COLUMNS

Onverstoorbaar liegen

6565-onverstoorbaar-liegen
(Door Ronald Sörensen)

Op Vers Beton (alleen lezen als je werkelijk helemaal niets te doen hebt) schrijft Van Heemst iets over onverstoorbaarheid in de politiek. Op zich wel een aardig onderwerp, maar zoals te doen gebruikelijk met zijn stukjes, eenzijdig, slecht geïnformeerd en tendentieus.

Nu kan ik daar wel op reageren, maar de redactie van V.B. censureert me. Niet omdat ik scheld of beledig, maar omdat ik een andere mening heb. Dat valt bij deug- c.q. goedmensen altijd verkeerd. De reden om de Leefbaar Rotterdammer te censureren is snel gevonden. Ik denk dat mijn aansporing aan de hoofdredactrice om – na een gruwelijk “leve de multiculti” stukje – volgende keer een stukje over haar cavia te schrijven de deur dicht deed. Ex docent HBO-TVWO-VWO-HAVO-MAVO met vele onderwijsbevoegdheden die 32 jaar een deel van de Rotterdamse jeugd de grondbeginselen van de geschiedenis en de biologie heeft bij gebracht wordt gecensureerd door objectieve en onafhankelijke redactie.

Het stukje van Van Heemst ((vanaf nu vH) begint met de vraag wat te doen tegen politieke zuigers, treiteraars en moddergooiers.

Ruiterlijk bekend hij ooit iemand voor eikel te hebben uitgemaakt (mij!), maar toen hij door de voorzitter werd gemaand dat zoiets niet kon, bood hij zijn excuus aan.

In werkelijkheid zei ik direct, dat hij dat woord niet terug hoefde te nemen omdat ik het uit zijn mond niet als beledigend ervaarde. Pas toen één van zijn fractieleden Tom Harreman zich openlijk distantieerde van zijn fractievoorzitter (Peter lag toch al niet goed ) maakte hij excuses. Niet nodig dus.

De slechterikken en treiteraars zitten vooral in de SP en Leefbaar Rotterdam hoek natuurlijk. Ze fluisteren en maken geluiden die de spreker ontregelen: Foei. Nu vergeet vH bij zijn beschuldiging, dat zijn club rondom het spreekgestoelte zit en dus ongemerkt kan sissen en fluisteren, maar als een L. R. fractielid dat wil doen hij of zij een halve raadzaal moet overbruggen. Fluisteren kan dus eenvoudigweg niet! De voorzitter zal direct ingrijpen.

Uiteindelijk komt vH tot zijn uiteindelijke doel. Aboutaleb is het prototype van de man die onverstoorbaar de slechtste bejegeningen over zich heen laat komen en zelfs zo genereus is de man die hem het meest geschoffeerd heeft (ik) onverwacht de hand te reiken.

Wat vH echter niet weet of verzwijgt is het feit dat Aboutaleb en ik al een maand daarvoor het eerste contact hadden op het ministerie van SZ in Den Haag waar onze latere burgemeester toen nog staatssecretaris was. Dat gesprek liep aanvankelijk zeer stroef. Ik nam het hem o.a. kwalijk Fortuyn en Auschwitz in één zin te hebben genoemd. Goed vond ik zijn opmerking dat etnisch religieuze solidariteit fnuikend voor onze samenleving is. Gespreksstof te over dus. Toen Aboutaleb dus zijn hand naar mij uitstak, kwam dat niet echt als een verrassing.

Eén van de redenen, dat ik Aboutaleb accepteerde was het feit – Marco Pastors attendeerde me erop – dat Fortuyn over de Auschwitz opmerking zijn schouders had opgehaald.

En nu ik het toch over Pim heb. Hij bleef onverstoorbaar toen hij in de raad door Meijer (GL) Cornelisse (SP) en vele partijgenoten van vH diep werd beledigd. Hij was het ultieme voorbeeld van iemand die zijn zuigers, treiteraars, moddergooiers (krijg Aids in je darkroom) trotseerde en zich zo ver boven hen verheven toonde.

Maar ja, Fortuyn noemen?


Foto credit: M.M.Minderhoud

Lees verder

Apartheid

6562-apartheid
(Door Geert-Jan Laan)
Verwoestende brand Londen, teken nieuwe Apartheid ? In de Britse zondagskrant The Observer omschrijft de journa[...]

‘I have a dream’

6534-i-have-a-dream
(Door Jim Postma)
Wat laat je achter aan deze wereld, als je er niet meer bent? Goeie vraag. Al eens over nagedacht? Ik wel. Al[...]

Linéa Recta

6533-lin-a-recta
(Door Frank Drion)
Smickelmuurtje. Wij hebben langs ons terras een muurtje, waar we regelmatig brood op strooien. Er staat ook een wate[...]

Niet bang

6529-niet-bang
(Door Ronald Sörensen)
Onze kleindochter is bang voor dieren. Zelfs een cavia vindt ze “een beetje eng”, en om honden loop ze met een gro[...]

Spoken werken nieuwbouw tegen

6526-spoken-werken-nieuwbouw-tegen
(Door Jim Postma)
Het is al weer meer dan 40 jaar geleden dat ik mij hier midden in de Provenierswijk kwam vestigen, zo rondom 1975. Ik[...]

‘Engel op stadhuis hielp Dirk Kuyt’

6519-engel-op-stadhuis-hielp-dirk-kuyt
(Door Jim Postma)
Jaren geleden al weer schreef ik hier een column over de gouden ‘Vredesengel’ op het stadhuis. Daar heb ik ooit n[...]

Nooteboom’s wegen

6508-nooteboom-s-wegen
(Door Ronald Glasbergen)
Van Cees Nooteboom komt in 1998 het kleine grote boek ‘Terug naar Berlijn’ uit. Hij vertelt daarin hoe hij in ‘[...]

>> Column Linéa Recta

6497-column-lin-a-recta
(Door Frank Drion)
Hoger en hoger. Is het nu te wijten aan een soort minderwaardigheidscomplex of gewoon streven om steeds het beste [...]

Onderscheid ook na de dood.

6494-onderscheid-ook-na-de-dood
(Door Ronald Sörensen)
De algemene begraafplaats Crooswijk kende na de openstelling vier klassen: De eerste klasse voor de rijken, tweede kla[...]

Linéa Recta: Farmacie maakt het bont

6490-lin-a-recta-farmacie-maakt-het-bont
(Door Frank Drion)
Linéa Recta: Farmacie maakt het bont De fabrikanten hebben de slechte naam, zij verhogen de prijzen met tientallen [...]

Social media

KOPSTOOT

Wie komisch!

Arthur van Amerongen‏ @DonArturito

Frenske lacht om het eerste kantoorgrapje van zijn nieuwe baasje.

© Twitter

  • Nieuw

  • Reacties