COLUMNS

Ze zijn er nog

6823-ze-zijn-er-nog
(Door Ronald Sörensen)

In afwachting van een concert in de Laurenskerk gingen Nel en ik iets drinken en eten. Bij het afrekenen zag ik dat er een fout in de rekening was gemaakt. Ik had vier Bokbiertjes gedronken i.p.v. de drie die erop stonden. Toen ik de ober op zijn fout attendeerde prees hij mijn eerlijkheid en zei: “Dat kom je niet vaak meer tegen”: Ik ontkende het.

Verleden week woensdag liepen Nel en ik door het altijd weer heerlijke, kneuterige Zierikzee, waar de geschiedenis op straat ligt, geen hoogbouw is en de mensen elkaar nog vriendelijk groeten.

Nel kocht een paarse jurk en ik kocht– wars van het met mijn vrouw kleren kopen - twee broodjes kroket, die we later op een bank voor de HEMA opaten. Toen we op de parkeerplaats aankwamen bemerkte Nel, dat ze haar tasje niet meer bij zich had. Dan slaat de schrik je om het hart, want in het dat tasje zat haar hele “hebbe en houwe”: Portemonnee, telefoontje, pinkaarten, rijbewijs, o.v. jaarkaart, Rotterdampas etc. wat een ellende als je dat kwijt bent. Alles blokkeren, naar de politie, alles opnieuw aanvragen kortom : Gruwelijke ellende.

Snel terug naar het centrum, waar ik in de dubbel geparkeerde auto bleef zitten en Nel naar de winkel ging, waar ze het laatst met haar pinpas betaald. Na een kwartier (gevoelsmatig een uur) kwam ze terug zwaaiend met haar tasje: Blij en gelukkig met iets dat we al hadden. Ik knipperde met mijn licht en knuffelde haar even, toen ze in de auto stapte: Mijn boze bui was 180 graden gedraaid. Ik kreeg te horen, wat er in dat uur van een kwartier gebeurd was.

In de kledingzaak was geen tasje te zien, maar toen Nel in de snackbar van de HEMA vroeg of er iets gevonden was, kreeg ze het hoopgevende antwoord, dat iemand iets had willen afgeven, maar dat ze die doorverwezen hadden naar de serviceafdeling een paar deuren verder.

Daar aangekomen stonden natuurlijk klanten in de rij, maar mijn anders altijd zo bescheiden Nel drong in haar (wan)hoop voor en vroeg of er iets afgeven was: Ja dus, het tasje.

Toen ze het kreeg, keerde ze zich naar de wachtenden en de mevrouw achter de balie en verontschuldigde zich voor haar voordringgedrag met de woorden: ”Alles zit er in,” waarop de dame van de klantenservice enigszins verontwaardigd zei: “Natuurlijk zit alles er nog in!” Verbouwereerd vergat Nel te vragen of de eerlijke vinder misschien een naam had achtergelaten en verliet de zaak om mij in haar vreugde te laten delen. Pas aangekomen in ons huisje realiseerden we ons dat we niet wisten wie ons zo gelukkig had gemaakt.

Hopelijk plaatst de PZC mijn ingezonden brief en komen we te weten wie het is. Een Bokbiertje of een glas wijn is het minste dat ik naast onze dank kan aanbieden.

Lees verder

‘Oude man’

6820-oude-man
(Door Jim Postma)
Mensen in deze wijk die mij kennen weten dat ik haast dagelijks ‘een rondje om de kerk’ maak. En daar ik gelukkig[...]

Linéa Recta

6815-lin-a-recta
(Door Frank Drion)
Druk, druk, druk… Overal waar je komt hetzelfde, iedereen heeft het druk. Wat is die drukte dan precies? Is het d[...]

Rembrandt van Rijn, kan dat nog?

6808-rembrandt-van-rijn-kan-dat-nog
(Door Ronald Sörensen)
In de huidige inquisitiegolf die zo terecht de erflaters van onze beschaving treft, ontbreekt mijn inziens de naam va[...]

