Monodrama: ‘Het Kind Achter de Ogen’

(Advertorial)

“Het kind achter de ogen” is een monodrama vol humor en hoop over liefde, angst en passie van een moeder van een kind met het Downsyndroom, geschreven door Nava Semel, dat in de jaren tachtig al veelvuldig gespeeld werd in diverse in talen en landen.

Dit bijzondere stuk is in in de jaren tachtig al veelvuldig opgevoerd in diverse talen en landen. Het is in een nieuw jasje gestoken door regisseur Lia Koenig, die door velen ‘the first lady of the Israëli theatre’ wordt genoemd. Op haar achtentachtigste speelt en regisseert ze nog steeds. Dankzij haar kleurrijke ervaring op het podium heeft ze “Het kind achter de ogen” geregisseerd, dit keer voor Erga Netz. (Foto hieronder)

Erga Netz, geboren in Israël, woont al meer dan dertig jaar in Nederland. Naast producent en regisseur van documentaires en films en producent van culturele en sociale evenementen is zij theaterproducent en actrice. Ze is afgestudeerd aan de Universiteit in Tel Aviv (film en televisie) en volgde diverse theaterworkshops.

Ze werkte daar bij de Israëlische educatieve omroep en als filmregisseur.

In 2010 trapte ze in Nederland af met de Nederlandstalige productie van “Het kind achter de ogen” samen met regisseur Jos Groenier en Loes Hegger als actrice in de hoofdrol.

Voorstelling:
Op 26 januari, om 20:00 uur: In 't Kapelletje, aan de Van der Sluysstraat 176, 3033 SR Rotterdam.

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De sloopkogels van de Internationale

(door Kees Versteeg)


De brand in de Notre-Dame deed me ineens terugdenken aan de Koninginnekerk. Gesloopt in 1971. Hij stond aan de Boezemsingel in Crooswijk. In de verkiezing Mooiste Gesloopte Kerk kwam de Koninginnekerk als winnaar uit de bus.


D
e brand in de Notre-Dame is een ongeluk. Binnen een dag is 700 miljoen euro verzameld voor de wederopbouw. De sloop van de Koninginnekerk was daarentegen een geplande politieke misdaad.

De toenmalige PvdA-burgemeester Thomassen was een warm voorstander van de sloop. Er moest op die plek een niet-confessioneel bejaardenhuis komen. De sloop van de kerk riep in 1971 veel verzet op. Tegenstanders zeiden: ‘Wat de nazi’s lieten staan, dat gaat er nu wel aan.’

De linkse raad won. De sloop werd doorgezet. Er hangt een portret van Thomassen en zijn vrouw An in het Rijksmuseum. Misschien is de tijd nu rijp om er een bordje bij te zetten.

Met de tekst: ‘In de tijd dat Thomassen burgemeester was van Rotterdam, ontwikkelde de stad zich tot wereldhaven nummer één. Daarnaast was Thomassen ook een kopstuk in de politieke misdaad. Op de plaats waar ooit de Koninginnekerk stond, verhief hij Judas tot bouwmeester en noemde dat verheffing van het volk.’
  • Nieuw

  • Reacties