marokkaanse afkomst (50% !) zich[...]

Pittig commentaar

6761-pittig-commentaar
(Door Frank Drion)
Iedereen valt nu over Johan Derksen heen, zijn commentaar op de RTL-kwaliteit zou beneden peil zijn. Maar het is[...]

De linkse weg kwijt

6752-de-linkse-weg-kwijt
(Door Ronald Sörensen)
Op de site de met belastinggeld betaalde propaganda site JOOP (alleen lezen als je een sterke maag hebt) huilt de lij[...]

Mijn eerste sigaret

6747-mijn-eerste-sigaret
(Door Wim de Boek)
Die rookte ik als onvervalste babyboomer op de Spoorsingel, in een barre winter op het ijs. Gekregen van een ouder i[...]

Kees Korbijn in memoriam

6732-kees-korbijn-in-memoriam
(Door Jos Valster)
Op 9 oktober aanstaande is het vijf jaar geleden dat bekend Rotterdams muzikant Kees Korbijn in onze stad is overled[...]

Peter Otto 1955-2017

6721-peter-otto-1955-2017
(Door Ronald Glasbergen)
Peter Otto, geboren in Rotterdam op 19 december 1955, 'weggerukt uit het leven' in Arnhem door een hartaanval op 8 se[...]

Bar op school

6696-bar-op-school
(Door Ronald Sørensen)
Het leven van een leraar op een grote openbare scholengemeenschap voor MAVO-HAVO-VWO en TVWO in het westen van Rotte[...]

Het Nederlandse Volkslied...wat een verd

6676-het-nederlandse-volkslied-wat-een-verdriet
(Door Zettie Leeuwenburg)
Rotterdam - De schoolvakanties zijn vrijwel afgelopen, de kinderen in Nederland gaan bijna weer allemaal naar school. R[...]

Achter de toonbank 4

6668-achter-de-toonbank-4
(Door Corry Gryn)
Ik hoor u denken als u de foto bij dit stukje bekijkt:”Wat hebben koeien in vredesnaam te maken met een drogisterij?[...]

Social media

KOPSTOOT

De beste keeper


Zegt de bejaarde man aan de bar zo luid mogelijk:

‘Mijn vrouw is de allerbeste keeper van de wereld.

Zij is de enige die twee ballen tegelijk kan stoppen!’


Wim de Boek

  • Nieuw

  • Reacties