Slechts de namen der grote drinkers leve

6804-slechts-de-namen-der-grote-drinkers-leven-voort
(Door Alek Dabrowski)
De titel is van Riekus Waskowsky. Hij gebruikte hem in 1968 voor zijn tweede poëziebundel. Café Hensepeter was de pl[...]

Moedeloos van het frapper toujours

6796-moedeloos-van-het-frapper-toujours
(Door Ronald Sörensen)
Op onze camping is een vijver. Verleden week zat er een vogel met een groene kop, zwemvliezen, een platte snavel en hi[...]

Amsterdamned

6769-amsterdamned
(Door Alek Dabrowski)
Laten we het onder ogen zien: Rotterdam is aan het ver-amsterdammen. Rotterdam wordt internationaal geroemd van[...]

Islamitisch terrorisme en Israël

6764-islamitisch-terrorisme-en-isra-l
(Door Ronald Sörensen)
In het programma Buitenhof vertelde burgemeester Aboutaleb, dat veel terroristen van Marokkaanse afkomst (50% !) zich[...]

Pittig commentaar

6761-pittig-commentaar
(Door Frank Drion)
Iedereen valt nu over Johan Derksen heen, zijn commentaar op de RTL-kwaliteit zou beneden peil zijn. Maar het is[...]

De linkse weg kwijt

6752-de-linkse-weg-kwijt
(Door Ronald Sörensen)
Op de site de met belastinggeld betaalde propaganda site JOOP (alleen lezen als je een sterke maag hebt) huilt de lij[...]

Mijn eerste sigaret

6747-mijn-eerste-sigaret
(Door Wim de Boek)
Die rookte ik als onvervalste babyboomer op de Spoorsingel, in een barre winter op het ijs. Gekregen van een ouder i[...]

Social media

KOPSTOOT

Kopstoot 1

Foto: Kajan Liu,


‘Ontdekking van de eeuw’

Tijdens mijn bezoek in aangenaam gezelschap afgelopen zondag aan museum Boijmans met een topdrukte hebben wij ‘de ontdekking van de eeuw’ gedaan. Als hele redactie van www.vandaagenmorgen.nl

Bij het doorlopen van de zeer succesvolle expositie ‘Puur Rubens’ troffen wij een olieverfdoek aan met de beeltenis van een jongeman.

Daarnaast stond als opschrift: ‘Rubens, 1632, jongen’. (Zie ook elders op deze pagina).

Wie hier echter heel intensief naar gaat kijken ziet in dit naamloze gezicht ineens zeer goede bekende. Maar van waar ook al weer?

Juist! Van het wereldwijde witte doek en televisie van de overbekende langdurige serie ‘In de ban van de Ring’. Opgenomen in deze 20e eeuw. Met maar een conclusie (check het zelf maar).

Dit is dus de afbeelding van ‘Mister Frodo.’ Van nota bene reeds eeuwen geleden. Hoe is het mogelijk?!

Het is aan deze Peter Paul Rubens (1577-1640), de schilderskoning van de Vlaamse Barok te danken dat hij als allereerste deze ‘Mister Frodo ‘ te voorschijn heeft getoverd. Niet uit de kast of uit het schilderij.

Maar zeker wel ‘Uit de ban van de Ring.’

Jim Postma


Kopstoot 2

DISCUSSIE WILDERS EN RUTTE

Zojuist gehoord op de Radio 2 bij het nieuws heden om 14.00 uur. Een discussie tussen twee kemphanen.

Over de vernielingen tijdens het Nieuwjaar aangericht
door raddraaïers riep Mark Rutte recentelijk:

‘Het liefst zou ik hen persoonlijk in elkaar slaan.’

Daarop antwoordde Wilders:

‘Waarmee Rutte?

Met je handtasje?!’

Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties